SEURAA MEITÄ:
×

Counter-Strike 2

ETUSIVU / Counter-Strike 2
CS:GO ja sääntöjä rikkovat ukapelisivustot – Joulukalenteri luukku #19
  • Saara
    R

CS:GO ja sääntöjä rikkovat ukapelisivustot – Joulukalenteri luukku #19

julkaistu: 19.12.2023 09:00

Vuosi 2023 on tulossa päätökseensä ja kiitos suomalaisen e-urheiluyhteisön on se ollut Pelaajatcomille yksi kaikkien aikojen hermeettisimmistä. Haluamme kiittää kaikkia Pelaajatcomin seuraajia kuluneesta vuodesta Pelaajatcomin perinteisen joulukalenterin muodossa.

Joulukalenteri käsittelee tänä vuonna Counter-Strike 2 -peliä. Paraikaa luukuissamme käymme läpi ominaisuuksia, joita edeltäjästä, CS:GO:sta, ei tulisi toistaa uudessa pelissä.

Luukku #18

Kymmenisen vuotta sitten, vuonna 2013, Valve teki CS:GO:hon päivityksen, joka siivitti pelin sen legendaariseen suosioon, mutta toi mukanaan tukun ongelmia. Tuolloin mukaan nimittäin tulivat yllätyslaatikoista löytyvät skinit.

Sinänsä ilmaisten loot boxien avaamiseen vaadittavien avainten maksullisuus sekä sisällön mahdollinen arvokkuus johtivat nopeasti siihen, että skinejä alettiin käyttää vedonlyöntiin.

Ulkopuolisilla sivustoilla sai sovittua reaalimaailman summista, joilla avaimet vaihtoivat omistajaa, ja joilla laatikosta paljastuneet arvoskinit sai myytyä eteenpäin. Skineillä käytävään peliveikkaukseen rakentui uhkapelisivustoja, jotka kiersivät Valven sääntöjä. Yrityksen tarkoitus on ollut pitää skinien arvo Steamin sisäisenä. Lopulta vuonna 2016 Valve antoi kasinoille kymmenen päivää aikaa lopettaa toimintansa.

Viranomaiset ympäri maailmaa ovat olleet helisemässä arpajaislakien ja alaikäisten uhkapelaamisen kanssa. Ongelmia on ollut myös sopupelaamisen kanssa: vuonna 2014 iBUYPOWER diskattiin koko skenestä, kun joukkue löi vetoa oman häviönsä puolesta ja töpeksi sitten tahallaan.

Yllätyslaatikot ovat kuitenkin tulleet jäädäkseen videopeleihin, ja Counter-Strike 2:ssakin ne toki ovat tallella. Tänä vuonna Valve kuitenkin suorasanaisesti listasi uhkapelaamisen kiellettyjen toimien joukkoon, joten jatkossa sellaisiin toimiin yhdistetty käyttäjätili saa bannia.

Palkintoja tuhansien eurojen arvosta

Pelaajatcomin joulukalenteri pyörii sivustomme lisäksi myös Pelaajatcomin Instagram-, X- ja TikTok-sivuilla. Kaikkien seuraajiemme kesken arvomme joulukuussa pelaamiseen liittyviä tuotteita tuhansien eurojen edestä! Nyt jos koskaan kannattaa siis seurata Pelaajatcomia sosiaalisessa mediasa.

Tarkemmat ohjeet joulukalenterin tuotearvonnoista sekä siitä, milloin palkinnot tullaan arpomaan, löydät somekanavien joulukalenteri-julkaisuistamme.