SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib:n ex-joukkuetoveri avautui saamastaan diagnoosista Twitterissä
  • Juuso
    Syngelmä

Aleksib:n ex-joukkuetoveri avautui saamastaan diagnoosista Twitterissä

julkaistu: 04.01.2022 09:00

Aleksi “Aleksib” Virolaisen kanssa OG:ssa projektin alkuaikoina pelannut ranskalaisveteraani, Nathan “NBK” Schmitt, on avautunut Twitter-tilillään saamastaan diagnoosista.

NBK kertoo saaneensa diagnoosin, jonka mukaan hänellä on ASD (Autism Syndrom Disorder). Diagnoosin mukaan hänellä on taipumusta Aspergerin oireyhtymään. Autismiliiton mukaan Aspergerin oireyhtymä on autismikirjoon kuuluva neurobiologinen keskushermoston kehityshäiriö, joka aiheuttaa hyvin vaihtelevia toimintarajoitteita. Asperger-ihmisillä aistien välittämä tieto ja sen tulkinta on yksilöllistä ja tavallisesta poikkeavaa. Hän voi olla yli- tai aliherkkä eri aistimuksille. Monilla Asperger-ihmisillä on erityisiä mielenkiinnon kohteita varsin varhaisesta iästä lähtien.

Voit lukea lisää Aspergerin oireyhtymästä tästä (Autismiliitto).

NBK listaa autismin hyvät ja huonot puolet postauksensa alkuun. Hyviksi puoliksi hän kertoo täyden rehellisyyden, toisten tuomitsemattomuuden, yhtenäisyyden, vahvan ongelmanratkaisukyvyn ja hahmotuskyvyn.

Huonoiksi puoliksi hän listaa kömpelyyden sosiaalisessa kanssakäymisessä, vahvat tunteenpurkaukset turhautuessa, empatian puutteen ja vaikeuden yhdistää epäsuoria syitä ongelmaan.

NBK on kerännyt mainetta paitsi arvostettuna pelaajana, myös vaikeana joukkuekaverina. Hän uskookin diagnoosin tuovan ymmärrystä hänelle itselleen, mutta myös hänen entisille joukkuetovereilleen. Hän uskoo diagnoosin auttavan myös tulevia joukkuetovereita suhtautumaan hänen ymmärtäväisemmin.

Hän kertoo olevansa pahoillaan siitä, miten on uransa aikana loukannut entisiä joukkuetovereitaan erityisesti Ranskan CS-skenessä. NBK kertoo tehneensä töitä urheilupsykologin kanssa viime maaliskuusta lähtien.

“Tavoitteet ovat edelleen samat. Haluan mahdollisimman hyvään joukkueeseen, joka haluaa voittaa mahdollisimman monta palkintoa.”

Lähde: Autismiliitto, NBK

Kuva: NBK

Tuoreimmat uutiset:

Luetuimmat nyt