SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib liittymisestään uuteen CS-joukkueeseen: “Olisi ollut typerää olla suostumatta siirtoon.”
  • Juuso
    Syngelmä

Aleksib liittymisestään uuteen CS-joukkueeseen: “Olisi ollut typerää olla suostumatta siirtoon.”

julkaistu: 29.01.2022 09:00

HLTV:n Milan “Striker” Švejda haastatteli Aleksi “Aleksib” Virolaista tämän liittymisestä G2 Esportsiin. Striker on yksi HLTV Confirmed -podcastin vakiojuontajista ja HLTV:n johtavista toimittajista.

Lue lisää: Se on siinä! Aleksib:llä upea G2-debyytti!

Päätös vaihtaa joukkuetta oli lopulta helppo

Kun suomalaiskapteenilta kysyttiin, oliko lähtö OG:sta vaikeaa, hän totesi, että olisi ollut todella typerää olla suostumatta siirtoon. Hänen mukaansa ajoitus oli hyvä, sillä Aleksib sai miettiä mahdollista siirtoa G2:een joulutauon ajan.

“Pelasin OG:ssa pitkän ajan. Kun kuulin, ketkä pelaisivat uudelle G2:lle, tiesin katuvani mikäli en olisi suostunut siirtoon. Ajattelin, että jos olisimme OG:n kanssa pelanneet huonosti seuraavat pari kuukautta, minua olisi todella harmittanut jälkeenpäin sinne jääminen.”

“Maailmalla on monta kansainvälistä joukkuetta. Olen todella tyytyväinen siihen, että päätin liittyä aikoinani OG:seen. Opin siellä johtamaan englanniksi ja käsittelemään erilaisia kulttuureja ja persoonia. G2:n johtaminen tuntuu siten luonnolliselta ja todella hyvältä.”

Pelitavan muuttaminen on hidas prosessi

Suomalaiskapteeni kertoi, että aluksi G2:n kanssa pelataan sillä pelitavalla, mihin joukkueen ydin (Nikola “NiKo” Kovač, Nemanja “huNter-“ Kovač ja Audric “JACKZ” Jug) on tottunut. Pelitapaan lisätään vähitellen uusia asioita. Lopulta pelitapa on muuttunut täysin eikä muutos tunnu pakoteltua tai kiirehdityltä.

“Esimerkiksi nyt kun meillä on Ilya “m0NESY” Osipov, tulemme pelaamaan enemmän AWP-pelaajan G2:ssa kuin OG:ssa. Mateusz “mantuu” Wilczewski [OG:n AWP-pelaaja] oli enemmänkin support-roolia pelaava AWP-pelaaja. Emme halua m0NESYlle samanlaista roolia.”

Seuraavaksi suomalaiskapteeni nostaa esille joukkueen uuden päävalmentajan, Vitalityssa valmentaneen ranskalaisen, Rémy “⁠XTQZZZ⁠” Quoniamin.

“Kun XTQZZZ tutustuu joukkueeseen, minä tutustun häneen valmentajana ja muuhun joukkueeseen pelaajina tulevaisuudessa paremmin, pystymme tekemään muutoksia nopeammin ja tehokkaammin.”

Suomalaiskapteeni vastaa saamaansa kritiikkiin

Striker nostaa haastattelussa esille Aleksib:n saaman kritiikin siitä, että hän olisi johtana hyvä ainoastaan niin sanotussa pienjohtamisessa [micromanaging].

“Näin heti NiKon ja huNterin kanssa, että he eivät tarvitse pienjohtamista. HuNter on esimerkiksi todella kova tekemään töitä. He ehdottavat minulle paljon asioita otteluiden aikana. Toistaiseksi tuntuu todella helpolta pelata heidän kanssaan, koska he ovat niin taitavia ja tietävät mitä tekevät. Minun ei tarvitse jatkuvasti ohjata heitä.”

“Vasta sitten kun tulee hiljaista, puutun tosissani muiden tekemiseen. Jos jotkut joukkueestamme katsovat esimerkiksi samaa aluetta kartasta, huomautan heille asiasta.”

Tällaista G2:sta voimme odottaa

Yksinkertainen kysymys Strikerilta. Millaista G2:sta voimme odottaa? Aleksib nosti esille välittömästi karttavalikoiman.

“Ensinnäkin, se riippuu kartoista. Entisellä G2:lla oli heikkoja karttoja, joita he halusivat muuttaa ja vahvoja karttoja, joita he eivät halunneet juurikaan muuttaa. Mielestäni heidän hyvät karttansa eivät juurikaan tarvitse muutoksia. Ainakaan vielä.”

“Minulle karttavalikoima tulee olemaan suurin henkilökohtainen muutokseni. En esimerkiksi ennen pelannut Vertigoa, mutta m0NESY on siinä kartassa todella hyvä. En halua puhua liikaa, mutta olisi mahtavaa, jos pystyisimme pelaamaan kaikkia seitsemää karttaa edes jollain tasolla.”

Voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan alta.

Lähde: HLTVorg

Kuva: HLTVorg

Tuoreimmat uutiset: