SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Alexander Ovechkin
  • Toimitus

Alexander Ovechkin nousi Jari Kurrin rinnalle!

julkaistu: 23.01.2019 06:54

Washington – San Jose 6-7 ja

Capitals ja Sharks tarjosivat koko rahan edestä viihdettä, maaleja ja jännitettävää tusinan maalin edestä varsinaisella peliajalla!

Molempien joukkueiden kapteenit Alexander Ovechkin (3+1) ja Joe Pavelski (1+3) sekä Sharksin Tomas Hertl (3+1) intoutuivat neljän pisteen iltaan. Ovechkin ja Hertl iskivät hattutempun!

Sharksin SAP Centerissä viikonloppuna käytävään All Stars-tapahtumaan valittu Erik Karlsson lensi tutkimuksiin ottelun alla selvittääkseen alavartalovammansa kohtaloa. Jos Sharksin lekuri näyttää vihreää valoa, nähdään Sharksin 4.nneksi paras pistemies myös  Brent Burnsin ja Pavelskin kanssa All Stars-viikonloppuna SAP Centerissä.

Karlssonin potentiaalisin korvaaja All Stars-peliin on Calgaryn kapteeni ja tehopakki Mark Giordano.

Neljän pelin vieraskiertueensa päätöspelissä Sharks sai sähäkän alun, kun hailauman kapteeni Pavelski vei vieraat johtoon heti 12 sekunnin jälkeen aivan maalin edestä Burnsin siniseltä sivaltamasta irtopalasta. Sharks oli hävinnyt kaikki kolme aiempaa reissupeliään, joista tuoreimman vasta eilen Floridassa (2-6), joten maali maistui taatusti mansikalta.

Viisi peräkkäistä peliä hävinneiden isäntien kapteeni Ovechkin herätti kotijoukkueen, kun 10.41 oli taulussa. Liigan maalipörssiä johtavan venäläisen illan avausmaali syntyi takatolpalta riparista.

90 sekuntia myöhemmin limppu oli toistamiseen Sharksin maalissa. Ruotsalaislaituri Andre Burakovsky iski kauden kuudennen maalinsa P-pisteeltä Sharksin pakin peittäessä Martin Jonesin näkyvyyden. Burakovskylle nyytti oli ensimmäinen 14 kuivan pelin jälkeen.

Jo useamman pelin Sharksin pirteintä peliä on esittänyt sen kolmosvitja. Sen johtaja, tsekkisentteri Hertl iski maalinsa ylivoimalla aivan Capsin Braden Holtbyn vartioiman maalin ylämummoon. Passin tarjosi maalin takaa Pavelski ja myös Joe Thornton ahmi repusta syöttöpinnan itselleen: 2-2(!).

Avauserässä nähtiin vielä yksi maali ja siitä vastasi Capitalsin TJ Oshie, jonka 25.nteen ja uran 202.nteen nyyttiin upean passin tarjosi vasemmalta Ovechkin löytäen Oshien maalin edestä Jonesia harhauttamasta ja omaa riparia verkon perukoille jatkamasta! Isännät erätauolle 3-2 -johdossa.

Toinen erä alkoi avauserän tapaan. Tällä kertaa kesti sentään 52 sekuntia ja Sharks maalasi erän avausnyytin! Eilen Floridassa päätöserässä sikaillut Evander Kane nyytinmurtajana: 3-3(!). Maali on Kanelle neljäs yhtä monessa pelissä!

Kaksi minuuttia lisää edellisestä ja limppu oli vuorostaan Sharksin verkossa! Tekijänä Evgeny Kuznetsov lähes nollakulmasta ja riparista: 4-3 Capsille!

Isännät siirtyivät jo kahden maalin johtoon, kun Oshie tuli oikealta löysi Nicklas Bäckströmin vasemmalta, joka jätti tuttuun tapaansa limpun takaa tulleelle Ovechkinille ja lätty oli sillä silmänräpäyksellä Jonesin selän takana: 5-3(!).

Sitten nähtiin erikoinen tilanne. Kuznetsovin kiekonmenetyksestä Sharksista karkasi kolme pelaajaa, kun Burns liittyi mukaan karkumatkalle sopivasti jäähyboksista päästessään, nokikkain Holtbya vastaan, jolla oli toivoton tehtävä ottaa koppia Burnsin, Hertlin ja Logan Couturen kirmatessa tuhatta ja sataa kohti  maalia: jälkimmäinen heitti lätyn sisään ja Sharks kavensi 4-5:een!

