SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Ammattilaiset luopuvat CS:GO:sta – 10% viime majoreiden pelaajista vaihtanut Valoranttiin
  • Aleksi
    Majander

Ammattilaiset luopuvat CS:GO:sta – 10% viime majoreiden pelaajista vaihtanut Valoranttiin

julkaistu: 26.10.2021 09:00

Advertisement

Counter Striken historian suurin turnaus alkaa tänään Tukholmassa. Turnauksen onnistuminen on tärkeää, sillä pelillä on viimein varteenotettava kilpailija ja huippupelaajat ovat jo alkaneet vaihtaa laivaa.

PGL Major Stockholm on pelin historian arvokkain turnaus kahden miljoonan dollarin palkintopotilla. Kyseessä on ensimmäinen Major turnaus kahteen vuoteen, kun koronan takia viimeksi pelin suurimmasta pokaalista kilpailtiin loppukesästä 2019. Tauko on myllertänyt asioita paitsi pelin sisällä myös kilpapelaamisen kentällä yleisesti.

Twitter-käyttäjä @EllanarkJesus vertaili turnauksen pelaajia vuoteen 2019 ja huomasi, että noin 42 prosenttia viime majoreiden pelaajista nähdään Tukholmassa


Mielenkiintoisempi statistiikka on kuitenkin lista pelaajista, jotka osallistuivat viime Major-turnaukseen, mutta ovat sen jälkeen päättäneet vaihtaa peliä Valoranttiin. Valorant on Riot Gamesin vuonna 2020 julkaisema FPS-peli, joka tänä vuonna on räjähtänyt suosiossa. Valorantin MM-kisat ovat jo keränneet yhtä suuria katsojamääriä kun huippusuositut CS:GO turnaukset kuten IEM Cologne ja pelin ensimmäistä maailmanmestaria ei ole edes vielä kruunattu.

Pelin suosio onkin houkutellut CS-ammattilaisia vaihtamaan kelkkaa. Yhteensä 13 pelaajaa, eli hieman yli 10 prosenttia viime majoreilla kilpailleista on viimeisen kahden vuoden aikana vaihtanut peliä. Merkittävimpiä näistä nimistä ovat kahdeksan parhaan joukkoon turnauksessa yltäneet Nicholas “nitr0” Cannella, Ethan “Ethan” Arnold ja Nathan “NBK-” Schmitt.

Valorant viehättää pelaajia, sillä kolmeen kauteen jaettu MM-kiertue antaa joukkueille tilaa harjoitella ja takaa myös vapaa-aikaa hektistä Counter Strikeä enemmän. Pelin vaihtamisesta Pelaajat.comille on aiemmin kertonut Santeri ”BONECOLD” Sassi, joka on noussut vuoden 2021 aikana Euroopan terävimpään kärkeen.

Lähde: Pley.gg
Kuva: OG

Tuoreimmat uutiset: