SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
#4: Super Smash Bros. | Esports-joulukalenteri
  • Niko
    Nikkilä

#4: Super Smash Bros. | Esports-joulukalenteri

julkaistu: 04.12.2021 12:00

Vuosi 2021 on tulossa päätökseensä ja kiitos suomalaisen e-urheiluyhteisön on se ollut Pelaajatcomin tärkein kaikista tähän mennessä. Haluamme kiittää kaikkia Pelaajatcomin seuraajia kuluneesta vuodesta ja teemme sen ennennäkemättömän joulukalenterin muodossa.

Joulukalenterin teema on tänä vuonna kaikkien aikojen esports-pelit. 1.-24. joulukuuta välisenä aikana julkaisemme päivittäin satunnaisessa järjestyksessä tiiviin infopaketin jostain keskeisestä esports-pelistä Pelaajatcomin Instagramissa sekä verkkosivuillamme.

#4 Luukku: Super Smash Bros.

Nintendon Super Smash Bros. -sarja debytoi alun perin vuosien 1998-1999 vaihteessa julkaistun, samannimisen pelin myötä. Se on sittemmin poikinut neljä jatko-osaa ja onnistunut pitämään suosionsa yllä vuosikymmenten jälkeenkin. Sarjan uusin osa, Super Smash Bros. Ultimate, on 21,10 miljoonan kappaleen myynnillään kaikkien aikojen myydyin taistelupeli.

Sarjan tunnistettavin piirre ovat eri pelisarjoista vedetyt hahmot, jotka taistelevat peleissä toisiaan vastaan. Pelien vakiovieraisiin kuuluvat Nintendon omat Mario, Link ja Pikachu, mutta myös muiden yhtiöiden hahmot ovat ottaneet osaa Smash-mittelöön. Näitä ovat esimerkiksi Metal Gear Solid -sarjasta tuttu Solid Snake, Bayonetta-sarjan Bayonetta sekä Kingdom Hearts -sarjan Sora.

Pelisarja eroaa useimmista taistelupeleistä myös muilla tavoilla. Siinä missä perinteisissä taistelupeleissä tavoitteena on pudottaa vastustajan elämäpisteet nollaan, Smash Bros. -sarjassa tavoitteena on laukaista nämä pois ruudun keskellä leijuvalta areenalta, yli ruudun reunojen. Mitä enemmän vahinkoa hahmo on ottanut, sitä kauemmas tämä iskun voimasta lentää.

Vaikka jokainen sarjan peleistä on kerännyt ympärilleen innokkaan kilpapelaajien yhteisön, on sen toisen osan, Super Smash Bros. Meleen suosio jatkunut aina tähän päivään asti. Kyseisen osan oikut ja bugit ovat olleet omiaan taidokkaiden kilpapelaajien työkaluiksi, vaikka peli luotiinkin alun perin rentoa pelaamista varten.

Tällä hetkellä useimmat Smash-turnaustapahtumat sisältävät sekä Super Smash Bros. Meleen että sarjan uusimmin osan, Super Smash Bros. Ultimaten turnauksia. Lajin merkittävimpiin turnauksiin kuuluvat esimerkiksi Evo- ja Smash Summit -turnaukset.

Super Smash Bros. on ollut aktiivinen ja pysyvä osa myös suomalaista taistelupeliskeneä. Lajin tunnetuimpiin pelaajiin kuuluvat esimerkiksi Juhana “Solobattle” S ja Ville “Levingy” Miekk-oja. Paikallista turnaustoimintaa lajissa järjestää Smash Finland.

Voita huipputuotteita 4500€ arvosta!

Pelaajatcom Joulukalenteri pyörii sivustomme lisäksi myös Pelaajatcomin Instagram-sivulla. Kaikkien Instagram-seuraajiemme kesken arvomme joulukuussa huippulaitteita jopa 4500€ edestä! Nyt jos koskaan kannattaa siis seurata Pelaajatcomia myös Instagramissa.

Tarkemmat ohjeet Joulukalenterin tuotearvonnoista sekä siitä, milloin palkinnot tullaan arpomaan, löydät Instagramin joulukalenteri-julkaisuistamme sekä täältä.