SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib ja NaVi jälleen voittoon huipputurnauksessa – Suomalaiskapteeni kommentoi joukkueen ympärillä vellovia siirtohuhuja
  • Perttu
    Leinonen

Aleksib ja NaVi jälleen voittoon huipputurnauksessa – Suomalaiskapteeni kommentoi joukkueen ympärillä vellovia siirtohuhuja

julkaistu: 23.01.2024 21:38

BLAST Premier Spring Groups -turnausta jatkettiin tänään A- ja C-lohkojen osalta. Vuoden ensimmäisessä Counter-Strike 2:n huipputurnauksessa eilen Complexityn kaatanut Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama Natus Vincere jatkoi voitokasta kulkuaan turnauksessa tänään. NaVi otti komean 2-1 voiton G2:sta C-lohkon yläkaavion finaalissa.

Suomalaiskipparin johdattama NaVi eteni voiton myötä C-lohkon finaaliin, jossa se saa vastaansa lohkon Consolidation finaalin voittajan, eli G2:n tai Ninjas in Pyjamasin. Lohkojen voittajat nappaavat itselleen paikat BLAST Premier Spring Final -turnauksesta. Lohkojen kakkoset ratkaisevat puolestaan kahden jäljelle jäävän Spring Final -turnauspaikan kohtalon.

NaVin ja G2:n välinen ottelu aloitettiin Overpassista, joka oli Aleksib:n joukkojen karttavalinta. Avauskartasta muodostui jännittävä vääntö, jonka NaVi onnistui lopulta kääntämään itselleen jatkoajan jälkeen 16-12. NaVi voitti kartan lopussa kuusi kierrosta putkeen selvittäen kaksi kappaletta G2:n saamia karttapalloja.

Toisena karttana matkattiin G2:n valitsemaan Infernoon. G2:n tasoitti karttavoitot voittamalla Infernon 13-10 lukemin Ilya “m0NESY” Osipovin ja Nikola “NiKo” Kovacin johdolla. Avaustapot menivät toisessa kartassa peräti 16-7 NaVin nimiin, mutta joukkue epäonnistui käyttämään saamiaan etutilanteita hyödykseen.

Kolmantena karttana matkattiin Anubikseen, jossa NaVi ratkaisi ottelun edukseen viemällä ratkaisukartan nimiinsä 13-9. NaVi oli melkein koko kartan ajan kuskinpaikalla, kun se vei avauspuoliskon nimiinsä 7-5.

G2:n kampesi kuitenkin itsensä toisen puoliskon alkuun 9-7 johtoasemaan. Tästä alkoi kuitenkin NaVin CT-puolen yksipuolinen näytös. Mihai “iM” Ivanin johdolla NaVi piti puolustuksensa lukossa ottelun loppuun asti, kun se vei peräti kuusi kierrosta putkeen varmistaen kartan ja ottelun voiton itselleen. IM saldoksi toisessa kartassa kirjattiin peräti 24 tappoa.

Ottelun paras pelaaja oli NaVin ukrainalaistykki Valeriy “b1t” Vakhovskiy tehoillaan 58-46 ja ratingillaan 1.32.

21-vuotiasta Vakhovskiyta ollaan viime päivinä oltu viemässä pois NaVin joukkueesta internetissä ja sosiaalisessa mediassa liikkuvien huhujen perusteella. Aleksib kommentoi joukkueensa kultakimpaleen esityksiä servulla ja tulevaisuutta ottelun jälkeisessä haastattelussa HLTV:lle.

“Hän on hiljainen tappaja. Katsoinpa tulostaulua tai VOD:a milloin tahansa niin hänellä on aina impactia kierroksissa, mutta hän saattaa olla joskus peleissä hiljainen. En tarkoita kuitenkaan, etteikö hän kommunikoisi vaan hän on todella rauhallinen luonteeltaan, eikä hän panikoi kommunikoinnissaan. S1mplen lähdön jälkeen hänelle jäi valtavat paineet, mutta hän loistaa servulla tällä hetkellä, sitä on mukava katsoa.”

“Toivon, että se huhu on meme. B1t on sairas pelaaja. Se joukkue johon on tulevaisuudessa liittyy tulee hyötymään hänestä. Toivon kuitenkin, että hän jatkaa meidän kanssamme ja jatkaa rokkaamista.”

Kuva: NaVi Lähde: HLTV