SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
#12: Hearthstone| Esports-joulukalenteri
  • Aleksi
    Majander

#12: Hearthstone| Esports-joulukalenteri

julkaistu: 12.12.2021 12:00

Vuosi 2021 on tulossa päätökseensä ja kiitos suomalaisen e-urheiluyhteisön on se ollut Pelaajatcomin tärkein kaikista tähän mennessä. Haluamme kiittää kaikkia Pelaajatcomin seuraajia kuluneesta vuodesta ja teemme sen ennennäkemättömän joulukalenterin muodossa.

Joulukalenterin teema on tänä vuonna kaikkien aikojen esports-pelit. 1.-24. joulukuuta välisenä aikana julkaisemme päivittäin satunnaisessa järjestyksessä tiiviin infopaketin jostain keskeisestä esports-pelistä Pelaajatcomin Instagramissa sekä verkkosivuillamme.

Luukku 12: Hearthstone

Luukun 12 takaa löytyy Activision-Blizzardin vuonna 2013 julkaistu keräilykorttipeli Hearthstone. World of Warcraftin maailmaan perustuvassa pelissä pelaajat rakentavat omistamistaan korteista 30 kortin pakkoja, joilla otellaan muita pelaajia vastaan. Monipuolisuutta peliin tuo 10 hahmoluokkaa, joilla on uniikkeja kortteja, sekä oma kyky, jota voi käyttää korttien ohella joka vuoro.

Blizzard iski pelin kanssa todelliseen kultasuoneen, sillä se karkasi heti yhdeksi Twitchin katsotuimmista peleistä ja suljetun testivaiheen avaimia myytiin sadoilla euroilla. Peli osoitti samalla, että täysin virtuaaliset keräilykorttipelit voivat menestyä ja sitä onkin seurannut tusinoittain erilaisia pelejä kuten Witcheriin perustuva Gwent ja League of Legendsiin pohjautuva Legends of Runeterra.

Kilpapelaamisen suosio tuli kehittäjille yllätyksenä, kun beta-testin aikana järjestetyt kutsuturnaukset rikkoivat katsojaennätyksiä viikosta toiseen. Vuosien varrella kilpailut ovat siirtyneet avoimista lan-turnauksista moniportaiseen karsintajärjestelmään, josta huippupelaajat lunastavat paikkansa palkalliseen Grand Masters liigaan.

Itse peruspelin suosio on hiipunut vuosien varrella, mutta sen rinnalle Blizzard on julkistanut uusia pelimuotoja, kuten huippusuosituksi nousseen autobattler peli Battlegroundsin ja mobiilipeleistä vaikutteita keränneen, Pokemonia muistuttavan, Mercenariesin.

Suomalaisittain Hearthstonen menestynein pelaaja on ehdottomasti Janne “Savjz” Mikkonen, joka on urallaan tienannut yhteensä yli 50 000 dollaria voittoja ja ollut lisäksi huippusuosittu suoratoistaja Twitchissä. Kilpauransa Mikkonen lopetti jo vuonna 2016, mutta tilalle on noussut useita nuoria tähtiä, joista menestynein on Harri “Habugabu” Jalovaara, jolla on menestystä sekä MM-kiertueelta, että Battlegrounds -turnauksista.

Voita huipputuotteita 4500€ arvosta!

Pelaajatcom Joulukalenteri pyörii sivustomme lisäksi myös Pelaajatcomin Instagram-sivulla. Kaikkien Instagram-seuraajiemme kesken arvomme joulukuussa huippulaitteita jopa 4500€ edestä! Nyt jos koskaan kannattaa siis seurata Pelaajatcomia myös Instagramissa.

Tarkemmat ohjeet Joulukalenterin tuotearvonnoista sekä siitä, milloin palkinnot tullaan arpomaan, löydät Instagramin joulukalenteri-julkaisuistamme sekä täältä.