SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Apex Legends -tähti läksyttää kollegojaan – “Laiskuutta!”
  • Saara
    R

Apex Legends -tähti läksyttää kollegojaan – “Laiskuutta!”

julkaistu: 06.01.2023 15:21

Apex Legends -ammattilainen Phillip “ImperialHal” Dosen moittii kilpakumppaneitaan vetelehdinnästä. TSM:ssä kisaavan amerikkalaisen mukaan skenen suvantovaiheessa olisi pelaajilla peiliin katsomisen paikka.

Kilpailullisella Apex Legendsillä ei ole viime aikoina mennyt kovinkaan kunnollisesti. Useampikin e-urheiluorganisaatio on vetäytynyt koko skenestä, mukaan lukien Cloud9, G2 ja Team Liquid.

Snip3down ja ImperialHal ovat ounastelleet, ettei Respawn Entertainmentin battle royale kerta kaikkiaan tuota tarpeeksi organisaatioiden sijoituksiin nähden. ImperialHalilla on kuitenkin toinenkin näkökulma apaattiseen tilanteeseen. Hänen mielestään kilpapelaajien laiskuus heikentää pelin elinvoimaa.

TSM-tähti yhtyi striimissään kollegojensa kritiikkiin ammattimaisten tappeluiden vähäisyydestä Apex Legendsissä. Passiivisuus johtuu hänen mielestään liian pienestä paineesta. Pelkoa sivuuttamisesta tai palkkioiden menetyksestä ei ole – semminkään kun palkkion suuruus ei ole huima verrattuna moneen muuhun e-urheilulajiin.

– Ei pitäisi olla vaikeaa [päästä tappeluihin]. Suurin osa jäbistä saa siitä palkkaa. Se on heidän työtään. Joku sanoi, etteivät he pidä asemaansa duunina vaan yhä harrastuksena. Niinpä lopputuloksena on laiskurointia.

Suuremmat kamppailut sitouttaisivat faneja ja tekisivät ammattilaispelistä laadukkaampaa, vaikkei niistä koko skenen pelastajaksi olisikaan.

Tiimit eivät nimittäin ole ainoita, jotka pakenevat Apex Legendsistä. Striimaajienkin mielenkiinto on laimennut, ja esimerkiksi Daltoosh on ilmoittanut järjestävänsä yhteisölliset kisakatsomonsakin jatkossa Warzonen parissa.

ALGS London Major -turnauksen ImperialHal on tuominnut menetetyksi tilaisuudeksi aikataulun perusteella, mutta ehkäpä se onnistuu tekemään pienen korjausliikeeen koko yhteisölle.

Lähde: –Kansikuva: Respawn / ALGS