SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib ja Jimpphat jahtaavat molemmat finaalipaikkaa BLAST huipputurnauksessa – Nähdäänkö sunnuntaina suomalaisfinaali?
  • Perttu
    Leinonen

Aleksib ja Jimpphat jahtaavat molemmat finaalipaikkaa BLAST huipputurnauksessa – Nähdäänkö sunnuntaina suomalaisfinaali?

julkaistu: 16.12.2023 06:30

BLAST Premier World Final -turnaus on edennyt välierävaiheeseen. Counter-Strike kauden päätösturnaus pelataan Abu Dhabissa ja jaossa on mukava miljoonan dollarin suuruinen palkintopotti.

Suomalaisten iloksi lauantain välierissä nähdään suomalaisia kaksin kappalein ja mikä parasta eri puolilla kaaviota, joten molempien suomalaisten yltäminen finaaliin on mahdollista!

Kyseessä ovat tietenkin Natus Vinceren kipparina toimiva Aleksi “Aleksib” Virolainen ja MOUZ:n syömähammas Jimi “Jimpphat” Salo.

Pelaajatcom välittää myöskin molemmat välieräottelut suorina ja suomeksi selostettuina Twitch-kanavallaan lauantain ratoksi!

13:30 FaZe Clan-MOUZ

FaZe Clan voitti B-lohkon puhtaalla pelillä kaatamalla ensin Heroicin 2-0 ja perään G2:n 2-1. Näin ollen joukkueelle aukeni suora pääsy välieriin.

MOUZ pelasi myöskin B-lohkossa, jossa se aloitti turnauksen 2-0 tappiolla G2:sta vastaan. Tämän jälkeen kyytiä ovat saaneet niin Heroic kuin Cloud9 2-0 lukemin. Varsinkin Cloud9:a vastaan MOUZ esitti kerrassaan häikäiseviä otteita eikä jättänyt ennakkosuosikkina otteluun lähteneelle Cloud9:lle mitään mahdollisuuksia.

FaZe Clan lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Uusin hankinta David “frozen” Cernansky on ajettu sisään joukkueen pelisysteemin ilman suurempia ongelmia. Slovakialaispelaaja hankittiin FaZe Claniin nimenomaan MOUZ:sta, joten Frozenille on tarjolla välittömästi vanhan joukkueensa kohtaaminen.

Kyseisestä siirrosta johtuen MOUZ:n oli turvautuminen stand-in-pelaajaan kauden viimeisessä turnauksessa. Stand-in-pelaajaan roolin tullut Ludvig “Brollan” Brolin on esiintynyt todella väkevästi ja ei olisi suuri yllätys, mikäli ruotsalaiselle sorvattaisiin pysyvää sopparia käteen Abu Dhabin reissun päätteeksi.

Karttavedossa MOUZ poistaa Anubiksen, sillä se ei pelaa sitä ollenkaan. Tämä tarkoittanee sitä, että FaZe Clan valitsee todennäköisimmin Ancientin, jossa sen voittoprosentti on täydet 100.

FaZe Clan pelaa kaikkia karttavalikoimassa olevia karttoja, joten se poistanee todennäköisesti MOUZ:n parhaan kartan eli Miragen. Tällöin MOUZ valitsee Infernon suurimmalla todennäköisyydellä.

Karttaveto tarjoaa FaZe Clanille huomattavasti enemmän apuja ja vaihtoehtoja, mikä nostattaa sen suosikin asemaa.

Arvio: FaZe Clan on liian kova pala purtavaksi MOUZ:lle. 2-0.

17:00 Vitality-Natus Vincere

Vitality ja Natus Vincere kohtaavat toistamiseen turnauksessa. Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat A-lohkon avausottelussa, jolloin Vitality oli selkeästi parempi 2-0.

Vitality kaatoi NaVi voiton päälle vielä samaisin 2-0 lukemin Cloud9:n ja eteni suoraan välieriin.

NaVi joutui puolestaan rehkimään ensin kolme karttaa 2-1 voitossa ENCEä vastaan ja eilisessä G2-ottelussa vaadittiin myöskin täydet kolme karttaa. Voitto G2:sta oli kuitenkin juuri sitä, mitä NaVi tarvitsi. Karttatappioasemasta nousu komeaan voittoon tekee varmasti poikaa joukkueen itseluottamukselle.

Kuten toisessakin välierässä, myös tässäkin on selkeä ennakkosuosikki ja se on Vitality.

Uskoisin, että tällä kertaa karttavedosta muodostuu kuitenkin erilainen kuin mitä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa nähtiin. Tai ainakin siinä olisi Aleksib:llä ja NaVilla mahdollisuus kokeilla jotain uutta.

Vitality poistaa nimittäin Ancientin, jota se ei pelaa. Edellisellä kerralla NaVi valitsi Anubiksen, joka on toiminut joukkueella varsin hyvin.

Aleksib:n joukkueella olisi nyt kuitenkin saumat kokeilla esimerkiksi Nukea, jossa se on kahtena edellisenä päivänä onnistunut voittamaan ENCEn ja G2:n. Tätä ratkaisua puoltaisi se, että Vitality on voittanut Nukessa ainoastaan 33% otteluistaan.

Vitalityn valinta pysynee puolestaan samana kuin edellisessä kohtaamisessa, eli joukkue valitsee Overpassin.

Arvio: Mikäli Aleksib ja NaVi valitsevat Nuken, uskallan liputtaa yllätyksen puolesta. 2-1 NaVi.

Kuva: MOUZ