SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksi “Aleksib” Virolainen eteni Counter-Strike 2 -majoreille! – Katso tähän mennessä läpi menneet joukkueet
  • Perttu
    Leinonen

Aleksi “Aleksib” Virolainen eteni Counter-Strike 2 -majoreille! – Katso tähän mennessä läpi menneet joukkueet

julkaistu: 17.02.2024 21:42

Ensimmäiset joukkueet Counter-Strike 2:n ensimmäiseen major-turnaukseen on nyt ratkottu. Euroopan RMR-karsintojen A-lohko saatiin päätökseensä lauantaina. Kyseisestä lohkosta kahdeksan joukkuetta lunastivat itselleen paikan PGL Major Copenhagen -turnauksesta.

Suomalaisista ainoana Euroopan ensimmäisessä karsintavaiheessa mukana ollut Aleksi “Aleksib” Virolainen selvitti tiensä himoittuun major-turnaukseen yhdessä joukkueensa Natus Vinceren kanssa. NaVi lunasti oman spottinsa voitolla BetBoomista 2-1 saldolla pelanneiden ottelussa.

NaVin lisäksi major-paikan itselleen pelasivat Virtus.pro, G2, FaZe Clan, KOI, Eternal Fire, SAW ja AMKAL.

Virtus.pro ja G2:n olivat joukkueet, jotka lunastivat omat paikkansa ensimmäisinä. Molemmat voittivat kolme ottelua suoraan.

Aleksib:n joukkojen lisäksi yhden tappion joukkueita turnauksessa olivat FaZe Clan ja KOI.

Viimeisenä päivänä eli sunnuntaina oman unelmansa toteen tekivät SAW, Eternal Fire ja AMKAL.

Karsintaturnaus tarjosi myös yllätyksiä. Superjoukkuetta isolla rahalla rakentaneen Falconsin unelmat major-paikasta tyrmättiin jo aikaisessa vaiheessa, kun se hävisi yllättäen AMKAL:lle 1-2 saldolle pelanneiden ottelussa.

Falconsin kohdalla majorien ulkopuolelle jääminen on järisyttävä pettymys. ENCE:stä hankittu kolmikko Marco “Snappi” Pfeiffer, Alvaro “SunPayus” Garcia sekä Pavle “Maden” Boskovic höystettynä kokeneella Emil “Magisk” Reifilla ja hiomattomalla timantilla Mohammad “BOROS” Malhasilla on joukkue, jonka pitäisi pelata major-turnauksessa kerran kerrasta materiaalinsa puolesta.

Pettymysten joukkoon voidaan laskea myös luonnollisesti Ninjas in Pyjamas, joka on ajautunut täydelliseen umpikujaan. Joukkueen peli on kaukana organisaation parhaista hetkistä eikä valoa juurikaan näy tunnelin päässä.

Myöskin toinen entinen suurnimi Fnatic on ajautunut ahdinkoon. Joskin Fnaticin tilanne ei ole yhtä kauhistuttava, kun sen pitkäikäisen kilpakumppanin NIP:n. Fnaticilla riittää kuitenkin rutkasti töitä jos se aikoo palata entiseen loistoonsa.

Mahtuipa RMR-turnauksen ensimmäiseen osaan myös urheiluromantiikkaakin. Kokeneet portugalilaispelaajat Ricardo “roman” Oliveira ja Christopher “MUTiRiS” Fernandes ylsivät nimittäin joukkueensa SAW:n kanssa ensimmäistä kertaa major-turnaukseen 31-vuoden iässä.

Molemmat pelaajista kisasivat CS:GO:ssa sen alkupäivistä saakka, mutta ovet pelin suurimpaan turnaukseen eivät koskaan auenneet. Nyt pelaajat nähdään CS2:n ensimmäisessä major-turnauksessa.

Lisäksi SAW:n kanssa vuonna 2022 karmealla tavalla majorien ulkopuolelle jäänyt Renato “stadodo” Goncalves saavutti vihdoin haluamansa, kun portugalilaispelaaja oli avainroolissa KOI:n lunastaessa paikkansa major-turnaukseen.

Voit katsoa vuoden 2022 tilanteen alla olevalta videolta. Tuolloin SAW:n ja Stadodon major-paikka jäi 0.02 sekunnin päähän.

Lähde: HLTV