SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Anaheim Ducks – Carolina Hurricanes: Iskeekö Hurrikaani ankkalammelle?
  • Johannes
    Romu

Anaheim Ducks – Carolina Hurricanes: Iskeekö Hurrikaani ankkalammelle?

julkaistu: 07.12.2018 15:37

Hirmuvireessä oleva Anaheim Ducks saa vieraita idästä, kun Carolina Hurricanes saapuu Sebastian Ahon johdolla Honda centeriin.

Anaheim Ducks liitää tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa. Joukkue palasi kiertueelta takaisin kotiluolaan ja jatkoi hyvää virettään myös kotiaskissa. Ankkalauma kellisti kiertueensa jälkeisessä kotipelissään Chicago Blackhawksin maalein 4-2. Ankkojen nykykunto näkyy positiivisesti myös sarjataulukossa, sillä joukkue on kuin varkain hiipinyt läntisen konferenssin viidenneksi ja Tyynenmeren divisioonan toiseksi, 35 pisteellä.

Ankkalauman sairastuvalla lepäävät pitkäaikaispotilaat Patrick Eaves, Cam Fowler, Korbinian Holzer sekä Corey Perry. Rickard Rakell jätti torstain treenit välistä pienen alavartalovamman takia, mutta hyökkääjä pelannee kuitenkin tänään. Maalissa aloittanee John Gibson (92.65/2.56).

Vierasjoukkue Carolina Hurricanes päättää kolmen ottelun mittaisen Kalifornian kiertueensa Anaheimiin. Joukkue on kiertueella edelleen ilman pisteitä, sillä joukkue on kärsinyt tappiot niin Los Angeles Kingsille (2-0) kuin San Jose Sharksille (5-1). Itäisestä konferenssista Carolina löytyy 12.sijalta ja Metropolin divisioonasta kuudentena, 28 pisteellä.

Hurrikaanien sairastuvalta löytyy hyökkääjät Michael Ferland ja Jordan Staal, jotka molemmat potevat aivotärähdystä. Carolina on reagoinut hyökkääjien loukkaantumisiin nostamalla Saku Mäenalaisen ylös. Mäenalaisen pelaaminen ankkoja vastaan on täysin mahdollista, joka varmistuu lähempänä ottelua. Maalinsuulla aloittanee Petr Mrazek (89.45/2.56), kun Curtis McElhinney potee pientä loukkaantumista.

Kun kyseessä on eri konferenssien välinen ottelu, tuo se oman lisämausteensa peliin. Vierasjoukkue Carolina Hurricanesille ottelu on kolmas vierasottelu viiden päivän sisällä. Hurrikaaneilla on muutenkin ollut vieraskaukalossa vaikeaa, sillä joukkue on hävinnyt viidestä viimeisestä vierasottelusta kolme. Kymmenestä viimeisestä vierasottelusta joukkue on onnistunut voittamaan vain kolme.

Kotijoukkue Anaheim Ducksilla sen sijaan kulkee tällä hetkellä. Joukkue on onnistunut parantamaan hyökkäyspelaamistaan merkittävästi alkukaudesta. Kotona ankkalauma on voittanut kolme edellistä ottelua.

Joukkueet kohtasivat ankkojen vieraskiertueella PNC areenalla viime viikon lauantaina, silloin ankat ottivat pisteet mukaansa jatkoajan jälkeen maalein 1-2ja.

Ankat pääsevät nyt omalle mukavuusalueelle Honda centeriin, missä joukkue on äärimmäisen vaikea voitettava. On sanomattakin selvää, että Jordal Staalin puuttuminen ykkösenkentän keskeltä, vaikeuttaa entisestään tehottomuuden kanssa painivan hurrikaanien peliä. Bookkerit odottavat ottelusta tasaista, mikä näkyy kertoimissa. Ducksit osoittivat kuitenkin vieraskiertueella, että joukkue pystyy tappamaan pelinopeiden idän jengien hyökkäyspelaamisen, tiiviillä viisikkopuolustamisella. Ducksien nykyformi huomioon ottaen, kotikerroin on liiankin kova.