SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksi “Aleksib” Virolainen sensaatiomaisesti CS:GO-majoreille – Kommentoi ytimekkäästi ottelun jälkeen
  • Perttu
    Leinonen

Aleksi “Aleksib” Virolainen sensaatiomaisesti CS:GO-majoreille – Kommentoi ytimekkäästi ottelun jälkeen

julkaistu: 06.10.2022 21:00

Maltalla pelattavissa IEM Road to Rio karsinnoissa käytiin pitkä ja tiukka ottelu Ninjas in Pyjamasin ja Cloud9:n välillä. Joukkueet olivat 2-0 rekordilla molemmat voiton päässä Rion Major-paikasta. Värikkään ottelun voitti lopulta suomalaisten iloksi Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama NIP luvuin 2-1. NIP on nyt toinen paikkansa Majoreilta varmistanut joukkue Euroopan RMR-karsinnoista yhdessä FaZe Clanin kanssa.

Ottelun avauskarttana pelattiin Cloud9:n valitsema Mirage. Ninjat aloittivat kartan CT-puolella ja tulivat todella terävästi heti alusta asti pelille.  Cloud9 voitti pistoolikierroksen mutta tämän jälkeen Virolaisen joukot karkasivat 6-1 johtoon. Tämän jälkeen mentiin tasaisemmissa merkeissä ja avauspuolisko kirjattiin lopulta NIP:n nimiin 9-6.

Toisella puoliskolla Cloud9 voitti myös pistoolikierroksen. Avauspuoliajan kuvio toisti kuitenkin itseään, kun ninjat nappasivat seuraavat viisi kierrosta nimiinsä ja taululla komeilivat jo turvallisen tuntuiset 14-7 numerot.

Virolaisen tulon myötä IGL:n paikalta pois siirtynyt Hampus “hampus” Poser loisti avauskartassa kirkkaasti säkenöiden. Hampuksen johdolla NIP vei kartan lopulta nimiinsä 16-9. Herra itse napsutteli kartassa komeat 24 tappoa.

Toisena karttana pelattiin puolestaan NIP:n valitsema Inferno. Cloud9:lla oli mahdollisuus aloittaa kartta CT-puolella, mutta heille tyypilliseen tapaan joukkue päätti aloittaa terroristeina.

Cloud9 tulikin toiseen karttaan selvästi sisuuntuneena ja pelasi hyvän terroristipuolen, vieden avauspuolikkaan nimiinsä 8-7. Toinen puolisko oli niin ikään tasaista vääntöä, mutta kokeneen major-voittajan Abay “HObbit” Khasenovin johdolla Cloud9:n tilkitsi puolustuksensa kuitenkin vakuuttavasti ja hoiti kartan itselleen viimein lukemin 16-9.

Kolmanneksi kartaksi tiskiin lyötiin Vertigo. Kartan voittajalle oli luvassa paikka himotuilla Majoreilla.

Cloud9 aloitti myös kolmannen kartan todella vakuuttavasti. Joukkueen pelatessa terroristipuolella se karkasi jo 9-1 johtoon ja alkoi näyttää siltä, että Virolaisen joukkojen kohtaloksi koituisi jatkaa taivaltaan karsinnoissa.

NIP ei suostunut kuitenkaan taipumaan taistelutta. Joukkue onnistui avauspuoliskon lopussa saamaan vihdoin ja viimeinen juonesta kiinni, kun se onnistui kaventamaan eron puoliskon päätteeksi lukemiin 10-5.

Toisesta puoliskosta muodostui eeppinen taistelu joukkueiden välillä. Ninjat kirivät Ludvig “brollan” Brolinin ja Fredrik “REZ” Sternerin johdolla eron yhteen kierrokseen ja tilanteeseen 11-10. Cloud9 onnistui kuitenkin voittamaan seuraavat kolme kierrosta ja eroksi muodostui ninjoille tukala 14-10.

Liekö tässä tilanteessa Cloud9:n leirissä oletettu kuuluvan jo NIP:n tiimin selkärankojen napsumista, sillä Major-paikka oli heille enää kahden voitetun kierroksen päässä. Cloud9 meni kuitenkin pahemman kerran kipsiin ja samalla hetkellä alkoi ninjojen peli pyöriä kuin lottokoneen pallot konsanaan.

Huolimatta 31 tappoa Vertigossa mättäneen HObbitin uroteoista, Virolaisen joukot onnistuivat taistelemaan nimiinsä kuusi kierrosta putkeen ja loppulukemat kartasta kirjattiin 16-14 ninjojen hyväksi!

Ninjas in Pyjamas marssi siis komeasti Aleksi Virolaisen debyyttiturnauksessa kolmeen voittoon ja suoraan Rion Majoreille. NIP:n otteissa oli rutkasti positiivista karsintaturnauksessa. AWP-pelaajaksi siirtynyt REZ osoitti olevansa huipputekijä myös tarkkuuskivääri kädessään. IGL:n viitastaan puolestaan luopunut Hampus pelasi läpi karsinnat pelottavan tehokkaasti. Ruotsalainen oli servulla kuin eri mies ja nautti selvästi tilanteesta.

Heti jatkopaikan varmistuttua suomalaiskapteeni kommentoi tunnelmia ytimekkäästi:

“Biskela (Aleksib) on tulossa Brasiliaan”

Kuva: NIP