SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Alexander Ovechkin
  • Toimitus

Alexander Ovechkin rikkoo rajapyykkejä – Capitals kompuroi!

julkaistu: 24.01.2019 07:19

Toronto – Washington 6-3

Capitals lähti katkaisemaan Scotiabank Arenalle mestarijou kueen hurjaa kuuden ottelun tappioputkea Leafsin kustannuksella siinä kuitenkaan onnistumatta. Leafs oli puolestaan ottanut takkiin kahdesti peräkkäin ja neljästi viidessä viime pelissä. Voitto ei olisi voinut tulla sille parempaan paikkaan kuin All Stars-tauon kynnyksellä.

Avauserässä oli ehkä latausta liikaakin, kun TJ Oshie ja Alexander Ovechkin törmäsivät pelin tuoksinassa toisiinsa päänsä yhteen lyöden. Ovi tuli tilanteeseen enemmän pää alhaalla ja makasi pitkään jäässä poistuen hetken vaihtoaitiossa huoltajan kanssa palaveerattuaan pukkarin puolelle. Oshie sen sijaan oli yhtä hymyä ja taisi saada törmäyksestä vain lisäenergiaa.

Devante Smith-Pellyllä oli namipaikka viedä vieraat avauserän päätösneljänneksellä johtoon, mutta nosto oikealta suuntautui hiuksenhienosti riman yli.

Capsille erinomainen uutinen ja boosti oli Ovechkinin paluu askiin muutamaa minuuttia ennen erän päättymistä.

Nicklas Bäckström vei ylivoimalla Capitalsin johtoon avauserän toiseksi viimeisellä minuutilla takatolpalta Evgeni Kuznetsovin oivaltavasta syötöstä. John Carlson sai myös syöttöpisteen avausmaaliin.

Nazem Kadri pisti pelin tasoihin todellisella pukkarimaalilla 26 sekuntia ennen erätaukoa, kun William Nylander heitti maalin takaa lätyn Nadrin lapaan. Toiseksi syöttäjäksi saatiin Morgan Rielly.

Toisessa erässä Caps siirtyi 2-1-johtoon, kun Oshie löysi oikealla viilettäneen Ovechkinin, joka laukoi tulisesti vasempaan takanurkkaan kauden 37.nnen maalinsa.

Tuolla pisteellä Ovechkin nousi tasoihin mentorinsa Sergei Fedorovin kanssa jakamaan kaikkien aikojen venäläispelaajien pistepörssin kärkisijan! Molemmilla on nyt kasassa 1179 pistettä. Ovechkin (643+535) saavutti tuon merkkipaalun 1052 NHL-ottelussaan, kun Fedorov (483+696) kaappasi rajapyykin haltuunsa 1248 pelissä.

Nikita Zaitsev ampui kauden ensimmäisellä osumallaan siniseltä Leafsin tasoihin. Nylander ja Kadri syöttäjinä. Toisessa pelissä peräkkäin pisteitä rohmunnut Nylander teki ensimmäistä kertaa vähintään kaksi pinnaa yhdessä ottelussa tällä kaudella.

Ovechkin rikkoi Kasperi Kapasta, mikä tiesi täysistuntoa ja myös Auston Matthewsin pitkän kuivan kauden päättymistä. Matthewsille ylivoimaosuma oli sentterille vasta toinen maali 14 viime pelissä ja ensimmäinen piste neljään otteluun. Way to go!

Kolmas erä alkoi Leafsin ja Kadrin kannalta onnellisten tähtien merkeissä, kun isäntien sentteri lisäsi one-timerillä illan pistesaldonsa kolmeen ottelun toisella ja kauden 12.nnella osumallaan. Maali oli Kadrille kuudes kahdeksassa pelissä Capitalsia vastaan! Oivaltava syöttö maaliin lähti Connor Brownin lavasta.

Brown ampui puolivälissä kolmatta erää tulisen vedon, joka otti osumaa oikeasta tolpasta vasempaan tolppaan, mistä lätty lensi takaisin jäälle, missä riparissa oli ensimmäisenä paikalla illan kuumin soturi Kadri ja miehen maila lauloi kolmatta kertaa tänään! Hattutemppu oli sentterin uran viides ja piste jo illan neljäs. Syöttöpinnat maaliin saaneille Brownille pinna oli illan toinen ja Nylanderille kolmas.

Matt Niskanen kavensi vielä 3-5:een Capsille, kunnes Mitch Marner sinetöi tyhjiin Leafsin voittolukemat 6-3 kauden 20.nnella nyytillään. Marner sai näin kolmena peräkkäisenä kautenaan 20 maalin rajapyykin rikki ja tulokassopparista voi alkaa ilomielin sorvaamaan jatkopahvia tämän jälkeen!

