SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Aleksi “Aleksib” Virolaiselle tappio Na’Via vastaan — OG kuolemanpeliin BLASTeilla
  • Juuso
    Syngelmä

Aleksi “Aleksib” Virolaiselle tappio Na’Via vastaan — OG kuolemanpeliin BLASTeilla

julkaistu: 25.09.2021 14:47

Eilen pelattiin BLAST Premier Fall Groups 2021 -turnauksen C-lohkon avauskierros. Kierroksella kohtasivat Na’Vi ja OG sekä FaZe ja Complexity. Molemmat ottelut pelattiin “paras kolmesta” -periaatteella. Iltaottelu oli siinä mielessä mielenkiintoinen, että entinen FaZe Clanin pelaaja, Marcelo “coldzera” David, pelasi debyyttiottelunsa Complexityn paidassa entistä joukkuettaan vastaan.

Pienet virheet liikaa maailmanykköstä vastaan

Aleksi “Aleksib” Virolaisen kipparoima OG kohtasi avauskierroksella kivenkovan vastuksen, Na’Vin. Pelattaviksi kartoiksi valikoituivat Overpass (OG), Dust2 (Na’Vi) ja Mirage (decider).

Ensimmäinen kartta oli Na’Vin suvereenia näytöstä. CIS-joukkue kyykytti OG:ta karttavalinnassaan peräti 16—4. Kovimman ratingin karttaan iski Na’Vin Valeriy “B1T” Vakhovskiy (1.84). OG:n puolella oli sen sijaan vaikeaa, kun kaikki pelaajat jäivät alle 0.9 ratingin. Heikoimman suorituksen teki Shahar “flameZ” Shushan, joka keräsi karttaan vain 4 tappoa ja 0.36 ratingin. FlameZ kertoo Twitterissä, että joukkueella oli ensimmäisessä kartassa paljon teknisiä ongelmia lagin kanssa.

Toinen kartta oli selvästi tasaisempi, kun OG voitti puolestaan Na’Vin karttavalinnan 16—13. Keskustelua herätti yllättäen uusiksi pelattu Na’Vin häviämä erä, jonka jälkeen Na’Vin tähtipelaaja, Aleksandr “s1mple” Kostyliev valitteli lagia kierroksen aikana. Joukkueet pelasivat kierroksen ensin normaalisti loppuun, mutta tämän jälkeen turnausjärjestäjät ilmoittivat kierroksen uusimisesta. Lopputulokseen kierros ei lopulta vaikuttanut toisen kartan osalta.

Aleksib ehdotti ottelun jälkeen Twitterissä ongelmaan yksinkertaista ratkaisua. Jos molemmat joukkueet kirjoittavat [chattiin] “.stop.”, erä pelataan uusiksi, tapahtui mitä tapahtui. Mutta jos vain toinen joukkue kirjoittaa “.stop”, tuomarit tekevät päätöksen.

Mirage oli OG:lle liikaa, kun maailman paras joukkue marssi ensin puoliskovoittoon 11—4 ja sen jälkeen karttavoittoon 16—8. Voiton myötä Na’Vi pelaa tänään suorasta paikasta BLAST-finaaleihin marraskuun lopulla Complexitya vastaan. OG joutuu sen sijaan taistelemaan kuolemanpelissä FaZe Clania vastaan.

Coldzeralta pätevä debyytti entistä joukkuettaan vastaan

Perjantain iltaottelussa koettiin kutkuttavia hetkiä, kun FaZe Clanin entinen pelaaja coldzera kohtasi entisen joukkueensa Complexityn debyytissään. Pelattaviksi kartoiksi otteluun valikoituivat Nuke (Complexity), Ancient (FaZe) ja Mirage (decider).

Ensimmäinen kartta alkoi tasaisesti, kun tauolle lähdettiin terroristipuolella aloittaneen Complexityn johdolla 8—7. Toisella puoliskolla Complexity meni menojaan, kun CT-puolelle vaihtanut joukkue voitti toisen puoliskon 8—1 ja näin ollen ensimmäisen kartan 16—8. Coldzeran ensimmäinen kartta Complexityn paidassa oli vielä suhteellisen varovainen (1.07 rating).

Ancient venyi lopulta jatkoajalle asti, mutta lopulta Complexity voitti toisen kartan 19—16. Toisen kartan paras pelaaja oli tappiosta huolimatta FaZe Clanin Helvjis “broky” Saukants 33 tapollaan ja 1.37 ratingillaan. Coldzeran toinen kartta oli jo varsin mainio, kun mies sai 1.22 ratingin.

Coldzeralla oli hyvä debyytti Complexityn paidassa. 43 tappoa ja 1.16 rating kahteen karttaan. (Kuva: Weszlo)

 

BLASTeilla pelataan tänään klo 17.30 kun Na’Vi ja Complexity ratkaisevat C-lohkon ensimmäisen BLAST-finalistin. OG ja FaZe pelaavat tämän jälkeen iltaottelussa klo 20.30. Tuon ottelun häviäjä karsiutuu turnauksesta ja joutuu hakemaan vauhtia BLAST Showdownista. Ottelun voittaja puolestaan pelaa huomenna finaalipaikasta joko Na’Via tai Complexitya vastaan.

Pelaajatcom näyttää kaikki BLAST-ottelut suorana. Pääset seuraamaan lähetyksiä täältä.

Kuva: Weszlo

Kansikuva: OGcsgo

Tuoreimmat uutiset: