SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksi Jallin ja Slaava Räsäsen joukkue on löytänyt organisaation – Debyytti Assemblyn CS:GO-turnauksessa
  • Sauli
    Rautiainen

Aleksi Jallin ja Slaava Räsäsen joukkue on löytänyt organisaation – Debyytti Assemblyn CS:GO-turnauksessa

julkaistu: 03.08.2022 18:00

Advertisement

Aleksi “allu” Jallin ja Slaava “Twista” Räsäsen vuoden 2022 alussa lanseeraama CS:GO-projekti temp on löytänyt itsellensä kodin. Organisaationa toimii uusi kotimainen tulokas JANO, joka on resursseiltaan vahvistunut ja kokonaan uudistettu entinen AHJO.

Itse CS-joukkueen kokoonpano on nyt myös vahvistunut. Siihen kuuluvat AWP-pelaaja Jallin, valmentaja Räsäsen ja IGL Tony “arvid” Niemelän lisäksi ex-HAVU-duo Olli “sLowi” Pitkänen ja Lasse “ZOREE” Uronen, sekä 17-vuotias Otto “ottob” Virtanen, joka on kokemusta pursuavan kokoonpanon nuori lupaus. Pitkänen ja Virtanen ovat tiimin uusia tulokkaita.

“Slowi oli selkeä valinta, allu oli ollut häneen heti yhteyksissä, kun hän lähti HAVUsta. Olli tuo meille kokemusta ja kykenee tomimaan pelinsisäisen johtajan, arvidin, luotettavana apukätenä kierrosten aikana”, kertoo joukkueen GM Peetro Aittola.

JANO Jyväskylässä pelileirillä ennen Assemblyn CS:GO-turnausta. (Kuva: JANO)

 

HAVUn julkistaessa aiemmin kesällä uutta kokoonpanoaan kävi ilmi, että organisaatio oli yrittänyt saada Räsästä uudeksi valmentajaksi kokoonpanolle. Lopulta valmentajan paikalle päätyi tempin apuvalmentaja Mikko “xartE” Välimaa.

“CS-projektina temp on alkanut Slaavan ja allun toimesta, ja sitoutumisen ja joukkueeseemme uskomisen vuoksi hän jäi meille eikä lähtenyt HAVUun. Suunnitelmissa ei ole toistaiseksi hankkia Välimaan tilalle uutta apuvalmentajaa vaan keskitetään ensiksi resurssit muun muassa sisällöntuotantoon “, Aittola avaa.

Uuden organisaation JANOn tavoite on aloittaa Counter-Strike: Global Offensive -joukkueella ja edetä myöhemmin muihinkin peleihin, joista ensimmäisen julkaisu on lähellä. CS-joukkuekkaan ei välttämättä jää ainoaksi.

“Jatkossa voi olla useampikin CS-tiimi. Vähän riippuu olisiko kyseessä akatemia vai sitten ihan vain kakkosjoukkue. Näiden joukkueiden avulla voitaisiin tarjota uusille pelaajille paikka kehittyä, kerätä kokemusta ja lopulta mahdollistaa polun luominen pääjoukkueeseen asti.”

JANO organisaationa pyrkii muutenkin tekemään asioita uudella tavalla.

“Tulemme toiminnassamme kuuntelemaan aktiivisesti joukkueidemme faneja ja huomioimme heidän mielipiteensä näkyvästi. Haluamme samalla tarjota yrityskumppaneillemme innovatiivisia yhteistyön muotoja, joilla parhaimmillaan uudistetaan koko suomalaista sponsorointikenttää – oli kyseessä elektroninen urheilu, jääkiekko tai vaikkapa jalkapallo. Pelkän näkyvyyden aika on ohi”, linjaa JANOn Partner JuhoPetteri Huhtala.

CS-joukkueen tunnetuin nimi Aleksi “allu” Jalli on uudesta organisaatiosta mielissään. Vaihtelevasti sujuneen kevään ja usean pelaajamuutoksen jälkeen organisaation kanssa sopparin tekeminen avaa vihdoin tilaa keskittyä yhä enemmän tärkeimpään, eli harjoitteluun.

“Meille se että, saadaan organisaatio joukkueen ympärille on tosi iso juttu. JANOn alla pelaaminen mahdollistaa meille hyvän pohjan ja tukiverkon, mikä on tarvittavaa joukkueen optimaaliselle kehitykselle.

Odotan innolla tulevan syksyn haasteita ja mahdollisia onnistumisia”, sanoo Jalli.

Olli “sLowi” Pitkänen nousi HAVUssa parhaimmillaan maailmanlistan sijalle 14. Uusi joukkue tavoittelee vähintään samaa menestystä. (Kuva: JANO)

 

JANOn CS-joukkueen ja organisaation debyytti on heti tällä viikolla Assembly Summer 2022 -tapahtumassa, jossa vastassa odottavat Suomen parhaimmat joukkueet. Odotukset ovat runsasta lokaalia ja globaalia kokemusta sisältävällä joukkueella korkealla.

“Tottakai hyvillä mielin lähdetään Assemblyille. Kun laneja ei ole ollut pitkään aikaan, on se iso juttu päästä joukkueen kanssa taas lani-ympäristöön pelaamaan muita suomalaisia vastaan. Samalla nähdään, että missä oma joukkue menee. Pelaajilta halutaan nähdä samanlaista peliä kuin mitä on nähty harjoituksissa. Jos sille tasolle päästään, voidaan olla tyytyväisiä”, linjaa Slaava ”twista” Räsänen

Kuva: JANO