SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
72-vuotias CS-pelaaja nousi kovaan liigaan – Käyttää poikkeuksellisia näppäimiä liikkumiseen
  • Perttu
    Leinonen

72-vuotias CS-pelaaja nousi kovaan liigaan – Käyttää poikkeuksellisia näppäimiä liikkumiseen

julkaistu: 21.06.2024 15:37

Counter-Strike ja muut videopelit mielletään yleensä nuorten peleiksi ja viihdykkeeksi. Myös vanhemmat ihmiset saattavat kuitenkin löytää polkua tai toista pitkin videopelien pariin ja saada niistä nautintoa.

Tästä oivana esimerkkinä on Eddy “eastRab” Montvillen tarina. Montville on nimittäin 72-vuotias pelaaja, joka on tiettävästi vanhin ESEA:n sarjoissa pelannut pelaaja, joka onnistunut nousemaan sarjaportaita ylöspäin.

Iron Wolves nimisessä joukkueessa pelannut Montville nousi joukkueineen ESEA Openista ESEA Intermediateen viimeisimmän kauden päätteeksi.

Montville aloitti Counter-Striken pelaamisen ollessaan 65-vuotias, kun hänen poikansa hankki hänelle pelin joululahjaksi. Siitä asti Montville on pelannut CS:ää intohimolla.

Montville antoi haastattelun Dust2-sivustolle, jossa hän kertoo CS:ään hurahtamisesta ja pelaamisesta “kypsässä” iässä.

“En pysty käyttämään WASD-näppäimiä kuten muut. Minun liikkumisnäppäimeni ovat ASDF. Liikun A-näppäimellä oikealle, F-näppäimellä vasemmalle, D-näppäimellä eteenpäin ja S-näppäimellä taaksepäin. Myös muita näppäimiäni on muutettu, jotta pystyn pelaamaan niillä mukavasti. Ammun mouse1:stä ja kyykistyn mouse2:sta”, Montville kertoo.

Itseään “laadukkaaksi bottomiksi” kutsuva Montville saa pelaamisesta ennen kaikkea nautintoa. Ilon pelaamiseen voi löytää myös iäkkäämpi ihminen. Erityisesti joukkueen pääseminen ja yhdessä pelaaminen sarjassa ovat jättäneet Montvillelle ikimuistoisia hetkiä.

“Se ei ole kilpailu, liiga, pudotuspelit tai edes pelaaminen, rakastan tätä ja se tekee tästä ikimuistoisen kokemuksen. Se on ystävät, joita olen saanut. Olen ollut monien kanssa ystävä jo vuosia sekä servulla että sen ulkopuolella. Kun olen servulla en ole vanha mies jolla on krooninen kipu ja krooninen väsymys vaan olen vain yksi jätkistä ja kun pelaan tunnen olevani ELOSSA!”, Montville fiilistelee CS:n hänelle tuomia ilon ja nautinnon hetkiä.

“Kirsikkana kakun päälle tulee se, että 29-vuotias poikani kehuskelee CS-saavutuksillani ystävilleen”, Montville päättää.

Kuva: Valve Lähde: Dust2