SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Aleksi Virolaisen G2 kohtaa miljoonaturnauksen avausottelussa tulikuuman vastustajan
  • Perttu
    Leinonen

Aleksi Virolaisen G2 kohtaa miljoonaturnauksen avausottelussa tulikuuman vastustajan

julkaistu: 07.07.2022 12:00

Advertisement

IEM Cologne on vuosittain CounterStriken ns. katedraalissa LANXESS Arenalla järjestettävä miljoonan dollarin palkintopotilla varustettu CS-turnaus. Turnauksessa pelaavat kaikki parhaat joukkueet ja mestaruutta Kölnissä pidetään yhtenä koko pelin arvostetuimmista. Tämän vuoden pääturnaus alkaa tänään 7. heinäkuuta ja kestää aina heinäkuun 17. asti.

Aleksi “Aleksib” Virolaisen johdattama G2 aloittaa matkansa IEM Colognen turnauksessa tänään torstaina ottelulla Movistar Ridersia vastaan. Ottelu on G2:lle ensimmäinen kolmeen viikkoon, kun taas espanjalaisjoukkue on rehkinyt viime viikkoina urakalla.

Movistar Riders selvitti tiensä Group Stagelle kaatamalla Astraliksen ja Vitalityn Play-In vaiheessa. Viime viikon päätteeksi espanjalaiset voittivat Valenciassa pelatun ESL Challenger LAN-turnauksen. Espanjan CS:GO-ylpeys lähtee haastamaan Virolaisen joukkoja mukavassa kuuden ottelun voittoputkessa.

G2:n alkutaival Virolaisen johtamana on ollut vähintääkin haasteellinen. Joukkue on paininut isojen pelillisten ongelmien parissa ja otteita näyttää varjostavan turhautuneisuus ja ahdistuneisuus seurauksena huonoista tuloksista.

Yksilötaitoa G2:n joukkueessa on valtavasti, mutta tähän asti se on heijastunut joukkueen pelissä myös negatiiviseen sävyyn. Kun tähtipelaajat ovat turhautuneet yhteisen pelisävelen löytämisen vaikeuteen, on pakka hajonnut monta kertaa otteluiden sisällä.

Hyvä esimerkki tästä on Nikola “NiKo” Kovac, joka on yksilötaidoiltaan yksi maailman parhaista pelaajista. Kun joukkuepeli on sakannut on bosnialaistähdestä ollut kuitenkin ajoittain enemmän harmia kuin hyötyä joukkueelle, otteiden ailahdellessa isosti.

G2 on yrittäny löytää tasaisuutta koko kevään ajan. (Kuva: PGL)

 

Onkin mielenkiintoista nähdä harppaako G2:n peli parempaan suuntaan kolmen viikon tauon jälkeen virallisista otteluista. Tauko on varmasti käytetty koheesion parantamiseen ja strategioiden hiomiseen.

Movistar Ridersilla koheesio ongelmia ei ole. Vaikka joukkue häviääkin paperilla puhtaassa yksilötaidoissa G2:lle, on toimiva joukkuepeli yksilöitä isommassa roolissa, kun kamppaillaan voitosta.

Avausottelun vastustaja on samointein tulikoe Virolaisen miehistölle. Isolla itseluottamuksella painava Movistar Riders tulee otteluun varmasti vain ja ainoastaan voitto mielessä. Jos espanjalaiset saavat hurmoksensa päälle heti ottelun alusta, on G2:lle luvassa hikinen iltapäivä Kölnissä.

Ottelu pelataan paras kolmesta -tyylillä ja se alkaa kello 13:30.

Kuva: G2