SEURAA MEITÄ:
×

Counter-Strike 2

ETUSIVU / Counter-Strike 2
Dota 2-pelissä mainetta niittänyt ruotsalaisorganisaatio mukaan Counter-Strikeen
  • Perttu
    Leinonen

Dota 2-pelissä mainetta niittänyt ruotsalaisorganisaatio mukaan Counter-Strikeen

julkaistu: 29.09.2023 12:00

Ruotsalainen esportsorganisaatio Alliance ilmoitti tänään laajentavansa toimintaansa Counter-Strike 2:n pariin. Dota 2-pelistä parhaiten tunnettu Alliance signeerasi 416Olsk nimen alla kilpailleen ruotsalaisviisikon.

Alliancen perustaja ja toimitusjohtaja Jonathan “Loda” Berg kommentoi organisaation siirtymistä Counter-Striken pariin seuraavasti,

“Sisääntulomme CS2:een on monumentaalinen hetki meille. Omistautumisemme lahjakkuuksien kehittämisessä sekä voittavan ja kannustavan kulttuurin luomisessa on antanut meille mahdollisuuden tulla yhdeksi alan arvostetuimmista organisaatioista. Tämä on perintö minkä haluamme tuoda mukanamme astuessamme CS2:n maailmaan. Olemme valmiit tuomaan saman luokan omistautumista, strategiaa ja intohimoa tähän uuteen lukuun tarinaamme.”

Alliancen hankkima kokoonpano ehti niittää mainetta mm. Pelaajat Nordic Masters Fall -turnauksessa, jossa se eteni aina finaaliin asti. Ruotsalaisjoukkue kaatoi turnauksen aikana mm. hurjassa vireessä porskuttavan MOUZ:n BO1-ottelussa.

Alliancen uudesta Counter-Strike joukkueesta löytyy rutkasti kokemusta. 28-vuotias Simon “twist” Eliasson muistetaan Fnaticin ja Ninjas in Pyjamasin kaltaisista suurseuroista. Niin ikään 28-vuotias joukkueen pelinsisäinenjohtaja Robin “robiin” Sjögren on myös kokenut kehäkettu, joka teki itseään tunnettavaksi mm. Endpointissa.

25-vuotiaat Niclas “PlesseN” Plessen ja Jonathan “b0denmaster” Bodenmalm eivät myöskään ole keltanokkia. PlesseN on edustanut urallaan peräti 14:sta eri joukkueita ja  b0denmaster on puolestaan kerryttänyt kokemustaan ATK– ja lilmix-joukkueissa.

Kokoonpanon täydentää nuori 21-vuotias Arvid “avid” Åberg, joka on hieman tuntemattomampi nimi varsinkin suurelle yleisölle. Nuorukainen esiintyi kuitenkin edukseen mm. Pelaajatcom BLAST-karsinnoissa.

Alliancen tavoite Counter-Striken parissa on vahvistaa ruotsalaista e-urheilua alkaen ruohonjuuritason toiminnasta. Joukkueen pitkäntähtäimen tavoitteet on kuitenkin asetettu kansainvälisille kilpakentille.

Lähde: HLTV Kuva: Alliance