SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
100 000 dollarin kananugetti, 2 miljoonaa pelajaa – Among Us:n suosio ei laannu
  • Aleksi
    Majander

100 000 dollarin kananugetti, 2 miljoonaa pelajaa – Among Us:n suosio ei laannu

julkaistu: 08.06.2021 15:00

Viime vuonna kaikkien huulilla ollut seurapeli Among Us räjähti jälleen suosiossa on pelien kauppapaikka Epic Games Store jakoi peliä ilmaiseksi asiakkailleen. Uusia kokeilijoita riitti, sillä pelaajamäärät kasvoivat noin 500 000 yli kahteen miljoonaan.

Among us julkaistiin jo vuonna 2018, mutta sillä oli pitkään vain muutama tuhat pelaajaa. Suosio räjähti viime vuonna koronarajoitusten kannustaessa pelaajia etsimään uusia tapoja viettää aikaa yhdessä internetin välityksellä. Suurten sisällöntuottajien löydettyä pelin, suursuosio oli vain ajan kysymys. Pelaajamäärien kasvaessa pelin kehittänyt InnerSloth palasi jatkamaan pelin kehitystä ja on ehtinyt jo julkaista peliin muun muassa uuden kartan.

Peli voitti vuoden 2020 indiepelin palkinnon Game Awards -tapahtumassa ja suosion lisäksi siitä kehkeytyi erottamaton osa pelikulttuuria. Pelin yksinkertaiset hahmot saivat tuottamaan tuhansittain fanitaidetta kuvien ja videoiden muodossa. Erityisesti esineet oikeasta elämästä, jotka muistuttavat pelin hahmoja olivat suuria hittejä sosiaalisessa mediassa.

Pelihahmojen metsästys huipentui tällä viikolla kun hahmon muotoinen kananugetti myytiin huimaan 99 997 dollarin hintaan Ebayssa. Nugetti on kuulemma peräisin K-pop bändi BTS:n McDonalds-ateriasta. Nähtäväksi jää, maksaako ostaja huiman hinnan, mutta varmaa on, että peli ei hevillä unohdu yleisestä tietoisuudesta

Lähde: The Verge, TalkEsport
Artikkelikuva: Among Us