SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
16-vuotias Danil “donk” Kryshkovets palkittiin parhaana pelaajana – ei silti rikkonut suomalaispelaajan ennätystä
  • Juuso
    Syngelmä

16-vuotias Danil “donk” Kryshkovets palkittiin parhaana pelaajana – ei silti rikkonut suomalaispelaajan ennätystä

julkaistu: 11.12.2023 18:05

Spirit pystyi päihittämään kokeneemman Virtus.pron joukkueen BetBoom Dacha 2023 -turnauksen finaalissa hävittyään ensimmäiset kaksi karttaa.

Finaali pelattiin “paras viidestä” -periaatteella. Virtus.pro oli matkalla nopeaan voittoon, kun avauskartta (Overpass) päättyi joukkueen voittoon 13–8. Toinen kartta (Ancient) päättyi lähes samoihin lukemiin 13–9.

Kaksi seuraavaa karttaa, Vertigo ja Mirage, menivät kuitenkin näytöstyyliin Spiritin joukkueelle. Vertigossa kierrosero oli 13–3 ja Miragessa 13–5.

Finaalille saatiin arvoisensa päätös, kun viimeinen kartta (Anubis) venyi aina jatkoajalle asti. Spirit oli parempi suoraan ensimmäisellä jatkoajalla, kun ratkaiseva kartta päättyi nuoren joukkueen hyväksi 16–13 lukemin.

Spiritin 16-vuotias superlupaus, Danil “donk” Kryshkovets, palkittiin uransa ensimmäisellä parhaan pelaajan palkinnolla. Kryshkovets pelasi turnauksessa 13 karttaa keskiarvoltaan 1.31 ratingilla.

Kryshkovets ei silti onnistunut viemään kaikkien aikojen nuorimman parhaan pelaajan palkinnon saajan titteliä Counter-Strikessa. Ennätys kuuluu edelleen Jere “sergej” Salolle, joka palkittiin StarSeries i-League Season 6 -turnauksen parhaana pelaajana lokakuussa 2018.

Salo oli tuolloin 16 vuoden, seitsemän kuukauden ja 13 päivän ikäinen. Kryshkovets oli palkinnon napatessaan 16 vuotta, 10 kuukautta ja 15 päivää vanha.

Lähde: HLTV | Kuva: Spirit