SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
#10: Rainbow 6 Siege | Esports-joulukalenteri
  • Niko
    Nikkilä

#10: Rainbow 6 Siege | Esports-joulukalenteri

julkaistu: 10.12.2021 12:00

Vuosi 2021 on tulossa päätökseensä ja kiitos suomalaisen e-urheiluyhteisön on se ollut Pelaajatcomin tärkein kaikista tähän mennessä. Haluamme kiittää kaikkia Pelaajatcomin seuraajia kuluneesta vuodesta ja teemme sen ennennäkemättömän joulukalenterin muodossa.

Joulukalenterin teema on tänä vuonna kaikkien aikojen esports-pelit. 1.-24. joulukuuta välisenä aikana julkaisemme päivittäin satunnaisessa järjestyksessä tiiviin infopaketin jostain keskeisestä esports-pelistä Pelaajatcomin Instagramissa sekä verkkosivuillamme.

#10 Luukku: Rainbow 6 Siege

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege (yleisemmin Rainbow Six Siege tai R6) on Ubisoftin kehittämä ja vuonna 2015 julkaisema taktinen ensimmäisen persoonan räiskintäpeli. Pelissä kaksi viiden hengen joukkuetta ottaa yhteen toisiaan vastaan, joko puolustavassa tai hyökkäävässä roolissa.

Pelin kenttänä toimivat erilaiset rakennukset, kuten talot ja kartanot. Yksi Siegen uniikeista ominaisuuksista ovat sen tuhoutuvat ympäristöt. Pelaajat voivat siis ampua aseillaan vaikkapa seinien tai kattojen lävitse.

Pelissä pelataan eri erikoiskyvyillä varustetuilla hahmoilla, joita kutsutaan operaattoreiksi (Operators). Nämä kykenevät esimerkiksi pystyttämään suojia tai ajamaan kauko-ohjattavaa kameraa tiedustelua varten.

E-urheilupuolella lajin korkeimman tason muodostaa ESL:n ylläpitämät alueelliset liigat, johon kuuluvat Euroopan, Pohjois-Amerikan, Latinalaisen Amerikan ja Aasia-Tyynenmeren liigat. Alueellisten liigojen parhaimmat joukkueet ottavat yhteen lajin MM-kisoissa, Six Inviationalissa.

Suomessa Siegen kilpatoimintaa järjestää muun muassa Finnish Esports League.

Menestyneimpiin kotimaisiin Siege-pelaajiin kuuluvat esimerkiksi vuonna 2019 Six Invitationalin voittaneet, G2:n paidassa pelanneet Joonas “jNSzki” Savolainen ja Juhani “Kantoraketti” Toivonen. Savolainen oli voittanut MM-kisat myös edellisvuonna PENTA Sportsin riveissä, yhdessä niin ikään suomalaisen Ville “SHA77E” Palolan kanssa.

Voita huipputuotteita 4500€ arvosta!

Pelaajatcom Joulukalenteri pyörii sivustomme lisäksi myös Pelaajatcomin Instagram-sivulla. Kaikkien Instagram-seuraajiemme kesken arvomme joulukuussa huippulaitteita jopa 4500€ edestä! Nyt jos koskaan kannattaa siis seurata Pelaajatcomia myös Instagramissa.

Tarkemmat ohjeet Joulukalenterin tuotearvonnoista sekä siitä, milloin palkinnot tullaan arpomaan, löydät Instagramin joulukalenteri-julkaisuistamme sekä täältä.