SEURAA MEITÄ:
×

Counter-Strike 2

ETUSIVU / Counter-Strike 2
  • Perttu
    Leinonen

CS-pelaaja NaToSaphiX ripustaa hiiren naulaan – “Olen elämäni velkaa Counter-Strikelle”

julkaistu: 09.11.2023 17:17

Tanskalainen Counter-Strike-pelaaja Niels Christian “NaToSaphiX” Sillassen ilmoitti eilen lopettavansa pelaajauransa. 27-vuotias NaToSaphiX avasi syitä päätöksensä takana HLTV:n haastattelussa.

NaToSaphiX edusti pitkällä melkein vuosikymmenen kestäneellä urallaan peräti 14:sta eri joukkuetta. Viimeisimpänä vuosinaan tanskalainen yritti löytää vielä pitkäaikaista projektia, mutta yritykset epäonnistuivat kerta toisensa jälkeen ja seurat vaihtuivat tiuhaa tahtia. Mies onkin saanut leikkisän lisänimen “stand-in ammattilainen” edustettuaan useita eri joukkueita paikkaajan roolissa.

Tanskalainen kertoo HLTV:n haastattelussa, kuinka viimeiset vuodet ovat murentaneet hänen rakkauttaan ammattilaispelaajana olemiseen pikku hiljaa. Jatkuvat organisaatioilta saadut tyhjät lupaukset sekä pettyminen uudestaan ja uudestaan uusiin projekteihin ajoi miehen lopulta lopettamaan kilpa-uransa.

“Olen päättänyt jättää Counter-Striken ammattilaiskiertueen, en kuitenkaan siksi ettenkö rakastaisi sitä, en olisi halukas tai koska en usko ettenkö olisi riittävän hyvä. Jätän ammattilaiskiertueen sen kypsymättömyyden takia, kun puhutaan pelaajien kohtelusta, se on jotain johon toivon pystyväni tuomaan muutosta tulevaisuudessa julkaisemallani videolla”.

NaToSaphiX kertoo säilyttäneensä kaikki kuitit sekä tositteet ja aikovansa tehdä paljastuksia pelaajien kohteluun liittyvistä seikoista. Tanskalaisen mukaan nyt, kun hän ei ole enää ammattilainen hänellä ei ole enää pelkoa uransa menettämisestä.

Haastattelussa tanskalainen on myös hieman katkera itselleen. Hänen mielestään pelaajaurasta olisi ollut enemmän otettavissa irti. Potentiaalia jäi lunastamatta, mihin vaikuttivat myös epäonniset sattumat.

NatoSaphiXin uran ensimmäinen iso sopimus oli Sproutin kanssa, jossa mies pelasi hieman vajaan vuoden vuonna 2018. Saksalaisorganisaation kautta portit avautuivat tanskalaiseen Heroiciin, jossa visiitti jäi kuitenkin lyhyeksi, johtuen tanskalaisen terveysongelmista. Sproutin päädyttyä vaihtamaan saksalaiseen kokoonpanoon NaToSaphiX koki yhden uransa rankimmista hetkistä.

“En ole varsinaisesti pitänyt sitä salassa, mutta elämäni Sproutin jälkeen oli kamalaa. Ylivoimaisesti elämäni pahin ajanjakso. Kun Heroic lähestyi minua, oli vastausvaihtoehtoja vain yksi, kyllä, en olisi antanut itselleni ikinä anteeksi, jos olisin kieltäytynyt Heroicin tarjouksesta. Sisälläni olin kuitenkin syvästi masentunut ja sopimaton ammattilaispeleihin, mikä näkyi otteissani”.

Heroicista matka jatkui Nordavindiin ja sieltä Lyngby Vikingsiin, jossa mies kertoo pelanneensa yksilötasolla parhaat ottelunsa vuoden 2021 alussa.

“Nakuttelin taululle uskomattomia lukemia siinä joukkueessa, tein jotain urani hienoimpia highlighteja, ja mikä tärkeintä pelasin itseluottamuksella vertaansa vailla”.

NaToSaphiXin uran isoin voitto tuli juurikin stand-in roolissa, kun mies oli auttamassa silloista mousesportsia, nykyisin MOUZ, CS_summit_5-turnauksessa vuonna 2019. Joukkue voitti turnauksen kaatamalla eeppisessä finaalissa G2:n lukemin 2-1. Silloinen joukkueen IGL:nä pelannut Finn “karrigan” Andersen  joutui jättämään finaalin kesken ja valmentaja Allan “Rejin” Petersenin oli hypättävä servulle. Tästäkin huolimatta joukkue onnistui kukistamaan G2:n ja voittamaan yllätysmestaruuden.

Lyngby Vikingsin jälkeen loput pelaajaurasta oli tanskalaisen kohdalla melkoista taaperrusta. Surkeasti epäonnistunut GORILLAZ-projekti, lyhyt pätkä Complexityssä sekä undefined– ja Ambush-projektit, joista muodostui niin ikään pannukakut. Pitkäjänteisyys loisti poissaolollaan ja se oli suuri syy, miksi NaToSaphiXin ura ei enää noussut suosta.

“Jokainen minun kaltaiseni pelaaja tarvitsisi aina pari kuukautta ennen kuin löytäisin parhaan pelini ja tottuisin joukkueen pelaamaan CS:ään. Se tekee kipeää, sillä kerroin jokaiselle joukkueelle jonka kanssa keskustelin lähdettyäni Nordavindista, haluavani pitkäjänteisyyttä ja vakautta, koska ne ovat mielestäni kaksi erittäin tärkeää asiaa voittamisessa”.

Tulevaisuudessa tanskalainen aikoo jatkaa kuitenkin työskentelyä Counter-Striken parissa. Tällä hetkellä hän keskittyy sisällöntuotantoon.

NaToSaphiX päätti haastattelunsa HLTV:n kanssa koskettavaan viestiin.

“Olen tietyssä mielessä elämäni velkaa Counter-Strikelle. Kaikki mitä omistan, melkein kaikki tuntemani ja jokainen oppituntini on Counter-Striken kautta. Haluan auttaa ihmisiä kehittymään, saada ihmiset hymyilemään, työskennellä tapahtumissa ja jakaa palavan intohimoni, joka minulla on Counter-Strikea kohtaan, ihmisille katsomoissa ja kotona”.

Kuva: NaToSaphiX Lähde: HLTV