SEURAA MEITÄ:
×

Counter-Strike 2

ETUSIVU / Counter-Strike 2
Jani “Aerial” Jussila tekee paluun Counter-Strikeen – Samaan joukkueeseen allun kanssa
  • Toimitus

Jani “Aerial” Jussila tekee paluun Counter-Strikeen – Samaan joukkueeseen allun kanssa

julkaistu: 22.12.2023 13:00

Suomalainen Counter-Strike-pelaaja Jani “Aerial” Jussila tekee paluun kilpakentille toukokuusta asti kestäneen taukonsa jälkeen.

Jussila ei palaa HAVU:n kokoonpanoon, vaan siirtyy JANO:n joukkueeseen ainakin majoreiden karsintojen ajaksi. Tanskassa maaliskuussa pelattavat majorit ovat CS2:n ensimmäiset. Karsinnat turnaukseen alkavat tammikuun alussa.

Jussila on yksi Suomen menestyneimmistä ja parhaimmista Counter-Strike-pelaajista. Hän oli osa legendaarista, major-finaaliin noussutta ENCE:n kokoonpanoa vuosina 2018-2020. Näinä vuosina hän ansaitsi muun muassa MVP-palkinnon BLAST Pro Series Madrid 2019 -huipputurnauksesta.

JANO:ssa Jussila täydentää kokoonpanon, joka jäi aiemmin tässä kuussa vajaaksi, kun Jere “Jerppa” Määttä jättäytyi määrittelemättömän pituiselle tauolle.

– Jeren yllättävä päätös lähteä joukkueesta tuli meille vähän hankalaan aikaan ottaen huomioon tammikuussa järjestettävät RMR-karsinnat. Onneksi korvaajaksi löydettiin vanha ystävä Jani “Aerial” Jussila. Olen tässä vuosien varrella pitänyt Janiin yhteyttä silloin tällöin ja tahtotila mahdollisesti pelata vielä jossain vaiheessa samassa joukkueessa on ollut molemminpuolinen. Jeren lähdettyä joukkueesta, otin hyvin pikaisesti yhteyttä Janiin, ja meidän onneksemme Jani oli hyvin halukas tulemaan korvaamaan Jereä ainakin RMR-karsintoihin asti ja mahdollisiin jatkopeleihin. Tiukka harjoitus on ollut päällä ja odotamme innolla tulevia karsintoja, kertoo Aleksi ”allu”Jalli.

Jussila pelaa ensimmäistä kertaa sitten ENCE:n yhdessä Aleksi “allu” Jallin kanssa. Kaksi muutakin tuttua tiimikaveria JANO:sta löytyy: Joonas “Doto” Forss ja Joona “Sm1llee” Holmström.

– Allu oli yhteydessä ja pyysi stand-iniksi RMR-turnaukseen. Luonnollisesti olin halunnut päästä Major-qualit pelittelemään ja kun tälläinen mahdollisuus aukesi, niin miksikäs ei. Ja onhan se mukava päästä pelaamaan taas Allun kanssa. Samalla pääsen kokeilemaan myös omaa jaksamistani, sillä vaikka pelitunteja on tullut kyllä viimeaikoina, niin enemmänkin kavereiden kanssa. Ottaakin siis hetken ennen kuin pääsee taas kilpailullisempaan pelitapaan taas sisään, avaa tilannetta Jani ”Aerial” Jussila.

Jussila ei ole pelannut vielä uutta Counter-Strike 2 -peliä kilpailullisesti, sillä peli julkaistiin hänen taukonsa aikana. Major-karsinnat tulevat olemaan ensimmäinen, iso tulikaste.

– Olemme saaneet nimekkäitä vahvistuksia näin RMR-karsintojen alla, mutta haaste on valtava. Keväällä kävimme karsinnoissa jo lähellä, eikä tavoite ole vähempää kuin RMR-turnaukseen karsiminen, toteaa Janon CEO Peetro Aittola.

Kuva: JANO