SEURAA MEITÄ:
×

Counter-Strike 2

ETUSIVU / Counter-Strike 2
Jimpphatin häikäisevä esitys ei tuonut palkintoa – FaZe Clan juhli jälleen huipputurnauksen voittoa
  • Perttu
    Leinonen

Jimpphatin häikäisevä esitys ei tuonut palkintoa – FaZe Clan juhli jälleen huipputurnauksen voittoa

julkaistu: 12.11.2023 21:47

Kiinan Shanghaissa pelattu Counter-Strike 2:n CS Asia Championship -turnaus huipentui tänään sunnuntaina. Finaalissa kohtasivat Jimi “Jimpphat” Salon edustama MOUZ ja FaZe Clan.

MOUZ kaatoi aamulla pelatussa välierässään Astraliksen 2-1 ja FaZe Clan puolestaan omassa välierässään suomalaisorganisaatio ENCEn samaisin 2-1 lukemin.

Finaalissa FaZe Clan jatkoi hurjaa voittoputkeaan CS2:n parissa, huolimatta siitä, että Jimpphat löi tiskiin parasta osaamistaan ja pelasi huikean finaalin oli FaZe Clan kuitenkin vahvempi suoraan 2-0. Voitto oli FaZe Clanille 15:sta putkeen, joukkue on hävinnyt uudessa CS2:ssa ainoastaan yhden BO1-ottelun GamerLegionille.

Avauskarttan pelattiin MOUZ:n valitsema Mirage, jossa avauspuoliskon MOUZ pysyi vielä kartassa mukana. CT-puolella aloittanut FaZe Clan johti karttaa puolten vaihtoon mentäessä 7-5 ja viimeisteli kartan komealla terroristipuolen esityksellä. Loppulukemat Miragesta 13-7 FaZe Clanille.

Toisena karttana pelatusta Nukesta muodostui todella eeppinen trilleri, kun vasta kolmas jatkoaika toi ratkaisun karttaan.

MOUZ:lla oli jo kartan ratkaisun avaimet käsissään, kun se saalisti itselleen kuusi karttapalloa tilanteessa 12-6. Tämä ei kuitenkaan riittänyt sitkeää FaZe Clania vastaan, joka venytti ottelun jatkoajalle turnauksen MVP-palkinnon napanneen Robin “ropz” Koolin johdolla.

Toinen kartta kirjattiin lopulta FaZe Clanin nimiin 22-18 ja samalla koko ottelu 2-0.

Jimpphat oli ottelun paras pelaaja. Vasta 17-vuotias nuorukainen esitti todella kypsiä otteita läpi ottelun ja kirjautti kolmeen karttaan hurjat 53 tappoa sekä samalla ottelun parhaan ratingin 1.33.

Vaikka turnauksen voitto lipuikin lopulta FaZe Clanin nimiin, niin Counter-Striken taivaalle on viimeistään nyt syttynyt uusi suomalainen tähti ja tämä tähti kantaa nimeä Jimi “Jimpphat” Salo. Samaan hengenvetoon on todettava, että FaZe Clanin virolainen supertähti Ropz on noussut CS2-valtaistuimelle ja hallinnut uuden pelin aikakautta ainakin toistaiseksi rautaisella otteella.

Kuva: FaZe Clan