SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
MOUZ
  • Perttu
    Leinonen

Aleksib ja Jimpphat metsästävät tänään välieräpaikkoja CS2:n major-turnauksessa

julkaistu: 29.03.2024 10:44

Counter-Strike 2:n ensimmäisen major-turnauksen pudotuspelit käynnistyivät eilen. Ensimmäiset välieräpaikat itselleen nappasivat Vitality ja FaZe Clan. Vitality kaatoi Cloud9:n puhtaasti 2-0 ja FaZe Clan yllätti puolestaan Spiritin todellisessa trillerissä lukemin 2-1.

Tänään vuoronsa Royal Areenan päänäyttämöllä saavat suomalaiset Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Jimi “Jimpphat” Salo.

Natus Vincere kohtaa omassa puolivälieräottelussaan Eternal Firen ja illan huipentaa MOUZ:n ja G2:n välinen taisto.

Illan ottelut ovat katsottavissa Elisan Twitch-kanavalta.

Eternal Fire-Natus Vincere 18:00

Sensaatiomaista turnausta pelaava turkkilaisjoukkue Eternal Fire lähtee seuraavaksi haastamaan pudotuspelien avauskierroksella Aleksib:n johtamaa Natus Vincerea.

Lähtökohdat otteluun ovat supertasaiset. Vedonlyöntimarkkinallakin on ollut vaikeuksia määritellä ottelun ennakkosuosikkia.

Eternal Fire on napsinut kovia päänahkoja turnauksen aikana. Se on kaatanut Virtus.pro:n, FaZe Clanin ja Vitalityn. Tämä on nostanut joukkueen jo ennestään hyvän itseluottamuksen uusiin sfääreihin.

Eternal Fire luottaa erinomaiseen joukkuepeliinsä. Sillä on myös todella vahva karttaosaaminen.

NaVin otteet ovat puolestaan heitelleet turnauksessa suuresti. Välillä jopa otteluiden sisällä on nähty vuoristoratamaisia otteita. Virheitä on tullut liikaa yksilötasolla.

NaVin joukkueesta löytyy kuitenkin enemmän kokemusta major-turnauksen pudotuspelivaiheesta kuin turkkilaisjoukkueelta. Kokemus nousee isoon rooliin näissä otteluissa, kuten eilen nähtiin FaZe Clanin ja Spiritin välisessä ottelussa.

Karttavedossa Eternal Fire poistaa Ancientin ja NaVi Vertigon.

Eternal Fire valitsee omaksi kartakseen todennäköisesti Nuken tai Infernon, jotka ovat sen parhaita karttoja.

NaVin valinta lienee sen paras ja eniten pelattu kartta Mirage.

Molempien karttavalinnat ovat sellaisia, jotka sopivat myös vastustajalle. Ratkaisukartaksi jäänee valinnoista riippuen joko Overpass tai Anubis.

Arvio: Kolmen kartan vääntö. Todella tasainen ottelu, jonka voittajaa on vaikea ennustaa. Eternal Fire on kuitenkin ollut joukkueista tasaisempi, joten pienen pienellä erolla Eternal Fire jatkoon.

MOUZ-G2 21:00

Tappioitta major-turnauksessa tähän saakka pelannut Jimpphat ja MOUZ saavat omassa puolivälierässään niukimmalla mahdollisella tavalla pudotuspeleihin yltäneen G2:n.

Nuori MOUZ lähtee otteluun pienoisena ennakkosuosikkina kokenutta G2:sta vastaan.

MOUZ on ollut turnauksessa vakuuttava ja sen perustaso on huomattavasti kovempi kuin G2:lla. Kokemus kallistaa kuitenkin vaakakuppia G2:n suuntaan.

Kuinka nuori MOUZ joukkue kestää paineet täpötäydellä Royal Areenalla on ratkaiseva kysymys.

G2:lta löytyy lisäksi kokoonpanostaan tämän hetkinen CS2:n paras AWP-pelaaja Ilya “m0nesy” Osipov, joka on ollut aivan poskettoman kovassa iskussa. 18-vuotias Osipov on kantanut tässäkin turnauksessa paikoitellen koko G2:n joukkuetta reppuselässään.

MOUZ saa myös karttavedosta hieman etua G2:n nähden. Se poistaa ensinnäkin Anubiksen, jota se ei pelaa.

G2:lla on puolestaan edessään harkinnan paikka. Se poistaa joko Miragen tai Ancientin, joita se pelaa harvakseltaan. Se kumpi jää jäljelle on todennäköisesti MOUZ:n valinta omaksi kartaksi.

G2:n oma valinta kohdistunee puolestaan Infernoon. Se on sen parhaita karttoja ja MOUZ on pelannut Infernoa viimeksi tammikuussa, jolloin se hävisi molemmat siinä pelaamansa ottelut.

Ratkaisukartaksi jäänee Vertigo tai Overpass, jotka sopivat erityisesti MOUZ:lle vallan mainiosti.

Arvio: Kolme karttaa. Jimpphat ja MOUZ kohti välieriä.

Kuva: PGL Lähde: HLTV