SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Aberdeen – Rijeka: Onko vierasjoukkueen etumatka liikaa skoteille Pittordie Stadiumilla?
  • Toimitus

Aberdeen – Rijeka: Onko vierasjoukkueen etumatka liikaa skoteille Pittordie Stadiumilla?

julkaistu: 15.08.2019 04:55

Skotlantilainen Aberdeen kävi Kroatiassa häviämässä Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen avausottelun viikko sitten Rijekalle maalein 2-0. Tulos oli oikeutettu, sillä isännät pystyivät ottamaan pelin haltuunsa omalla HNK Rijeka–Stadionilla tehokkaasti.

Tänä torstaina joukkueet kohtaavat Aberdeenin Pittordie Stadiumilla, jossa skotit ovat tavanneet pelata huomattavasti paremmin kuin vieraspeleissään. Kotijoukkue tulee tykittämään täydellä teholla heti alkuvihellyksestä asti ja hyvin kautensa aloittanut Rijeka joutuu erittäin haastavaan tilanteeseen pyrkiessään puolustamaan ensimmäisessä osaottelussa hankittua johtoaan.

Aberdeen on Skotlannissa yksi suurimmista seuroista heti Glasgown jättiläisten Rangersin ja Celticin jälkeen. Se ei ole kuitenkaan onnistunut lyömään itseään läpi Euroopan kentillä ja nytkin tie uhkaa tulla päätökseen Rijekaa vastaan.

Rijeka sijoittui viime kaudella Dinamo Zagrebin jälkeen toiseksi kotimaansa sarjassa ja sen myötä seuralle avautui mahdollisuus taistella tie Eurooppa-liigaan. Kroatialaisryhmä pelasi viikko sitten hyvin Aberdeenia vastaan, mutta sitä seurannut viikonlopun sarjaottelu Goricaa vastaan meni penkin alle. Valmentaja Igor Biscan teki tosin tuohon otteluun jopa seitsemän muutosta avauskokoonpanoonsa, joka saattoi näkyä tuloksessa (2-0 tappio).

Rijekalle ikävä uutinen on avainpelaaja Domagoj Pavicicin todennäköinen puuttuminen kokoonpanosta torstaina. Keskikentän pelintekijä sai pahannäköisen olkapäävamman sunnuntain sarjapelissä, eikä oletettavasti pysty pelaamaan Aberdeenissa. Hänen puuttuminen olisi merkittävä takaisku vieraille.

Aberdeenin tähtihyökkääjä Sam Cosgrove ei pelannut viikonloppuna St. Mirreniä vastaan takareisivamman vuoksi ja skottien valmentaja Derek McInnes vahvisti pelaajansa olevan sivussa myös Rijekaa vastaa. Kyseessä on isku vasten kasvoja, sillä kuuma hyökkääjä oli ehtinyt nakuttaa kahdeksan maalia kuudessa viimeksi pelaamassaan ottelussa.

Joukkueet kohtasivat toisensa Eurooppa-liigan karsinnoissa myös neljä vuotta sitten. Tuolloin Aberdeen marssi jatkoon yhteismaalein 5-2.

Aberdeen pystyy haastamaan Rijekan varmasti kotikentällään. Se tulee vyöryttämään peliä kovalla intensiteetillä kotiyleisönsä tuella kohti kroaattien maalia, saadakseen avausmaalin mahdollisimman nopeasti. Vieraiden tavoitteena on pitää peli maalittomana, sekä mahdollisuuksien mukaan myös rikkonaisena ja katkonaisena.

Jatkopaikkaan tarvittavaan lopputulokseen ei välttämättä skottien paukut riitä, sillä kroatialaisten hankkima kahden maalin kaula voi olla liikaa – etenkin jos Rijeka onnistuu kullanarvoisen vierasmaalin tekemisessä. Ottelun voittamiseen Aberdeenilla on kuitenkin täydet edellytykset ja näillä kertoimilla tartummekin kotivoittoon.