SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Kohuvalmentaja HUNDEN ja tämän huijauksessa osallisena ollut Aleksib:n entinen joukkuetoveri samaan CS-kokoonpanoon
  • Toimitus

Kohuvalmentaja HUNDEN ja tämän huijauksessa osallisena ollut Aleksib:n entinen joukkuetoveri samaan CS-kokoonpanoon

julkaistu: 09.01.2024 08:00

Esports-joukkue Sashi on saanut CS-kokoonpanonsa vuodelle 2024 kasaan.

Tiimi on lisännyt tanskalaiskokoonpanoonsa viime päivien aikana Astraliksesta vuodenvaihteessa penkitetyn Johannes “b0RUP” Borupin, Astralis-akatemiasta tutun Frederik “Fessor” Sorensenin ja TSM-joukkueesta vastikään penkitetyn Nikolaj “niko” Kristensenin, joka Suomessa tunnetaan  erityisesti Aleksi “Aleksib” Virolaisen entisenä tiimikaverina OG:n ajoilta.

Sashi sai kokoonpanonsa kasaan ajoissa majoreiden avoimia karsintoja ajatellen. Major-turnaus järjestetään kokoonpanon kotimaassa Tanskassa maaliskuussa. Paraikaa Sashi löytyy maailman rankingista sijalta #149.

Erityistä kiinnostusta kokoonpanomuutokset ovat herättäneet siksi, että Sashia valmentaa Nicolai “HUNDEN” Petersen.

Tanskalaiskoutsi oli yksi puhutuimpia hahmoja, kun surullisenkuuluisa kohu valmentajabugista alkoi. Kymmenet Counter-Strike-valmentajat olivat käyttäneet hyväkseen CS:GO:ssa esiintynyttä bugia, joka mahdollisti eri alueiden tarkastelemisen kartoissa valmentajalle pelien aikana.

Kiinni jääneet valmentajat saivat eripituisia toimitsijakieltoja riippuen rikkeen laajuudesta. HUNDEN sai aluksi 12 kuukautta toimitsijakieltoa, jota myöhemmin lyhennettiin 8 kuukauteen, johtuen yhteistyöstä tapahtumia tutkineen tahon, ESIC:n, kanssa. Valvelta hän sai viiden major-turnauksen pituisen bannin tammikuussa 2021.

HUNDEN oli käyttänyt bugia mm. valmentaessaan Heroicia, jossa pelasivat niin b0RUP kuin nikokin. Jälkimmäistä HUNDEN käytti bugin laukaisemiseksi avukseen tämän täysin ymmärtämättä tapahtumaa, jonka johdosta niko sai vain lievän rangaistuksen.

Lisäksi valmentaessaan Heroicia vuonna 2021, HUNDEN oli väitetysti antanut kilpailevan organisaation edustajalle luottamuksellista ja sensitiivistä tietoa IEM Cologne 2021 -turnauksen alla. Tästä seurasi kahden vuoden bannit ESIC:ltä, ja se on tähän päivään mennessä päättynyt.

Johtuen menneisyyden tapahtumista on kolmikon, nikon, b0RUPIn ja HUNDENin yhteistyö uudessa joukkueessa varsin yllättävää.

Kuva: HUNDEN X