SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksi “Aleksib” Virolainen CS:GO:n viimeisille majoreille! –  Paikka varmistui tiukan kamppailun päätteeksi
  • Toimitus

Aleksi “Aleksib” Virolainen CS:GO:n viimeisille majoreille! – Paikka varmistui tiukan kamppailun päätteeksi

julkaistu: 14.04.2023 13:55

Suomalaiskapteeni Aleksi “Aleksib” Virolaisen johtama eurooppalaisjoukkue Ninjas in Pyjamas on edennyt Pariisissa toukokuussa järjestettäviin CS:GO:n maailmanmestaruuskisoihin eli majoreille. Pääsylippu pelin arvoikkaimpaan tapahtumaan varmistui tänään ottelussa saksalaista BIG:iä vastaan.

Molemmat joukkueet, NiP ja BIG, olivat majoreiden Euroopan karsintaturnauksessa tulos tai ulos -tilanteessa. Joukkueet olivat Swiss formaatissa 2-2 tilanteessa, joten voittaja etenisi majoreille ja häviäjä Last Chance Qualifieriin, jossa ratkaistaan Euroopan viimeinen major-edustaja.

Ninjat voittivat “paras kolmesta” -tyylillä pelatun ottelun suoraan 2-0, mutta ei helpoimman kautta. Vertigo päättyi vielä selkeästi 16-11, mutta Mirage meni kahdelle jatkoajalle päättyen lopulta Virolaisen miehistön eduksi 22-20.

Voiton myötä NiP voi huokaista helpotuksesta. Heikot tulokset ovat ympäröineet kokoonpanoa koko vuoden, ja major-paikka tuntui olevan legendaarisen organisaation ulottumattomissa. Vastoin odotuksia NiP pelasi pirteästi, ja etenee nyt Pariisin majoreille kamppailemaan 1,25 miljoonan dollarin palkintopotista ja pelin hamutuimmasta mestaruudesta.

CS:GO:n alkuvuosina Ninjas in Pyjamas dominoi koko kilpapelikenttää, joten on vain sopivaa, että pelin viimeisessä major-turnauksessa joukkue on mukana. Seuraavat majorit pelataan vasta vuoden kuluttua, silloin Counter-Strike: Global Offensive on jo vaihtunut Counter-Strike 2:een, joka julkaistaan kesällä.

Majorit näet suorana ja suomeksi selostettuna Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta. Tänään kello 14:45 major-paikkansa kohtalon ratkaisee suomalaisorganisaatio ENCE , kun vastaan asettuu Cloud9.

Kuva: NiP