SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Alkuvuoden suuryllättäjä Apex Legends kiinnostaa Esports-organisaatioita – NRG ensimmäisenä rekrytoimassa
  • Aleksi
    Majander

Alkuvuoden suuryllättäjä Apex Legends kiinnostaa Esports-organisaatioita – NRG ensimmäisenä rekrytoimassa

julkaistu: 11.02.2019 20:46

Alkuvuoden yllätyshitti Apex Legends on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisen viikon aikana, eikä suosio ole jäänyt huomaamatta Esports-organisaatioilta. Titanfall pelisarjan kehittäjän, Respawn Entertainmentin, Battle Royale -peli on pitänyt julkaisusta asti paikkansa Twitchin katsotuimpana pelinä ja sillä on jo yli kymmeneen miljoonaa pelaajaa.

Ensimmäinen organisaatio, joka on lähtenyt julkisesti rekrytoimaan Apex-pelaajia ja sisällöntuottajia on Pohjoisamerikkalainen NRG. NRG on yksi maailman suurimmista organisaatioista ja sillä on pelaajia yhdessätoista eri pelissä. Organisaatio on parhaiten tunnettu Counter Strike: Global Offensive ja Overwatch joukkueistaan. Overwartch liigassa NRG omistaa San Francisco Shock joukkueen ja Counter Strikessä organisaation joukkue on maailman rankingissä kuudentena.

Apex Legendsin suosion huomioon ottaen, ei ole ihme, että organisaatiot haluavat nopeasti mukaan peliin. . Pelaajien kohdalla uuteen peliin hyppääminen saattaa kuitenkin olla riski, sillä tähän mennessä Respawn Entertainment on vain sanonut harkitsevansa kilpapelaamista peliin. Ennen varsinaista julkistusta, suurin osa ammattipelaajista varmasti jatkaa vakiintuneiden Battle Royale pelien parissa.

Twitch Rivals on kuitenkin lähtenyt kokeilemaan pelin siipiä kilpapelinä huomenna alkavassa 200 000 dollarin turnauksessa. Kyseessä ei ole kuitenkaan perinteinen mittelö, sillä osallistujat eivät kilpaile toisiaan vastaan, vaan yrittävät kerätä neljässä tunnissa mahdollisimman paljon sijoituksia avoimilta palvelimilta. Nähtäväksi jää, ehtiikö NRG löytää itselleen edustajan tähän turnaukseen, vai jäävätkö heidän pelaajat odottamaan tulevaisuuden tapahtumia.

Myös Suomessa Apex Legends on herättänyt kiinnostusta organisaatioiden keskuudessa. Vaikka varsinaisia pelaajasopimuksia ei ole vielä tarjolla, YMCA eSports ja Conquer Gaming ilmoittivat lauantaina lähtevänsä mukaan kehittämään Apex Finland peliyhteisöä.

Kuva: Respawn Entertainment