SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks: Jatkuuko Ankkojen voittoputki kotona?
  • Johannes
    Romu

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks: Jatkuuko Ankkojen voittoputki kotona?

julkaistu: 05.12.2018 12:24

Läntisessä konferenssissa kohtaavat vieraskiertueelta kotiin palannut Anaheim Ducks ja kahden ottelun vieraskiertueensa aloittava Chicago Blackhawks. Pelipaikkana toimii Anaheim Ducksin kotiluola Honda Center.

Anaheim Ducks palaa kotiaskiinsa viiden ottelun mittaiselta vieraskiertueelta. Ankkalauman vieraskiertue oli joukkueelta todella vakuuttava, sillä joukkue saapuu Honda centeriin neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Joukkue kellisti niin Tampa Bayn (1-3), Floridan (2-3), Carolinan (1-2ja) kuin hallitsevan mestarin Capitalsin (5-6).

Ankkojen viimeisin voitto pääkaupungissa kertoi joukkueen todellisen iskukyvyn, kun ankat nousivat 5-1 tappioasemasta vielä voittoon. Tosin Capitalsin peli romahti ottelun puolivälissä totaalisesti, mutta ankkojen otteluruuhkan huomioon ottaen, olisi Capsien ilman mutta pitänyt saada peli tapettua.

Ankoilta puuttuu edelleen pitkäaikaispotilaat Cam Fowler, Korbinian Holzer sekä Corey Perry. Hyökkääjä Patrick Eavesin kuntoutus otti takapakkia ja jenkkilaituri on myös poissa kokoonpanosta. Maalissa aloittanee edellisessä pelissä ulos ammuttu John Gibson (92.65/2.58).

Honda centerissä nähdään yön ottelussa uusi ankka, kun vieraskiertueen aikana Bob Murray hieroi vaihtokauppoja pingviinien kanssa. Murray antoi pingviineille puolustaja Marcus Petterssonin, ja Kalifornian auringon alle matkasi puolestaan hyökkääjä Daniel Sprong, joka ottaa paikkansa Adam Henriquen johtamassa kakkoskentässä.

Chicago Blackhawks saapuu Honda centeriin neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Joukkue on hävinnyt seitsemästä viimeisestä ottelustaan kuusi ja viimeisin voitto varsinaisella peliajalla on marraskuun puolessa välissä. Valmentajan vaihdosta huolimatta, ei joukkueen peli-ilme ole muuttunut. Intiaanien pelillisistä ongelmista kertoo kaiken se, että joukkue pelaa illasta toiseen parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, ilman tulosta. Joukkueen vahvuudesta puuttuu vain pitkäaikaispotilas Connor Murphy (puolustaja). Maalissa aloittanee ykkösmolari Corey Crawford (90.26/3.17).

Ottelun ennakkosuosikki on Anaheim Ducks hyvän vireensä ansiosta. Pieni riski kuitenkin piilee kotijoukkueen ensimmäisessä kotipelissä pitkän vieraskiertueen jälkeen. Pitkän reissun jälkeen paluu kotioloihin, saattaa vaikuttaa joukkueen vireystilaan negatiivisesti.

Chicago on hävinnyt viidestä edellisestä vierasottelusta neljä ja kaksi peräkkäin. Joukkueen isoin ongelma on puolustusalueen puolustuspelaaminen sekä ykkösmiesten alisuorittaminen illasta toiseen. Intiaanien puolustuspelaaminen on tällä hetkellä joukkueen suurin ongelma, joka on varsinkin vieraskaukalossa ollut todella luokatonta.

Ankkalauma on esiintynyt edukseen kotiaskissa, voittaen viidestä viimeisestä kotiottelustaan kolme. Joukkueet ovat myös kohdanneet kertaalleen tällä kaudella United centerissä, missä kotijoukkue oli parempi maalein 3-1.

Ottelussa on kuitenkin pieni riski kotijoukkueen kannalta, ja Chicagon oletetaan tulevan otteluun todella kovaa. Chicagon puolustuspelaaminen on kuitenkin tällä hetkellä huonoa, eikä joukkueen vierasotteluissa ole viidessä viimeisessä pelissä jääty kertaakaan alle kuuden maalin, joten vetokohde löytyy sieltä.