SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Puoli miljoonaa turnauskatsojaa, isoja organisaatioita ja ensimmäinen suomalaisjoukkue – Apex Legends on villinnyt kilpapelikentän
  • Aleksi
    Majander

Puoli miljoonaa turnauskatsojaa, isoja organisaatioita ja ensimmäinen suomalaisjoukkue – Apex Legends on villinnyt kilpapelikentän

julkaistu: 14.02.2019 16:56

Esportsin suurorganisaatiot rekrytoivat kilpaa Apex Legends pelaajia

Pelaajat.com uutisoi jo aiemmin NRG:n aloittaneen rekrytoinnin pelin tiimoilta. Joukkue sai päivässä tuhansia hakemuksia, ja on tähän mennessä ottanut talliinsa vasta 18-vuotiaan Cody ”Dizzy” Meadowsin. Meadows on noussut viikon aikana yhdeksi Apex Legendsin tunnetuimmista pelaajista. Reilun viikon aikana hän on ehtinyt kerätä jo yli 4900 tappoa, mikä on 900 enemmän kuin kellään muulla pelissä. Hänen nimissään on myös yksittäisen pelin tappoennätys, 33 tappoa.

NRG:n esimerkkiä seuraten pelaajahakuun ovat nyt liittyneet myös amerikkalainen 100 Thieves, ruotsalainen Fnatic ja eurooppalainen G2 Esports. Sekä 100 Thieves, että Fnatic avasivat kaikille avoimet hakulomakkeet, joiden perusteella he valitsevat tulevat joukkueensa.

G2:n kohdalla organisaation omistaja Carlos “ocelote” Rodríguez Santiago puolestaan pyysi seuraajia ilmoittamaan itsensä tai tuttunsa organisaatiolle tweettaamalla. Pelaajien lisäksi G2 etsii uusia suoratoistajia riveihinsä. Nähtäväksi jää, miten organisaatio aikoo seuloa läpi tuhannet tweetit, mutta ehkä tarkoituksena onkin etsiä valmiiksi suosittuja pelaajia.

https://twitter.com/CarlosR/status/1095837066259296257

Twitch Rivals: Apex Legends Challenge on vuoden tähän mennessä katsotuin esports-turnaus länsimaissa

Apex Legendsissä ei ole ehditty pelata kuin vasta 200 000 dollarin Twitch Rivals -turnauksen ensimmäinen osa. Twitch-persoonista koostuvassa kutsuturnauksessa joukkueet eivät kilpailleet toisiaan vastaan, vaan pyrkivät keräämään mahdollisimman paljon pisteitä neljän tunnin aikana yleisillä palvelimilla.

Pohjois-Amerikan osakilpailun voittajaksi selviytyi Twitchin supertähti Ninja mukanaan NRG:n tuore pelaajalöytö Dizzy ja samassa organisaatiossa Fortnitea pelaava KingRichard. Euroopassa voitto meni Vitalityn Call of Duty pelaajista koostuvalle Les MANE joukkueelle ja toiselle sijalle ylsi puolestaan Twitch-persoona Forsenin kokoama Team Nordics.

Twitch Rivals ei jäänyt huomaamatta myöskään katsojilta, sillä turnaus keräsi Esports Chartsin mukaan parhaimmillaan yli 568 000 länsimaista katsojaa Twichin ääreen. Näillä luvuilla Twitch Rivals ampaisi myös tämän vuoden katsotuimmaksi esports-turnaukseksi länsimaissa, sillä se voitti luvuissa kirkkaasti tammikuussa pelatun Dota 2 Majorin, jolla katsojia oli parhaillaan noin 503 000.

Skene kasvaa myös Suomessa, YMCA Esports ja Conquer  mukana

Apex Legendsin suosio on lähtenyt suureen nousuun myös kotimaassa, kun huippusuositun PUBG Finland yhteisön taustahenkilöt löivät hynttyyt yhteen Conquer Gamingin ja YMCA Esportsin kanssa perustaakseen Apex Finland yhteisön discordiin. Kanava on kerännyt ensimmäisen viikon aikana jo yli tuhat pelaajaa, ja mukaan voi liittyä tämän linkin kautta.

YMCA Esports ei tyytynyt pelkästään taustatoimijan rooliin, vaan julkaisi tänään vasta rekrytoimansa Apex Legends joukkueen. YMCA:n kokoonpanossa pelaavat pitkän linjan Overwatch pelaajat Verneri ”WEku” Siren ja Ville ”Desperado” Palmu. Heidän lisäkseen joukkueeseen otettiin tuntemattomampi Jesper “Jerppa” Koski, joka on tällä hetkellä pelissä maailmanlistalla tapoissa sijalla 24.

Apex Legendsin lisäksi YMCA:n riveissä pelataan myös Tekken 7, Fortnite, Arena of Valor ja NHL-peleissä. Mainittavimpia näistä ovat Tekken 7:ssä IeSF maajoukkueessa pelannut Joni “Jopelix” Huovinen ja Arena of Valor joukkue Sauna joka nappasi voiton viime syksyn GamExpoilla ja lähtee uuteen 10 000 euron Telia Liigaan ennakkosuosikkina.

