SEURAA MEITÄ:
×

Counter-Strike 2

ETUSIVU / Counter-Strike 2
Counter-Strike 2:n huipputurnaus käyntiin aamuvarhain – Pelaajatcom näyttää kaikki ottelut suorana!
  • Perttu
    Leinonen

Counter-Strike 2:n huipputurnaus käyntiin aamuvarhain – Pelaajatcom näyttää kaikki ottelut suorana!

julkaistu: 07.11.2023 22:45

Counter-Strike-kiertue palaa ensimmäistä kertaa Kiinaan sitten koronapandemian alkamisen, kun CS2 Asia Championship 2023 -turnaus pelataan Shanghaissa kahdeksan joukkueen voimin. Edellisen kerran, kun kyseinen CS-turnaus pelattiin Kiinan Shanghaissa suomalaisorganisaatio ENCE ylsi aina turnauksen finaaliin asti.

Pelaajatcom näyttää kaikki turnauksen ottelut suorina Twitch-kanavallaan! Lähetys käyntiin siis huomenna jo ennen kuutta aamulla, joten on syytä virittää herätyskellot valmiiksi!

Turnauksessa on 500 000 dollarin palkintopotti, josta voittaja vie mukanaan 250 000 dollaria.

Turnauksessa mukana ovat ENCE, Astralis, TYLOO, Lynn Vision, FaZe Clan, MOUZ, Ninjas in Pyjamas ja Wings Up.

Kahdeksan joukkuetta on jaettu kahteen lohkoon, jotka pelataan double-elimination-systeemillä. Avausottelut turnauksessa pelataan BO1-formaatilla ja loput BO3-formaatilla. Lohkojen voittajat pääsevät suoraan semifinaaleihin, kun taas sijoille kaksi ja kolme sijoittuneet etenevät neljännesfinaaleihin.

Huomenna pelataan turnauksen A-lohko, jossa pelaavat ENCEn lisäksi TYLOO, Astralis ja Lynn Vision.

ENCE-TYLOO klo 06:00

ENCE kohtaa avausottelussaan isäntämaan TYLOOn. Suomalaisorganisaatio pelaa turnauksessa ilman puolalaista Pawel “dycha” Dychaa, joka ei pääse matkaamaan Kiinaan viisumiongelmien takia. Dychan tilalla turnauksessa pelaa serbialainen Vladan “VLDN” Radevic, joka on viimeisimmäksi edustanut iNationia.

ENCE lähtee otteluun tästäkin huolimatta selvänä ennakkosuosikkina. Kyseessä on kuitenkin BO1-ottelu, mikä lisää aina altavastaajan mahdollisuuksia. TYLOO on tehnyt kovaa jälkeä Aasiassa, mutta nyt haaste on monin kerroin kovempi.

Karttavedossa ENCE poistaa ainakin Infernon, jota joukkue ei pelaa ollenkaan. Todennäköisesti myös Nuke saa luvan lähteä, koska se on TYLOOn vahvimpia karttoja. TYLOO poistaa puolestaan varmuudella ainakin Ancientin, jossa joukkueen voittoprosentti on pyöreät nolla, ja todennäköisesti myös Vertigon ja Anubiksen, sillä ne ovat ENCElle vahvoja karttoja. Pelattava kartta lienee täten Overpass tai Mirage.

TYLOO:lla on tässä turnauksen avausottelussa hyvät mahdollisuudet päästä yllättämään varamiehinen ENCE.

Astralis- Lynn Vision 07:30

Tanskalainen Astralis kohtaa myöskin avausottelussaan yhden kolmesta turnauksessa olevasta kiinalaisjoukkueesta, Lynn Visionin. Ottelussa on hyvin pitkälti samanlaiset asetelmat kuin ENCEn ja TYLOOn välisessä kamppailussa. Altavastaaja ja BO1-ottelu tarjoavat Lynn Visionille oivallista yllätyksen paikkaa, vaikka Astralis lähteekin otteluun selvänä ennakkosuosikkina.

Kartaksi ottelussa valikoitunee joku kolmikosta Overpass, Nuke tai Ancient. Kiinalaisjoukkue estänee Vertigon ja Miragen, joita joukkueelta nähdään todella harvoin. Astralis puolestaan estää varmuudella Anubiksen, jota joukkue ei ole pelannut ollenkaan. Todennäköisesti tanskalaiset estävät myös Infernon, joka on Lynn Visionin parhaita karttoja.

Lynn Vision nähtiin IEM Sydneyssä ja ESL Pro Leaguen kaudella 18:sta, joissa se pelasi muitakin joukkueita kuin tuttuja ja turvallisia aasialaisjoukkueita vastaan. Kyyti oli varsin kylmää, mutta joukkueella on allaan kuitenkin itseluottamusta nostattava voitto pahimmasta kilpakumppanistaan TYLOO:sta.

BO1-otteluiden voittajat matkaavat yläkaavion finaaliin, joka pelataan myös huomenna. Häviäjät puolestaan alakaavion finaaliin, joka on niin ikään luvassa huomenna.

Keskiviikon ohjelma:

06:00 ENCE-TYLOO
07:30 Astralis-Lynn Vision
09:00 A-lohkon voittajat, yläkaavion finaali
12:00 A-lohkon häviäjät, alakaavion finaali

Kuva: ENCE