SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Aikooko S1mple tehdä paluun Counter-Striken huipulle?
  • Perttu
    Leinonen

Aikooko S1mple tehdä paluun Counter-Striken huipulle?

julkaistu: 09.07.2024 19:03

Oleksandr “S1mple” Kostyliev ilmoitti viime vuoden lokakuussa jäävänsä tauolle kilpapelaamisesta. Siitä lähtien Counter-Strike: Global Offensiven kaikkien aikojen pelaajan kohtaloa ollaan arvuuteltu tasaisin väliajoin sosiaalisen median kanavissa.

26-vuotias ukrainalaispelaaja on edelleen tänä päivänä Natus Vinceren sopimuspelaaja. Organisaation, jota S1mple on edustanut vuoden 2016 syyskuusta lähtien.

Supertähteä ei ole kuitenkaan nähty suomalaisen Aleksi “Aleksib” Virolaisen johdattaman kokoonpanon riveissä sitten lokakuun ensimmäisen päivän ja NaVin häviämän ESL Pro Leaguen finaalin jälkeen.

S1mple vietti suhteellisen hiljaista eloa tämän vuoden helmikuun asti, kunnes tähtipelaaja ilmoitti IEM Katowicen turnauksen yhteydessä tekevänsä paluun kilpakentille.

Huhut ja spekulaatiot ottivat jälleen tuulta alleen, mikä olisi ukrainalaisen seuraava joukkue vai tekisikö NaVi tilaa kokoonpanoonsa seuralegendalle.

S1mple loikkasi yllättäen kuukauden mittaiselle lainalle Falconsiin helmikuussa. Falcons oli penkittänyt Mohammad “BOROS” Malhasin RMR-fiaskonsa jälkeen ja kokenut S1mple tuotiin joukkueeseen BLAST Premier Spring Showdown -turnaukseen stand-in-pelaajaksi.

CS:GO:n megatähden Falcons-pesti kesti lopulta ainoastaan yhden ottelun, kun Metizport pudotti BLAST:n turnauksen ensimmäisessä ottelussa Falconsin ulos 2-1 voitollaan.

Tämä on edelleen S1mplen ainoa CS2:ssa pelaama virallinen kilpailullinen ottelu.

Ukrainalainen on kuulunut CS2:n kovasanaisimpiin kriitikoihin sen julkaisusta saakka. S1mple on kuitenkin myöntänyt, että peli on ottanut isoja askelia oikeaan suuntaan, mutta silti Counter-Strike-pelisarjan uusin versio ei tunnu vetävän supertähteä puoleensa samalla tavalla kuin CS:GO.

Täysin toimettomana ukrainalaistaituri ei ollut kilpailullisen taukonsa aikana. S1mple loi valmennusalustan, jolla hän tarjoaa osaamisensa ja kokemuksensa kaikkien pelaajien saataville – maksua vastaan. Alusta kulkee megatähdelle tyypilliseen tapaan vaatimattomasti nimellä “Play like S1mple”.

Heinäkuussa 2024 S1mplen seuraava osoite on edelleen mysteeri. S1mplen ainoasta esiintymisestä CS2:n kilpailullisessa ottelussa tuli eilen kuluneeksi neljä kuukautta, eivätkä huhut ole kesän aikana vieneet ukrainalaista suuntaan taikka toiseen.

AWP-pelaajien eliittiin kuulunut S1mple ei ole pelannut myöskään FACEIT-alustalla kesä-heinäkuussa kuin 11 ottelua. Mikäli paluu olisi todellisuudessa lähellä tai edes tosissaan suunnitelmissa, luulisi ukrainalaisen painavan tunteja sisään tosissaan.

Nähdäänkö S1mpleä kilpakentillä enää vuoden 2024 puolella on kysymys, joka askarruttaa CS-yhteisöä alituiseen.

Kuva: Adam Lakomy, ESL