SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Alkuvuoden suurin CS-yllätys – altavastaaja jätti Etelä-Amerikan parhaan joukkueen Katowicen ulkopuolelle
  • Juuso
    Syngelmä

Alkuvuoden suurin CS-yllätys – altavastaaja jätti Etelä-Amerikan parhaan joukkueen Katowicen ulkopuolelle

julkaistu: 03.02.2023 23:28

 

IEM Katowicen huipputurnauksen karsintavaihe on parhaillaan käynnissä viimeistä päivää. IEM Katowicen Play-In -vaiheesta etenee kahdeksan parasta joukkuetta varsinaiseen IEM Katowicen turnaukseen yhdessä kahdeksan kutsujoukkueen kanssa.

Kutsujoukkueina IEM Katowicen turnauksessa nähdään Heroic, G2, FaZe, Liquid, Outsiders, Natus Vincere, Vitality ja MOUZ. Turnaus pelataan 4.–12. helmikuuta ja jaossa on yhteensä miljoona dollaria.

Paikkansa kutsujoukkueiden mukana turnauksessa ovat varmistaneet OG, BIG, Cloud9, Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama Ninjas in Pyjamas. fnatic ja yllättäen mongolialaisjoukkue IHC.

FURIA ja IHC kohtasivat ratkaisevassa ottelussa, joka pelattiin “paras kolmesta” -periaatteella. IHC valitsi kotikartakseen Nuken ja FURIA Miragen. Ratkaisevana karttana nähtiin kilpailullisen valikoiman uusin tuttavuus, Anubis.

IHC aloitti ottelun yllättämällä FURIAn Nukessa, kun avauskartta päättyi mongolialaisten voittoon kierroslukemin 16–14. Huolimatta siitä, että FURIA voitti avaustaistelut murskaavasti luvuin 20–9, IHC pystyi kääntämään avauskartan tärkeimmät kierrokset edukseen.

Ottelu oli lähellä päättyä IHC:n puhtaaseen 2–0 voittoon, kun mongolialaiskokoonpano sai kartta- ja ottelupallon tilanteessa 15–11. FURIA venytti kartan kuitenkin jatkoajalle, jossa brasilialaiset olivat parempia kierrosvoitoin 19–16.

Ratkaiseva kartta, Anubis, alkoi tasaisesti, kun FURIA voitti avauspuoliskon kierrosvoitoin 9–6. Toisella puoliskolla terroristipuolelle vaihtanut IHC jyräsi FURIAn yli. Anubis päättyi nimittäin IHC:n 16–10 voittoon, kun FURIA pystyi voittamaan yhden ainoan CT-puolen kierroksen.

Tappion myötä viime marraskuun Brasilian majoreilla välieriin yltänyt FURIA ei pelaa IEM Katowicen varsinaisessa turnauksessa. Tulos on alkuvuoden ylivoimaisesti suurin pommi.

Lähteet: HLTV, ESL | Kuva: ESLCS