SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Aleksander Barkov
  • Toimitus

Aleksander Barkovin maaliputki sai jatkoa – Sabres taas nurin!

julkaistu: 19.12.2018 06:12

KeyBank Centrerissä sai Buffalo Sabres vastaansa Florida Panthersin, joka kukisti isäntänsä reilut kaksi viikkoa sitten BB&T Centerissä Aleksander Barkovin jatkoaikaosumalla 3-2. Kissat olivat voittaneet ennen tätä iltaa Sabresin jo kuudesti peräkkäin!

Sabres haki siis vahvasti revanssia ja sen piiskurilla Phil Housleylla oli vahva luotto ykkösnyrkkiinsä, joka kiittikin heti luottamuksesta ja tulitti ottelun avausmaalin.

Sam Reinhart löysi maalin takaa kulmassa odottaneen Jack Eichel, jonka passi löysi puolestaan maalin edestä Jeff Skinnerin, joka lapioi Sabresin avausnyytin ja kauden 25.nnen maalinsa Roberto Luongon selän taakse. Reinhartille sadas syöttöpiste urallaan.

Sabres loi lukuisia paikkoja Kissojen ollessa vastaanottavana osapuolena iskien tilaisuuden tullessa vastaiskuista Luongon pitäessä torjunnoillaan lukemat siedettävinä.

Sabresin vyöryttäessä hyökkäyksiä niitä onnistumatta hyödyntämään kävi kuten niin usein silloin käy, vastustaja onnistuu.

Floridan kolmosvitja pääsi 3vs1 ylivoimahyökkäykseen Troy Brouwerin, Jared McCannin ja Denis Malginin toimesta edellisen onnistuessa viimeistelemään onnekkaasti Sabres-veskari Carter Huttonin kantapään kautta 1-1 -tasoituksen.

Sabres ei jäänyt päät painuksiin, vaan Rasmus Ristolainen väänsi väkisin 2-1 -johtomaalin kiekkoa erinomaisesti suojaten oikealta laidalta Luongon maalille ajaen.

Kun toista erää oli viitisen minuuttia jäljellä tapahtui molempia joukkueita kuohuttanut taklaus, minkä seurauksena Skinnerin niittaamaksi joutunut Barkov joutui jättämään kentän.

Tilannetta seuranneen Floridan ylivoiman aikana Keith Yandle yritti kouluttaa Skinneria ja haastaa tätä tukkanuottasille, mutta ainoa, joka tilanteessa pudotti hanskat oli Skinneria niskasta nostellut Yandle ja ylivoimalle pääsikin Buffalo. Sähköä oli ilmassa ja ruutitynnyri suorastaan kärysi.

Toisessa erässä ei maaleja enempää nähty ja Barkov palasi myös pukkarista tarkastuskäynnin jälkeen takaisin askiin ja valtakunnassa oli taas kaikki hyvin.

Kolmas erä alkoi kesken jääneellä Floridan ylivoimalla, minkä kruunasi maskimiehenä olleen Barkovin ohjaama tasoitus Yandlen siniviivalta lähteneeseen laukaukseen. Edellisessä pelissään hatun iskeneelle Barkoville maali oli kauden 15:s.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Rasmus Dahlin rappasi nurin karkuun karanneen Yevgeni Dadonovin ja seuranneen rankkarin venäläinen pisti Huttonin ”5-holesta” sisään.

Florida sai momentumin kahdesta nopeasta päätöserän osumastaan ja hyödynsi hetkensä. Dadonovin yrittäessä ensin pistää vanhanaikaikaista sisään Frank Vatrano pääsee irtopalalle ja ujuttaa lätyn Luongon selän taakse reilua minuuttia Dadonovin osumaa myöhemmin ja yhtäkkiä vieraat johtivat ottelua jo kahdella maalilla.

Dadonov viimeisteli tyhjiin myös illan toisen ja kauden 16.nnen maalinsa Barkovin syötöstä. Floridalle 5-2 voitto Sabresista oli jo seitsemäs peräkkäinen voitto Buffalosta.

Toronto Maple Leafs teki heti alussa selvästi New Jersey Devilsille, että se vie pisteet mennessään joko hyvällä tai pahalla Pdudential Centeristä.

John Tavares, Auston Matthews ja Patrick Marleau lukivat lakia Devilseille Leafsin nakutettua kolme kaappia seitsemän ja puolen minuutin aikana. Sami Vatasen kavennus avauserän lopussa tuskin innosti sen kummemmin edes miestä itseään.

Marleaulle maali oli uran 544:s, millä nousi kaikkien aikojen maalitilastossa jaetulle 30.nnelle sijalle Maurice Richardsin rinnalle.

https://twitter.com/NJDevils/status/1075193765336354816

Toisessa erässä Leafs iski erän alussa ja lopussa. Mitch Marner onnistui toisella minuutilla Tavaresin rimavedon pudotessa maaliviivalle Marnerin ulottuville nakuttamaan vieraiden neljännen nyytin. Morgan Rielly paukautti Leafsin viidennen osuman erän viimeisellä sekunnilla.

Päätöserään Mackenzie Blackwood sai torjuntavastuuta Devilsin maalissa, kun Keith Kinkaid otettiin vaihtoon. Käkikellomaan Nico Hischier maalasi vielä isännille ja Tyler Ennis kaunisteli kahdesti Leafsille loppulukemia. Leafsin pinnarohmut olivat kolme kassia syöttäneet alempien kentällisten Nazem Kadri ja Connor Brown.

Dave Hakstolin eilen Flyersin peräsimessä korvannut Scott Gordon otti heti tuoreeltaan avausvoittonsa, kun Philadelphia kaatoi Detroitin 3-2 Wells Fargo Centerissä Metropolitan ja Atlantin divisioonien häntäpään kohdatessa toisensa. Voitto oli ensimmäinen myös 20-vuotiaalle Flyers-veskari Carter Hartille, joka otti uransa ensimmäisessä NHL-pelissään siis heti voiton!

 

Edmontonin 1-1 -tasoituksen St.Louisia vastaan iski toisessa erässä Rogers Placella Jesse Puljujärvi! Tuo osuma jäi kuitenkin lopulta Oilersin ainoaksi ja Blues kuittasi voiton 4-1.

Yön kierros:

Buffalo v Florida 2-5 (B: Ristolainen 1+0; F: Barkov 1+1)

New Jersey – Toronto 2-7 (N: Vatanen 1+0)

NY Rangers – Anaheim 3-1

Philadelphia – Detroit 3-2

Minnesota – San Jose 0-4

Chicago – Nashville 2-1 (N: Rinne 34/36 torjuntaa)

Dallas – Calgary 2-0

Arizona – NY Islanders 1-3 (N: Filppula 0+1)

Edmonton – St. Louis 1-4 (E: Puljujärvi 1+0)

Vancouver – Tampa Bay 2-5

Los Angeles – Winnipeg 4-1 (W: Laine 0+1)