SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
#14: Fortnite | Esports-joulukalenteri
  • Saara
    R

#14: Fortnite | Esports-joulukalenteri

julkaistu: 14.12.2021 12:00

Vuosi 2021 on tulossa päätökseensä ja kiitos suomalaisen e-urheiluyhteisön on se ollut Pelaajatcomin tärkein kaikista tähän mennessä. Haluamme kiittää kaikkia Pelaajatcomin seuraajia kuluneesta vuodesta ja teemme sen ennennäkemättömän joulukalenterin muodossa.

Joulukalenterin teema on tänä vuonna kaikkien aikojen esports-pelit. 1.-24. joulukuuta välisenä aikana julkaisemme päivittäin satunnaisessa järjestyksessä tiiviin infopaketin jostain keskeisestä esports-pelistä Pelaajatcomin Instagramissa sekä verkkosivuillamme.

Luukku #14: Fortnite

Fortnite on verkkovideopeli, jonka Epic Games julkaisi vuonna 2017. Kolmannen persoonan ammuntapeli käsittää kolme erillistä pelimuotoa: Battle Royale, Creative sekä Save the World. Kaksi ensin mainittua ovat ilmaisia, ja yleensä Fortnitesta puhuttaessa tarkoitetaan juuri ilmiömäisen suosion saavuttanutta Battle Royalea.

Jokainen Battle Royale -mittelö alkaa sadan pelaajan lauman toimittamisella saarelle lentävällä bussilla, josta purkauduttuaan heidän on tapeltava toisiaan vastaan saadakseen viimeisen eloonjääneen Victory Royale -tittelin. Tämä tapahtuu joko soolona tai 2-4 pelaajan tiiminä.

Alussa kaikilla on vain hakku ja riippuliidin, mutta aseita ja muuta tarpeellista voi löytää tahi ryöstää ympäri saarta rakennuksineen. Mitä harvinaisempi ase, sen parempi. Saaliiksi voi saada myös lääkkeitä, joilla parannella taiston tiimellyksessä tulleita vahinkoja. Suojarakennelmia voi askarrella keräämistään puusta, kivestä ja metallista.

Rahalla voi ostaa ansaittuja hiluja suurempia määriä pelinsisäistä valuuttaa, mutta tällä V-bucks-rahalla saatavat skinit ja muut hienoudet ovat vain hauskoja, eikä niillä päihitetä vaatimattomamman näköistä vastustajaa.

Lisähaasteena mukana ympäri saarta hyörii myrsky. Suojainenkin niemi muuttuu lopulta vaaralliseksi paikaksi, kun rajuilma piirittää pelialuetta yhtä pienemmäksi.

Toisista pelimuodoista Creative keskittyy rakentamiseen, kun taas Save the Worldissa keskitytään edellä mainitun myrskyn jälkeensä jättämien tuhojen keskellä selviytymiseen zombien ja muiden monstereiden keskuudessa.

Menestynein suomalainen kilpa-Fortnitessa on Aleksi “Raifla” Ruuska, joka on tällä hetkellä eurooppalaisten pelaajien Power Rakings -listan sijalla 52. Hän pelaa Become Legends -joukkueessa, joka on joukkuerankingissa kolmantena. Muita suomalaisvahvuuksia ovat esimerkiksi VISU Gaming -joukkueen Orbs, tosialpha ja Anddonne.

Voita huipputuotteita 4500€ arvosta!

Pelaajatcom Joulukalenteri pyörii sivustomme lisäksi myös Pelaajatcomin Instagram-sivulla. Kaikkien Instagram-seuraajiemme kesken arvomme joulukuussa huippulaitteita jopa 4500€ edestä! Nyt jos koskaan kannattaa siis seurata Pelaajatcomia myös Instagramissa.

Tarkemmat ohjeet Joulukalenterin tuotearvonnoista sekä siitä, milloin palkinnot tullaan arpomaan, löydät Instagramin joulukalenteri-julkaisuistamme sekä täältä.