 

Colorado – Minnesota 2-5

Keskisen divisioonan pudotuspeleihin mielivät joukkueet kohtasivat kiihkeässä ottelussa Pepsi Centerissä!

Avalanche avasi maalihanat ensimmäisen erän avausneljänneksen jälkeen, kun Carl Söderberg pääsi iskemään isännät johtoon maalin kulmalta Colin Wilsonin ja Matt Calvertin upeista passeista, joilla sahattiin Wildin puolustus auki maalin takaa, kulmalta ja sen edestä klap-klap -passeilla. Söderbergille osuma oli kauden 17:s ja sentteri pelaa tehokkainta kauttaan tällä hetkellä!

Wild tasoitti Sam Girardin huolimattomasti sutaisusta purusta, jonka Charlie Coyle katkaisi ja pisti Eric Staalille takatolpalle: 1-1(!). Wildin kokenein ja tämän hetken kuumin pelaaja ei jätä näitä paikkoja hyödyntämättä!

Tyson Barrie vei Avsin ylivoimalla 2-1 -johtoon lämärillä Gabriel Landeskogin peittäessä isolla, ruotsalaisella ruhollaan Devan Dubnykin näkökentän! Esityön tekivät Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen.

Wild-pakki Jared Spurgeon tuli toisesta aallosta sai limpun Ryan Suterilta ja iski pelin uudelleen tasoihin oikealta tuikkaamalla lätyn kahden maskimiehen takaa tähystäneen Philipp Grubauerin vuotaneen hanskakäden puoleiseen ylämummoon. Minnesotan pakit ovat ampuneet liigassa toiseksi eniten maaleja (31) heti Ottawan (32) jälkeen.

Wild siirtyi seuraavaksi 3-2 -johtoon, mutta maalia edelsi kolme kyseenalaista tilannetta ja onnetonta sattumaa Avsin kannalta.

Ensinnäkin Wild pelasi 5vs4 -ylivoimaa, kun Spurgeon pysäytti ilmasta sinisellä purkukiekon, mikä todennäköisesti oli keskialueella, mutta jätettiin viheltämättä eikä sitä voi tällaisissa tapauksissa haastaa videotarkistuksella ja näin peli jatkui Wildin hyökkäysalueella.

Seuranneesta jatkotilanteesta Avsin Ian Cole tarttui Wildin Jason Zuckeria jalasta molempien noustessa jäänpinnasta ylös ja tuosta tilanteesta Cole laitettiin istumaan kakkosta ja Wild pääsi pelaamaan 5vs3 -ylivoimaa.

Kahden miehen alivoimassa Calvertilla hajosi maila, eikä hyökkääjä päässyt vaihtoon vaan joutui pelaamaan mailasta alivoimaa. Mikael Granlund käytti tilanteen taitavasti hyväkseen ja syötti Staalille maalinkulmalle, mistä vanha kettu leipoi illan toisen maalinsa verkkoon: 3-2 Wildille! Calvert olisi mailallaan yltänyt estämään tuon syötön, mutta katseli nyt hölmönä katseellaan tilannetta sen sijaan aitiopaikalta.

Coyle hiljensi Pepsi Centerin 23 sekuntia ennen toisen erän päätössummeria, kun sai maalinkulmalta tuikattua vieraat jo 4-2 -johtoon Zach Parisen erinomaisesta tarjoilusta maalin takaa! Staal sai maaliin myös ottelun kolmannen pisteensä.

Päätöserässä Colorado hölmöili urakalla. Ensin hyökkäyspään aloitustilanteessa MacKinnon kompuroidessaan päätti syöttää kiekkoa taaksepäin ja rokotti itseään pikkukakkosella.

Hetkeä myöhemmin oli ruotsalaisen Patrik Nemethin aivopierun vuoro: kiekko lämärillä päätykatsomoon omalta alueelta! Wildille kahdesta idioottimaisesta virheestä vieraille ottelun toinen 5vs3 -ylivoima ja Wildin Ryan Suter kiitti ja kuittasi: 5-2(!). Granlundille ja Pontus Åbergille illan toiset syöttöpinnat.

 

Yön tulokset:

Montreal – Arizona 2-1

Toronto – Washington 6-3

Colorado – Minnesota 2-5 (C: Rantanen 0+1; M: Granlund 0+2)

Anaheim – St.Louis 1-5

Vegas – Nashville 1-2 (N: Saros 47/48 torjuntaa)

Vancouver – Carolina 2-5 (C: Teräväinen 1+2, Aho 0+2)