Pelaajat.com otti yhteyttä YMCA Tampereen esports-koordinaattori Jesse Halmeeseen ja pyysi tältä kommentteja Apex Legendsiin liittyen.

YMCA Esports on mukana vetovastuussa Apex Finlandista Conquerin ja PUBG Finlandin kanssa. Mistä idea lähti näin nopeasti pelin julkaisun jälkeen.

“Apexin julkaisu vei täydellisesti mukanaan ja pääsin oikeastaan heti juttuun mahtavien persoonien kanssa PUBG Finlandin puolelta. Heillä oli valmiina Apex Finlandin discord-kanava ja tarjosin apuani kanavan kasvun edesauttamisessa. Kävi nopeasti selväksi, että tarjolla on vastuullisempaa roolia ja koska kemiat osuivat niin hyvin yhteen, päätin lähteä mukaan ihan virallisessa roolissa. Itselle Conquerin mukaantulo oli vielä lottovoitto koska arvostan isosti Jyppen (Jyri ”Jyppe” Karvanen, Conquer Gamingin perustaja) työtä ja rohkeutta, hän teki saman mitä tein itse oman pelaajaurani jälkeen. Lisäksi pitkän linjan tekijät Copter, Corott ja Spyr3 PUBG Finlandilta ohjaavat minua ja Jyppeä ja mahdollistavat tämän kaiken.”

Ehditte ensimmäisenä suomalaisena organisaationa , joka signasi Apex-joukkueen. Miten rekrytointi tapahtui?

“Ensi alkuun Ahlmannilla opiskeleva academyjoukkueemme Blackops 4:ssä halusi vaihtaa pääpeliään Apexiin ja se sai minut pohtimaan myös virallisen kokoonpanon rekrytoimista. Keskustelimme pitkänlinjan Overwatch-ammattilaisten ja he innostuivat asiasta. Päätin, että riski kannattaa ja olin yhteydessä maailmalistlla 25. parhaan joukossa olevaan Jerppeen. Tämän lähdettyä mukaan oli helppo rekrytoida WEku, jonka myötä vanha Overwatch pelaaja Despe löysi tiensä kolmanneksi pelaajaksi.”

“En voisi olla enempää tyytyväinen, saimme kokoon pitkän linjan pelaajista muodostuvan joukkueen. Tämän kolmikon lisäksi meille on tulossa erittäin kova vahvistus vielä joukkueeseen mutta tässä vaiheessa emme voi vielä paljastaa nimeä, toivottavasti LanTrekin jälkeen kaikki on virallista ja meillä on timantin kova tiimi lopullisesti kasassa!”

PUBG Finlandin puolella on pitkään järjestetty suosittua suomiliigaa, onko Apex Finlandilla suunnitelmissa vastaavaa turnaustoimintaa?

“Varsinaisesti nämä projektit eivät liity toisiinsa vaikka PUBG Finladin tekijöitä onkin taustalla. Voidaan sanoa, että meillä on opittu vahva pohja heidän opeillaan.”

“Apex Legends pelin, sekä Apex Finland yhteisön ilmiömäinen kasvu on ollut ennen näkemättömän nopeaa. Heti alusta alkaen olemme tehneet taustalla töitä yhteisön ja toimintamme kehittämiseksi, koska tavoitteemme on olla paljon muutakin kuin pelkkä Discord -yhteisö.”

“Kaikista tärkeimpänä meillä on suora keskustelukanava pelin julkaisijan Electronic Arts kanssa. Keskustelukanava tarjoaa tilaisuuden yhteistyöhön, jonka seurauksena tulemme aloittamaan scrim- ja turnaustoiminnan heti kun siihen on pelin julkaisijalla riittävät valmiudet. Tulemme olemaan heti ensimmäisten joukossa, jotka saavat käyttöoikeuden näihin toiminnallisuuksiin.”

“Lisäksi olemme sopineet yhteistyöstä kahden eri turnausalustan kanssa, jotka tulevat lähitulevaisuudessa tarjoamaan toimivat turnausalustat Apex Legends pelille. Näiden yhteistyösopimusten avulla pystymme tarjoamaan laadukkaan turnaustoiminnan heti alusta alkaen. Myös katsojien iloksi olemme varmistaneet jo kahden ulkomaalaisen turnausjärjestäjän kansalliset lähetysoikeudet Suomeen, joka takaa että pystymme heti alusta lähtien tarjoamaan yhteisöllemme laadukasta sisältöä Twitch -kanavamme kautta.”

“Teemme myös parhaillaan töitä yhteisöportaalin perustamiseksi, joka tulee löytymään osoitteista apexfinland.fi sekä apexlegends.fi. Yhteisöportaalin kautta tulemme jatkossa jakamaan informaatiota sekä tuottamaan artikkeleita ja lisätoimintoja pelin ympärille.”

Lähde: DotEsports

Kuva: Apex Legends