SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Accrington – Derby: Kotijoukkue pahassa paikassa
  • Toimitus

Accrington – Derby: Kotijoukkue pahassa paikassa

julkaistu: 26.01.2019 10:09

Tänään Crown Groundilla pelataan League Onessa viihtyvän kotijoukkue Accringtonin ja Championshipissä pelaavan Derbyn välinen ottelu. Panoksena on tietysti paikka maailman vanhimman jalkapalloturnauksen 16 parhaan joukossa.

Pelipaikkana toimiva Crown Ground vetää vajaat 5 300 katsojaa ja tänään tämä areena onkin varmasti aivan loppuun myyty. Alustana toimii luonnon nurmi, joka yleisesti hieman hidastaa ottelua. Tätä kompensoi kuitenkin normaalia pienempi kentän koko, joka on vain 101×66. Näin ollen maaliodottamaa on tänäänkin olemassa.

Accrington on omassa sarjassaan vajonnut taistelemaan lähinnä putoamista vastaan. Vaikka sarjasijoitus on tällä hetkellä 14:sta on joukkueen formi ollut lähinnä laskusuuntainen ja matkaa putoamispaikalle on enään viisi pistettä.

Kotijoukkue joutuu lähtemään otteluun ilman keskikentän vakiokasvoa Sam Finleytä, joka lusii edelleen pelikieltoaan. Muuten manageri John Colemanilla taitaa olla kaikki avauksen pelaajat käytettävissä, kun pallo sijoitetaan keskiympyrään. Varsinkin hyökkääjä Sean McConville kannattaa ottaa seurantaan, sillä mies saatetaan nähdä vielä sarjaporrasta ylempänäkin tulevina vuosina.

Vierasjoukkue Derby lähtee otteluun valtavana suosikkina. Kohtalaisen leveällä materiaalilla operoiva joukkue voi hyvin keskittyä oman sarjansa lisäksi myös tähän turnaukseen, sillä mitään liian vaativaa otteluruuhkaa ei ole edessä näkyvissä.

Loukkaantumisosastolle tosin koko kauden sivussa olevat Forsyth ja Davis ovat saaneet seurakseen Ollsonin, jota ei varmasti nähdä tänään kentällä. Epävarmoina poissaolijoina ovat myös Carson, Wisbom ja Lawrence. Joka tapauksessa vieraiden materiaali on tänään etukäteen ajateltuna ylivoimainen.

Derbyn vaarallisuudesta tänäänkin vastaavat Walesin maajoukkueessakin käynyt Harry Wilson. Tämän lisäki viime aikoin vähän kuivempaa kautta viettänyt Sean McConville on todella pätevä mies laittamaan palloa verkkoon tämän tasoisia vastustajia vastaan.

Kotijoukkue tarvitsisi pienen ihmeen saadakseen tästä ottelusta mukaansa yhtään mitään. Vieraat haluavat onnistua tällä hetkellä jokaisessa ottelussa ja tämä turnaus antaa heille hyvän mahdollisuuden pienellä arpaonnella kivuta vaikka kahdeksan joukkoon saakka. Tänään pelivalintamme onkin selkeä.