SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
PUBG Classic MET Asia fail
  • Hude

Aasian PUBG-suurturnaus epäonnistui täydellisesti – PUBG Corporationin lopullinen rangaistus herättää kummastusta

julkaistu: 01.08.2019 14:48

Viime viikonloppuna järjestettiin vuoden kolmas PUBG Classic -turnaus. Turnaus oli vuoden ensimmäinen laatuaan ja oli tarkoitettu vain Aasian PUBG-joukkueille. Huipputurnaus koki varsin kovia kolhuja matkan varrella ja lopputulosta on kritisoitu siitä lähtien.

Bangkok, Thaimaa. Viime viikonlopun piti olla yhtä PUBG-juhlaa, kun vuoden kolmas PUBG Classic -turnaus starttasi ja Aasian kovimmat PUBG-joukkueet lähtivät kisaamaan $300 000 palkintopotista ja alueellisista lisäpaikoista Pubgin MM-kisoihin. Turnauksessa oli mukana isoja ja tunnettuja joukkueita, kuten hallitseva maailmanmestari Gen.G, sekä FACEIT PUBC Classicissa menestynyt Armory Gaming.

 

Turnaus alkuun sähkökatkolla

Turnauksen puitteet olivat erinomaisella mallilla koko sirkuksen käynnistyessä. Polemiikki käynnistyi yllättävästä joskin melko varsin arkisesta tapahtumasta lauantaina: sähkökatkoksesta.

Kesken kahdennentoista erän Bangkokissa koettiin pienimuotoinen sähkökatkos, joka vaikutti peliareenalla käytännössä kaikkeen sähköllä toimivaan, paitsi hätävalaistukseen. Katkos tapahtui 25 minuutin kohdalla, kun jäljellä oli enää 11 pelaajaa kuudesta eri joukkueesta.

Ottelussa jäljellä olleet pelaajat lensivät ulos pelistä. Tämän jälkeen turnauksen järjestäjät etenivät vielä suhteellisen määrätietoisesti sääntökirjan mukaan.

Teknisten ongelmien johdosta ottelu 12 tullaan uusimaan kokonaan, kuten MET Asia PUBG Classic sääntökirjassa lukee”.

Tämän linjauksen perusteella ottelua alettiin pelata uudestaan, mutta pelaajat luulivat tämän olevan jo seuraava peli, sillä edellisestä ottelusta oli annettu kompensaatiopisteitä. Loppujen lopuksi uudelleen pelatusta ottelusta tuli pisteitä, kompensaatiopisteiden lisäksi.

 

Kiinalaiset lakkoon

Tässä kohtaa turnaus koki monen mielestä pohjanoteerauksen. Seitsemän Kiinasta lähtöisin olevaa joukkuetta kokivat kohtelunsa epäoikeudenmukaiseksi ja ilmoittivat, etteivät he jatkaisi pelaamista.

Pelaajien lakko saatiin kuitenkin päätökseensä. Turnaus pelattiin kuudentoista ottelun sijasta viidentoista pelin pituisena, erinäköisistä tekijöistä johtuen.

Suurin osa PUBGin pelaajayhteisöstä on tuominnut kiinalaisten toimet rankasti, ja monet ovat jopa vaatineet lakkoon osallistuneille joukkueille kilpailukieltoja. Allekirjoittaneen omasta mielestä jonkun tason rangaistus olisi kohdallaan näille joukkueille.

Joukkueet toimivat varsin tuomittavasti, mutta syyt sille miksi näin kävi, tulisi ymmärtää. Huomautuksena myös se, että kirjoitus perustuu internetistä kaivettuihin kirjoituksiin, twiitteihin ja weiboiluihin (Kiinan Twitter). Pyydän siis lukijoita ottamaan myös tämä huomioon.

