SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Aleksib haastattelussa: Millaista S1mplen kanssa oli pelata ja miten uusi pelaaja on sopeutunut kokoonpanoon?
  • Toimitus

Aleksib haastattelussa: Millaista S1mplen kanssa oli pelata ja miten uusi pelaaja on sopeutunut kokoonpanoon?

julkaistu: 22.11.2023 11:00

BLAST Premier Fall Final -turnaus alkaa tänään Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa. Turnauksessa kahdeksan huippujoukkuetta kilpailee 425 000 dollarin palkintopotista ja paikasta BLAST Premier World Final -turnaukseen.

Pelaajatcom näyttää kaikki turnauksen ottelut suorana ja suomeksi selostettuna Twitch-kanavallaan kello 11:00 alkaen.

Pelaajatcom jututti Natus Vinceren kapteenia Aleksi “Aleksib” Virolaista ennen turnauksen alkua. Haastattelun ensimmäisessä osassa keskusteltiin supertähti Aleksandr “S1mple” Kostylievin siirtymisestä tauolle. Uutena pelaajana Navin rosterissa debytoi Kööpenhaminassa 18-vuotias Ihor “w0nderful” Zhdanov. Minkälainen nuorukainen on kyseessä?

Haastattelu

Minkälaista S1mplen kanssa todella oli pelata?

“Kyllä se erosi [muista joukkuekavereista]. Jokaisella pelaajalla on joku uniikki asia; S1mplellä voimakas mielipide ja voimakas persoona, mutta sä samalla tiesit kenen kanssa oot tekemisissä. Sä tiedät et se on se paras. Sä tiedät, että sillä on se historia ja se tietää mistä se puhuu. Joukkuekaverina se oli juuri sitä mitä voisi kuvitella; Sellanen kovaotteinen konkari, joka on mielettömän hyvä pelaamaan”, Aleksib aloittaa.

“Meil on nyt uusi joukkue ja oli silloin aluksikin, kun liityin Naviin. Kolme uutta pelaajaa ja uusi kieli. Olihan siinä paljon eri tekijöitä, jotka teki joukkueen alusta ja siitä miten mentiin eteenpäin semmosen, että meiän piti alottaa pohjalta. Ei se ollu sama Navi, missä S1mplekin oli tottunut pelaamaan. En mä lopulta ehtinyt sen kaa pitkään pelaamaan, kun se on nyt tauolla.”

Miten uusi pelaaja w0nderful on sopeutunut joukkueeseen?

“Se on sopeutunu tosi hyvin. Vähä ujo oli aluksi, nuori kundi, jolle tuli isot saappaat täytettäväksi. On se rentoutunu tosi paljon. Me ollaa hyvää pataa ja mä hengailen sen kanssa. Mun mielestä sillä on sikana potentiaalia ja se vaikuttaa tosi motivoituneelta ja ylipäänsä sellaselta, että se haluu näyttää mihin se pystyy. Mä koitan saada paineita pois siltä ja koitan antaa ymmärtää, että kunhan pelataan hyvin tiiminä ja luotetaan toisiimme, niin kaikki menee hyvin.”

Oletko jälleen tilanteessa, jossa pitää hioa taitava mutta kokematon AWP-pelaaja ykköstasolle? w0nderfulhan on kuitenkin aiemmin pelannut muun muassa majoreiden pudotuspeleissä. Onko hän täten ihan verrattavissa Ilya “m0nesy” Osipoviin ja jopa Mateusz “mantuu” Wilczewskiin?

“Sillä on jonkunnäköistä kokemusta pohjalla. Varsinki jotkut majoreiden palyoffit ei oo mikään pikku juttu. Mut ylipäänsä tier 1 turnauksista, yleisön edessä pelaamisesta ja otteluista huipputason groupeista sillä on vähemmän kokemusta. Ei hän nollista aloita, on siinä jotain, mutta nuori kundihan se on. En oo pelannu vielä yhtää officilia [virallista ottelua] sen kans. Osaan sanoa mihin se pystyy, ja jos se osaa paineiden edessä tehä niitä asioita, niin oon tosi tyytyväinen.”

Aleksib:n Navi aloittaa turnaustaipaleensa kello 14:00 ottelulla Cloud9-joukkuetta vastaan. Koko keskiviikon ohjelman Pelaajatcomin kanavalla näet alta löytyvästä twiitistä.

Kuva: Natus Vincere