SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Apex Legends -tähtipelaajat spekuloivat, miksi seurat pakenevat skenestä
  • Niko
    Nikkilä

Apex Legends -tähtipelaajat spekuloivat, miksi seurat pakenevat skenestä

julkaistu: 28.12.2022 15:00

Uutisoimme viime viikolla G2-organisaation päätöksestä lakkauttaa Apex Legends -joukkueensa. Kyseinen päätös on vain yksi monista viimeisen kuukauden aikana tapahtuneita lopettamispäätöksistä. Apex Legendsin -skenen ovat jättäneet taaksensa myös Team Liquidin ja Cloud9:n kaltaiset tunnetut organisaatiot.

TSM-joukkueessa pelaava Phillip “ImperialHal” Dosen ja FaZe Clan -joukkueessa pelaava Eric “Snip3down” Wrona antoivat tällä viikolla omat mielipiteensä siitä, miksi pelin kilpaskene ei kykene sitomaan organisaatioita.

Dosen pitää lopetuspäätösten syynä yksinkertaisesti joukkueiden huonoa suoriutumista, ja torjuu fanien keskuudessa pyörineet syytökset pelin julkaisija EA:ta vastaan, jonka on toivottu sijoittavan enemmän pelinsä kilpaskeneen.

Wrona puolestaan pitää olemassa olevaa liigarakennetta itsessään ongelmana, sillä suuret organisaatiot eivät saa sen kautta vastinetta rahalleen. Esimerkiksi pelinsisäiset joukkueskinit tai -esineet ovat olleet jo pitkään toivottu tapa tukea ALGS-liigasarjan joukkueita. Wronan mukaan pienemmät organisaatiot eivät sen sijaan hae samalla tavalla korkoa sijoituksilleen, sillä näiden ensisijaisena tavoitteena on nostaa omaa profiiliaan.

ALGS-liigojen kansainvälinen finaaliturnaus pelataan helmikuussa Lontoossa. Turnaus kerää yhteen eri alueiden parhaimmat joukkueet, jotka taistelevat osuudestaan sen miljoonan dollarin palkintopotista. Finaalissa ei nähdä suomalaisedustajia, ja EMEA-liigan suomalaisedustajista parhaiten suoriutui Sebastian “Mimu” Vesalan ja Niko “ZeroNothing” Suomisen joukkue Horizon Union, joka jäi vain kahden sijan päähän finaalipaikasta.

Lähde: Phillip “ImperialHal” Dosen ja Eric “Snip3down” Wrona (via Cutnoid Twitter) Kuvalähde: EA