SEURAA MEITÄ:
×

Counter-Strike 2

ETUSIVU / Counter-Strike 2
Counter-Strike-joukkue Heroic myrskyn silmässä – Joku valehtelee
  • Perttu
    Leinonen

Counter-Strike-joukkue Heroic myrskyn silmässä – Joku valehtelee

julkaistu: 26.10.2023 16:24

Tanskalainen Heroic ilmoitti eilen yllättäen Twitterissä eli nykyisessä X:ssä siirtäneensä Jakob “jabbi” Nygaardin ja Martin “stavn” Lundin väliaikaisesti penkille. Ilmoitus on yllättävä ja päätökseen johtaneet tiedot vieläkin yllättävämpiä.

Ilmoituksesta nousi välittömästi iso kohu. Heroic nimittäin väittää tiedotteessaan, että juurikin stavn ja jabbi olisivat vaatineet seurajohdolta Casper “cadiaN” Mollerin erottamista ESL Pro leaguen jälkeen. Ilmoitus oli tullut yllätyksenä sekä Heroicin seurajohdolle että cadiaNille itselleen.

Taustalta löytyy Heroicin ilmoitus lokakuun alusta, kun se penkitti sen pitkäaikaisen kapteenin ja AWP-pelaajan CadiaNin ja antoi kokeneelle 28-vuotiaalle luvan etsiä uutta joukkuetta itselleen.

Tilannetta koitettiin paikata, mutta lopulta stavn ja jabbi pakottivat Heroicin valitsemaan muun joukkueen ja cadiaNin välillä. Heroic väittää tiedotteessaan, että kaksikko olisi ollut valmiina jatkamaan sopimuksiaan organisaation kanssa, mikäli cadiaNista päästään eroon. CadiaN penkitettiinkin joukkueesta 4. päivä lokakuuta “erilaisiin tulevaisuuden suunnitelmiin” vedoten.

Jotta soppa ei olisi vielä tarpeeksi sakea Heroic jatkaa tiedotteessaan, että stavn ja jabbi olisivat samana päivänä tehneet tulevaisuuden suunnitelmia toisen tanskalaisen joukkueen Astraliksen kanssa huolimatta siitä, että molemmilla pelaajilla on vielä 10 kuukautta jäljellä nykyisiä sopimuksiaan Heroicin  kanssa. Astraliksen ja Heroicin välillä on muutenkin pitkä ja savun katkuinen historia.

Tiedotteessaan Heroic kertoo vielä tavoitteistaan tuoda stavn ja jabbi takaisin kokoonpanoon. Heti perään tiedotteessa todetaan kuitenkin, että organisaatio on myös valmis keskustelemaan pelaajasiirroista organisaatioiden kanssa, jotka lähestyvät heitä ammattimaisesti ja ymmärtävät pelaajien arvon.

Heroicin tarinan kaksi pääpahista, stavn ja jabbi, eivät kuitenkaan jääneet tiedotteen julkistuksen jälkeen sanattomiksi. Stavn päivitti omalla X-tilillään mystisen päivityksen liittyen Heroicin tiedotteeseen.

“Miten sanonta menikään? Totuus paljastuu aina.”

Näyttäisi siis vahvasti siltä, että toinen osapuolista valehtelee, mutta kumpi?

Heroic pelasi eilen Roobet Cup 2023 -turnauksen avausottelussaan Auroraa vastaan ilman stavnia ja jabbia. Miesten paikalla nähtiin MOUZ NXT:tä edustanut tanskalaiskaksikko Christoffer “Chr1zN” Storgaard ja William “sirah” Kjaersgaard.

Ottelu oli myös vuoden loppuun asti Heroicia auttamaan saapuneen Peter “dupreeh” Rasmussenin debyytti joukkueen riveissä. Heroic voitti ottelun 2-1.

Kuva: Heroic Lähde: HLTV