 

Yleisö mukana show:ssa

Kiinalaisia ja muita joukkueita oltiin nälvitty pitkin turnauksen  ja varsinkin kotiyleisö turnauksessa oli käyttäytynyt varsin ala-arvoisella tavalla. Kesken pelien yleisö oli alkanut ulvoa aina kun joku vierasjoukkue oli lähestynyt thaimaalaisia. Tämä oli herättänyt joukkueen huomion, ja tämä PUBGin kaltaisessa pelissä vaikuttaa lopputulokseen varmasti.

Kiinalaisten valmentajien mukaan myös heidän joukkuettaan oli nälvitty juonnoissa. Tämä tosin on vain yhden osapuolen mielipide asiasta.

 

Sääntöjenvastainen toiminta sai jatkua

Yllämainitut ongelmat voidaan vielä antaa anteeksi tietyntasoisten jälkiseuraamusten langettua, mutta se mitä lakkojen jälkeen tapahtui, on monen mielestä syy ns. elinkautiseen pelikieltoon. Kiinalaisten palattua peliin jokaisella joukkueella alkoi pelin sisäinen vaatetus vaihtua.

Turnauksen säännöissä lukee, että joukkueet eivät saa vaihtaa vaatteita, sillä niistä voisi tunnistaa joukkueita toisistaan. Kuitenkin kaikilla kiinalaisilla oli  esimerkiksi 12. erässä punaiset vaatteet, 13. erässä pesäpallotakit. Tästä jokainen tehkööt omat johtopäätöksensä.

Internetin salapoliisit menivät jopa niin pitkälle, että pelaajien ampumakuviot syynättiin läpi. Myös sieltä löydettiin hieman vilpilliseen pelaamiseen viittaavia asioita. Lisää asiasta täältä.

 

Lopulliset tuomiot ja PUBG Corporationin omat virheet

Ei voida sanoa, että turnaus oltaisiin saatettu  kunnialla loppuun, mutta loppuun se joka tapauksessa saatiin. Heti turnauksen jälkeen somessa alkoi raivokas myrsky siitä, miten fiasko oli hoidettu ja miten kaikki oli mennyt päin honkia.

Niin pro-pelaajat, kommentaattorit kuin katsojatkin kritisoivat turnausta oikealta ja vasemmalta. Asiaa ei myöskään auttanut  se, että PUBG Corp oli juuri julkistanut Sanhokin tulevan osaksi kilpapelikartta-poolia.

Myrskyn silmässä oleva PUBG Corp päätyi loppujen lopuksi antamaan vain yhden “rangaistuksen” turnaukselle, mikä ei ollut edes kohdistettu huonosti toimineita joukkueita kohtaan. MET Asia- turnaus menetti yhden potentiaalisen lisäpaikan antamisen vuoden lopulla pelattavaan PUBGin mm-kisoihin. Ei kilpailukieltoja, ei muita virallisia lausuntoja, ei palkintojen menetyksiä, ei mitään.

PUBG Corporation sai tästä päätöksestä myös itse kovaa kritiikkiä. Organisaation olisi pitänyt ottaa tilanteesta parempi koppi ja olla jämäkämpi antamalla edes hiukan tuntuvampia rangaistuksia.

Esport Insider sai PUBG Corporationin harmiksi vielä kuulla, että suuri osa turnauksen aikana tapahtuneista haavereista tapahtui organisaation omien päätösten vuoksi. Moni on nyt jälkikäteen syyttänyt tapahtuneesta turnausta pyörittänyttä Mineskiä , joka toimi PUBG Corporationin auktoriteetin alla. Kaikki juonsi loppujen lopuksi juurensa siis PUBG Corporationin päätöksiin.

Vaikka turnaus oli monella eri tasolla suhteellisen mairea farssi, voittajaksi lopulta selviytyi ennakkosuosikki ja “puhtaasti” pelannut Gen.G. Ainakaan kultaständille sijoittunut joukkue ei ollut osallisena MET Asian polemiikkiin. Jos jotain positiivista asiaa viime viikonlopusta hakee, niin ainakin voittaja oli oikea.

Lähteet: Esportinsider, /r/CompetitivePUBG/ Kansikuva: pubgesports.com