SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS2:n huipputurnaus huipentuu mehukkaaseen finaaliin – Pelaajatcom näyttää ottelun suorana!
  • Perttu
    Leinonen

CS2:n huipputurnaus huipentuu mehukkaaseen finaaliin – Pelaajatcom näyttää ottelun suorana!

julkaistu: 05.11.2023 18:31

Counter-Strike 2:n Thunderpick World Championship 2023 -onlineturnaus huipentuu tänään pelattavaan finaaliin. Finaalissa kohtaavat FaZe Clan ja Virtus.pro kello 20:30 alkaen.

Pelaajatcom näyttää ottelun suorana Twitch-kanavallaan!

Finaalissa vastakkain ovat kaksi hurjassa vireessä olevaa joukkuetta. Ottelun ennakkosuosikin FaZe Clanin juna puksuttaa peräti kymmenen ottelun voittoputkessa. Virtus.pro:n voittoputki on sekin komea, kuuden ottelun mittainen.

Molemmat joukkueet joutuivat myös välierissään raatamaan täydet kolme karttaa. FaZe Clan kaatoi Cloud9:n 2-1 ja Virtus.pro puolestaan samoin lukemin Monten.

Kumpikin joukkueista oli myös häviöllä välieräänsä 0-1 lukemin, mutta onnistui kääntämään ottelun kuitenkin edukseen.

Eilisissä otteluissa molemmilla joukkueilla loistivat servun parhaimpina pelaajina AWP-pelaajat. FaZe Clanin Helvijs “broky” Saukants nakutteli omassa välierissään peräti 53 tappoa. Virtus.pro:n virkaveli Dzhami “Jame” Ali pisti vielä paria pykälää paremmaksi, kun myös joukkueensa IGL:nä toimiva venäläinen tykitti välierässään 62 tappoa.

Yhtäläisyydet joukkueiden välieristä eivät lopu vielä tähän. Kumpikin valitsi nimittäin eilen omaksi kartakseen Overpassin häviten sen, mutta voitti vastustajan valitseman Anubiksen.

Tästä päästäänkin illan finaalin karttavetoon.

FaZe Clan estää todennäköisesti Vertigon, jota se pelaa kaikista kartoista vähiten. Tämä jättää Virtus.pro:lle valittavaksi kaksi mehukasta karttaa. Overpassissa Virtus.pro:n voittoprosentti on eilisestä karttatappiosta huolimatta 75%. Toinen houkutteleva vaihtoehto lienee Inferno, jossa Virtus.pro on voittanut 67%:n tehokkuudella.

FaZe Clan ei saa vastustajaansa nähden yhtä suurta etua karttavedosta, koska Virtus.pro estää Nuken, joka on FaZen paras kartta. Joukkue joutuneekin valitsemaan Ancientin ja Anubiksen välillä, joissa Virtus.pro on myös hyvä joukkue.

Karttaveto siis suosii hieman Virtus.pro:ta, mutta FaZe Clan on silti ehdottomasti finaalin ennakkosuosikki.

Latvialainen Broky ja virolainen Robin “ropz” Kool ovat pelanneet turnauksen tähän asti loisteliailla 1.27 ratingeilla.

Virtus.pro:n puolesta tehokkaimmin on esiintynyt juurikin Jame 1.25 ratingilla.

Onkin mielenkiintoista nähdä saako Jame tarpeeksi tulitukea illan ottelussa joukkuekavereiltaan.

Kuva: FaZe Twitter