SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
#21: PUBG | Esports-joulukalenteri
  • Saara
    R

#21: PUBG | Esports-joulukalenteri

julkaistu: 21.12.2021 12:00

Vuosi 2021 on tulossa päätökseensä ja kiitos suomalaisen e-urheiluyhteisön on se ollut Pelaajatcomin tärkein kaikista tähän mennessä. Haluamme kiittää kaikkia Pelaajatcomin seuraajia kuluneesta vuodesta ja teemme sen ennennäkemättömän joulukalenterin muodossa.

Joulukalenterin teema on tänä vuonna kaikkien aikojen esports-pelit. 1.-24. joulukuuta välisenä aikana julkaisemme päivittäin satunnaisessa järjestyksessä tiiviin infopaketin jostain keskeisestä esports-pelistä Pelaajatcomin Instagramissa sekä verkkosivuillamme.

Luukku #21 PUBG

Viime vuosikymmenen alussa koitti battle royale -genren esiinmarssi videopelimaailmassa. Pelaajat loivat itse modeja peleihin, ja eräskin Brendan “PlayerUnknown” Greenen Arma 2:een luoma modi oli hyvin suosittu. Vuonna 2017 ilmestyi siitä kehitetty kokonainen peli PlayerUnknown’s Battlegrounds eli PUBG. Siitä tuli nopeasti supersuosittu.

Peli on genrensä tyyppiesimerkki. Alussa jopa sata pelaajaa liihottaa laskuvarjoillaan taistelukentälle, jossa kerätään varusteita ja aseita ja tapellaan viimeiseen mieheen kentän kutistuessa uhkaavasti. Ajoittain taivaalta putoilee ilmalähetyksinä laatikoita, jotka sisältävät pyssyjä, suojavermeitä, lääketarpeita ja muuta hyödyllistä. Tyyliltään PUBG-maailma on varsin realistinen. Pelata voi soolona, duona tai tiimissä ja erikokoisilla kentillä. Valittavana on myös zombimoodi, jossa suurin osa pelaajista on zombeja, sekä sotamoodi, jossa noustaan kuolleista ja eloonjäännin sijaan tavoite on kerätä joukkueelle pisteitä.

PUBG e-urheiluna on kasvanut niin suureksi, että Ylekin seurasi juuri käytyjä MM-kisoja eli PUBG Global Championship -turnausta herkeämättä. Suomalaisjoukkue Heroic ylsi kilvassa hienosti hopealle. Joukkueessa pelasivat Paavo “PaG3” Voutilainen, Valtteri “Vazku” Jussila ja Timi “curexi” Tenhula. Muitakin suomalaisia oli mukana: Anssi “mxey” Pekkonen Team Liquidista sekä ENCE eli Miro “Rustanmar” Ruotsi, Saku “SKUIJKE” Sajakoski, Olli “Tiikzu” Saarikoski sekä Daniel “D1gg3r1” Luusua.

Voita huipputuotteita 4500€ arvosta!

Pelaajatcom Joulukalenteri pyörii sivustomme lisäksi myös Pelaajatcomin Instagram-sivulla. Kaikkien Instagram-seuraajiemme kesken arvomme joulukuussa huippulaitteita jopa 4500€ edestä! Nyt jos koskaan kannattaa siis seurata Pelaajatcomia myös Instagramissa.

Tarkemmat ohjeet Joulukalenterin tuotearvonnoista sekä siitä, milloin palkinnot tullaan arpomaan, löydät Instagramin joulukalenteri-julkaisuistamme sekä täältä.