Kolmannessa erässä nähtiin sitten kolmas maali Ovechkinilta! Capitals käytti parasta asettaan eli nopeata lyhytsyöttöpeliä mieheltä toiselle hyökkäystä rakentaessaan. Kuznetsov löysi oikealta laidalta Oshien, joka puolestaan tarjoili pelivälineen takatolpalle ehtineelle Ovechkinille ja hattutemppu näki päivänvalon!

Liigan maalipörssiä johtavalle venäläiselle maali oli kauden 36:s ja uran 643:s! Hattutemppu oli Ovin uran 23:s, millä ohittaa kaikkien aikojen tilastossa Teemu Selänteen nousten jaetulle 10.nnelle sijalle Jari Kurrin rinnalle!

Erän puolivälissä Sharksin Hertl iskee illan toisen ylivoimamaalinsa kaventaen pelin 6-5:een. Pavelski ja Couture rohmuavat taas yhden pinnat lisää plakkareihinsa!

Kane tasoitti viimeisellä sekunnilla vielä pelin 6-6:een Sharksin hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia!

Jatkoilla Hertl tyylitteli vielä illan toisen hattutempun komealla vedolla takaylämummoon(!) ja Sharks korjasi täyden potin ja Capitals otti kuudennen kerran peräkkäin takkiinsa! Hertlin osuma oli tsekille kauden 22:s ja uran 103:s maali NHL:ssä.

Sharks jää nyt All Stars-tauolle, Capitals kohtaa vielä huomenna Leafsin Scotiabank Arenassa ja yrittää saada poikki karmeaa tappioputkeaan.

 

Calgary – Carolina 3-2 ja

Scotiabank Saddledomessa avattiin maalihanat jo kahden minuutin jälkeen, kun Flamesin ruotsalaispakki Oliver Kylington kurvasi vasemmalta maalille ja pisti viileän rauhallisesti limpun Petr Mrazekin taakse 1-0.

Maali oli ruotsalaisen kolmas tällä kaudella ja toinen peräkkäinen osuma kahdessa pelissä pakin onnistuttua jo Rogers Placessa Oilersia vastaan.

Tasoitus tuli oman koiran toimesta. Pre-seasonilla Hurricanesiin Flamesista siirtynyt Dougie Hamilton veti sinisen ylitettyään oikealta kohti maalia, missä limppu muutti suuntaa Flames-pakki T.J.Brodien mailasta painuen omaan nuottaan ohi David Rittichin ja peli oli tasan 1-1(!).

Calgaryn kolmossentteri Mark Jankowski vei riparista tolpan juuresta isännät uudestaan johtoon kauden kahdeksannella maalillaan toisessa erässä. Mikael Backlund ja Brodie saivat syöttöpisteet maaliin.

James Neal oli kasvattaa vielä toisessa erässä Calgaryn johtoa tyhjän maalin edessä, mutta hyökkääjä ei saanut pyörivää kiekkoa verkkoon Backlundin täydellisestä passista.

Carolinan Micheal Ferland jätti leikin kesken ylävartalovamman takia, mikä piti hyökkääjän sivussa jo edellisestä pelistä.

Carolina nousi tasoihin 44 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun  se haki tasoitusta ilman maalivahtia. Justin Williams pelasi kiekon oikealle puolelle Teuvo Teräväiselle, joka löysi Ahon maalin edestä ja limppu oli verkossa!

Calgary ei kuitenkaan aikaillut jatkoajalla 15 sekuntia kauempaa. Brodie karisti Teräväisen kannoiltaan ja syötti Backlundille, joka ratkaisi voiton isännille.

 

Yön tulokset:

Washington – San Jose 6-7 ja

Ottawa – Arizona 2-3 (3.erä kesken)

Chicago – NY Islanders 3-2 vl (N: Filppula 0+1)

Calgary – Carolina 3-2 ja (Car: Aho 1+0, Teräväinen 0+1)

Edmonton – Detroit 2-3 (E: Koskinen 23/26 torjuntaa)