SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib:n Navi vastaan ENCE oli melkoista vuoristorataa – Suomalaisorganisaatio lähti huipputurnauksesta kotiin
  • Perttu
    Leinonen

Aleksib:n Navi vastaan ENCE oli melkoista vuoristorataa – Suomalaisorganisaatio lähti huipputurnauksesta kotiin

julkaistu: 14.12.2023 11:31

BLAST Premier World Final -turnauksen toinen pelipäivä alkoi tänään varhain aamulla Suomen aikaa ENCEn ja Natus Vinceren A-lohkon ratkaisuottelulla aurinkoisessa Abu Dhabissa.

Värikkäiden vaiheiden jälkeen Aleksi “Aleksib” Virolaisen NaVi kampesi itselleen 2-1 voiton ja jatkaa pudotuspeleihin kauden päätösturnauksessa. ENCEn kohtaloksi tuli kahden tappion myötä välitön putoaminen.

Ottelun avauskarttana pelattiin NaVin valitsema Anubis, joka oli Aleksib:n joukkueen yksipuolinen näytös. Joukkue voitti oman CT-puoliskonsa lukemin 8-4 ja oman terroristipuoliskonsa puhtaasti 5-0. Näin ollen avauskartta NaVin nimiin 13-4.

Tässä vaiheessa ENCE näytti jo lyödyltä. Kaikki pelaajat näyttivät enemmän tai vähemmän alistuneilta ja kehonkieli oli huolestuttavan näköistä. ENCEn ympärillä on pyörinyt viime päivinä rutkasti huhuja, joiden mukaan Heroic olisi kaappaamassa käytännössä koko ENCEn joukkueen itselleen.

Toisena karttana pelattu ENCEn valitsema Ancient alkoi sekin täydellisessä NaVin hallinnassa. NaVi siirtyi nopeasti 8-0 johtoon pelatessaan CT-puolella ja lopulta ensimmäinen puolisko kirjattiin sille peräti 10-2.

Näytti siltä, että ENCE on lyöty totaalisesti kanveesiin. Joukkue oli vain varjo parhaimmastaan.

Mutta sitten tapahtui jotain. ENCE alkoi saamaan pikku hiljaa onnistumisia päästyään itse CT-puolelle omassa kartassaan ja peli alkoi loksahdella kohdilleen.

NaVin johtaessa 11-5 Ancientia ketjutti ENCE kahdeksan kierrosta putkeen virheettömällä ja vakuuttavalla otteella Guy “NertZ” Iluzin ja Pavle “Maden” Boskovicin johdolla ja vei Ancientin lopulta nimiinsä 13-11 satumaisella nousullaan.

Ratkaisua haettiin Nukesta, johon ENCE sai nyt vuorostaan unelma startin ja näyttikin siltä, että suomalaisorganisaatio on saanut momentumin itselleen, kun se siirtyi terroristipuolella 5-0 johtoon.

Avauspuolisko lopulta varsin selvin 8-4 numeroin ENCEn nimiin.

Toinen puolisko tarjoili kuitenkin jälleen uuden juonen käänteen. ENCE siirtyi 11-5 johtoon, mutta sitten heräsi NaVi.

Mihai “iM” Ivanin ja Valeriy “b1t” Vakhovskiyn johdolla NaVi laittoi vuoristoratamaisesti kulkeneelle ottelulle vielä yhden uuden käänteen, kun se vei kahdeksan kierrosta putkeen ja voitti Nuken hurjan nousun päätteeksi 13-11.

Servun paras pelaaja oli NaVin 18-vuotias ukrainalainen Ihor “w0nderful” Zhdanov, joka kirjautti kolmeen karttaan statsit 47-34 ja ratingikseen 1.18.

ENCEn puolelta parhaimman tilastorivin nakutteli joukkueen uusi IGL Lukas “gla1ve” Rossander 40 tapolla ja ratingilla 1.04.

Natus Vincere jatkaa miljoonan dollarin palkintopotin turnauksessa voiton myötä siis pudotuspeleihin, jossa se vastaansa huomenna häviäjän tänään pelattavasta ottelusta FaZe ClanG2.

Pelaajatcom näyttää kaikki turnauksen ottelut suorina Twitch-kanavallaan ja vielä tänäänkin on tarjolla kolme herkullista ottelua, joista ensimmäinen Cloud9:n ja Vitalityn välinen ottelu on jo käynnissä!

Jimi “Jimpphat” Salo ja MOUZ pelaavat puolestaan seuraavina käynnissä olevan ottelun jälkeen Heroicia vastaan. Illan kruunaa FaZe Clan-G2 ottelu.

Kuva: NaVi