SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Ainoa täysin suomalainen joukkue tähtää kohti PUBG-liigaa – Aki “Tryffeli” Minkkinen kertoo millaista on pelata huipulla
  • Benjamin
    Läärä

Ainoa täysin suomalainen joukkue tähtää kohti PUBG-liigaa – Aki “Tryffeli” Minkkinen kertoo millaista on pelata huipulla

julkaistu: 16.11.2018 18:06

Playerunknown’s Battlegroundsin korkeimmalla tasolla pelaa tällä hetkellä vain yksi joukkue, jonka kokoonpano on täysin suomalainen, Excelerate Gaming. Joukkue sai yhtenä harvana suoran kutsun PUBG-liigan Euroopan karsintoihin ja joukkueen tavoitteena siintää paikka pelin korkeimmalla liigatasolla.

Joukkueen ehkä tunnetuin pelaaja on PUBG:in huipun tuntumassa pitkään ollut Aki “Tryffeli” Minkkinen. Minkkinen on aikaisemmin pelannut muun muassa Wind & Rain-, Lumber Mill- sekä o1ne –joukkueissa, joista viimeisin siirtyi Excelerate Gaming -brändin alle lokakuussa. Turnauskokemusta herralla on niin IEM Oaklandista vuodelta 2017 kuin Global Loot Leaguen finaaleista, joista Lumber Mill Kuittasi hopeaa.

Miten koko o1nen-rosteri sitten päätyi lopulta Excelerate Gamingin riveihin?

Olimme muutaman kuukauden ajan neuvotelleet erilaisten organisaatioiden kanssa, ja lopulta päädyimme valitsemaan Excelerate Gamingin. Molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä sopimukseen, jonka jälkeen Excelerate otti meidät hyvin lämpimästi mukaan organisaatioon.

Sopimuksen saaminen taustaorganisaation kanssa on jokaiselle joukkueelle elintärkeää, mikäli tavoite on edetä korkeimmalle liigatasolle. Kokopäiväinen pelaaminen on vaativaa työtä, ja taustajoukkojen merkitys kasvaa panosten kohotessa.

 

Miten huippujoukkue oikein harjoittelee ja valmistautuu turnauksia varten?

Harjoittelemme joukkueen kanssa noin kuusi päivää viikossa klo 20:00-23:30 ja siihen vielä turnaukset päälle. Toki jokainen joukkueen jäsen myös harjoittelee itsenäisesti ja kehittää omaa mekaanista taitoaan joka päivä. Online-turnauksia varten harjoittelemme vain training mode -karttaa noin puoli tuntia ennen pelejä, koska siellä on yleensä eurooppalaisia joukkueita, jotka tunnemme jo ennestään. LAN-turnauksia varten, joissa pelataan myös Pohjois-Amerikan ja Venäjän joukkueita vastaan, tulee myös katsottua heidän pelejään, jotta siellä ei tule mitään yllätyksiä vastaan turnauksessa.

Minkkinen on kaikissa joukkueissaan päässyt haastamaan Euroopan ja maailman kovimpia joukkueita, joista suurin osa on kiertänyt jokaisessa samassa turnauksessa mitä Minkkinenkin on käynyt läpi. Turnauksesta ja pelipaikasta riippuen korkeimman tason turnauksissa kiertävät samat 25 joukkuetta, ja jokaisella joukkueella alkaa olla vakiintunut “dropspot” (alue, johon pelaajat laskeutuvat pelin alussa).

Vaikka jokaisella joukkueella on valmiiksi mietitty strategia pelejä varten, voi tilanne muuttua kertaheitolla alueen tarkentuessa täysin eri suuntaan kuin strategia antaisi periksi.

Miten strategianne muuttuu pelin kehittyessä ja suunnitteletteko niin sanotusti pelaavanne jotain tiettyjä joukkueita vastaan? Ja kuka tekee teillä päätökset joukkueen sisällä?

Pieniä strategiamuutoksia tulee tehtyä tiettyjä joukkueita vastaan rotate-vaiheessa (kun joukkueet lähtevät liikkumaan sähkön määrittelemän alueen mukaisesti). Meillä vakiintunut laskeutumispaikka on Stalber, ja pidetään siitä kiinni poikkeuksetta. Joukkuepelaaminen toimii hyvin, on hyvin tärkeää että koko joukkueella on sama visio pelistä, jotta väärinymmärryksiä ei tulisi. Miikka “miikaz” Kinnunen ja minä johdetaan ja tehdään suurin osa päätöksistä.

Joukkueen harjoittelu on tuonut mukanaan menestystä, jota voi itse käydä todistamassa katsomalla mm. Global Loot Leaguen kolmannen kauden tulostaulukkoa, joissa Excelerate Gamingin edellä oli vain peliä jo kuukausia dominoineet suuret joukkueet.

Nyt kun tulosta on alkanut syntyä, niin mitkä ovat joukkueen tavoitteet tulevaisuudessa?

Jokaista joukkueen jäsentä kiinnostaa tällä hetkellä vain yksi turnaus, joka pelataan 10.-16. joulukuuta Ukrainassa Kiovassa: PUBG Europe League -karsinnat. Paikalla on yhteensä 32 joukkuetta, joista kymmenen joukkuetta pääsee tammikuussa alkavaan Pro Leagueen. Meillä on myös tulossa Global Loot League Season 3 -finaalit 6-8 joulukuuta, mutta pidämme tuota turnausta enemmänkin “Bootcämppinä” Euroopan liigakarsintoja varten.

Tällä hetkellä tuntuu sieltä, että kaikki PUBG:ia tosissaan pelaavat joukkueet tähtäävät vain ja ainoastaan yhtä asiaa kohden – PUBG League. Liiga tulee olemaan eri lähtöviivalla muiden järjestäjien vastaavanlaisten viritelmien kanssa, sillä “virallinen” PUBG League on PUBG Corporationin siiven alla, ja tuki sille on aivan omaa luokkaansa. Myös palkintopotit ovat moninkertaisia muihin liigoihin ja turnauksiin verrattuna. Minkkinen varmistaa turnauksen olevan myös Excelerate Gamingin suurin tavoite tällä hetkellä.

Tällä hetkellä kaikilla on mielessä tammikuussa alkava PUBG European League, ja sinne pääseminen on meidän suurin tavoitteemme.

Kiitoksia haastattelusta Tryffeli. Onnea ja menestystä tuleviin turnauksiin ja karsintoihin. Toivottavasti tulevaisuudessa PUBG:in korkeimmalla liigatasolla nähtäisiin ainakin yksi täysin sinivalkoinen joukkue. Haluatko lähettää terveisiä lukijoille – sana on vapaa!

Iso kiitos kaikille suomalaisille PUBG-faneille ja tulkaahan kannustamaan meitä 6. joulukuuta alkaviin Global Loot Leaguen -finaaleihin sekä myöhemmin joulukuussa käytäviin PUBG Euroopan liigakarsintoihin!