SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Astralis selvitti tiensä BLAST-finaaleihin — Liquidin Astralis-kirous sai jatkoa
  • Juuso
    Syngelmä

Astralis selvitti tiensä BLAST-finaaleihin — Liquidin Astralis-kirous sai jatkoa

julkaistu: 19.09.2021 11:00

Astralis ja Liquid kohtasivat BLAST Premier Fall 2021 -lohkovaiheen ratkaisuottelussa. Ottelun voittaja eteni marraskuun BLAST-finaaleihin, jotka pelataan Tanskan Kööpenhaminassa. Tappion kärsinyt joukkue joutuu hakemaan vauhtia BLAST Premier Fall Showdown -turnauksesta, jossa 16 joukkuetta karsii pääsystä BLAST-finaaleihin. Showdownin kaksi parasta joukkuetta, jatkaa finaaleihin. Showdown pelataan lokakuun puolessa välissä.

Astraliksen ja Liquidin välinen ottelu pelattiin “paras kolmesta” -periaatteella. Pelattaviksi kartoiksi valikoituivat Vertigo (Liquid), Astralis (Nuke) ja Dust2 (decider).

Vertigo (Liquid 16—9)

Liquid aloitti karttavalintansa suvereenisti, kun terroristipuolella aloittanut pohjoisamerikkalaisjoukkue johti avauskarttaa avauspuoliskon jälkeen 11—4.

Toisella puoliskolla Astralis kavensi tilanteeksi 12—9, mutta Liquid voitti tämän jälkeen neljä peräkkäistä kierrosta, voittaen avauskartan lukemin 16—9.

Avauskartan paras pelaaja oli Liquidin kanadalaispelaaja, Keith “NAF” Markovic, jonka rating oli 1.43. Huonoimmaksi jäi puolestaan Astraliksen Lucas “Bubzkji” Andersen 0.59 ratingillaan.

Nuke (Astralis 16—11)

Astralis jatkoi Nukessa siitä mihin jäi eilen Vitalitya vastaan. Vahva terroristipuolisko toi tanskalaisjoukkueelle avauspuoliskon voiton lukemin 11—4.

Toisella puoliskolla terroristipuolelle vaihtanut Liquid tuli lopulta vain yhden kierroksen päähän tanskalaisista, kun Astralis johti ottelua 12—11. Tämän jälkeen Astraliksen puolustus kuitenkin piti, kun joukkue voitti karttavalintansa lukemin 16—11.

Nuken paras pelaaja oli Philip “Lucky” Ewald 1.38 ratingillaan. Huonoimmaksi jäi jälleen Bubzkji, jonka rating oli 0.68. Eilisen Vitality-tappion jälkeen Astraliksen Peter “dupreeh” Rasmussen twiittasi, että hän on kyllästynyt siihen, miten Luckya kohdellaan.

Dust2 (Astralis 16—13)

Ratkaiseva kartta alkoi Astraliksen voittaessa neljä ensimmäistä kierrosta. Terroristeina aloittanut Liquid pääsi avauspuoliskon puolivälissä peliin mukaan ja nappasikin usealla perättäisellä kierroksella hallinnan ottelusta. Tauolle lähdettiin Liquidin komennossa 10—5.

Toisella puoliskolla Astralis tuli vahvasti päälle. Vahvan hyökkäyspelin myötä Liquid sai kasaan ainoastaan kolme CT-kierrosta, ja tanskalaiset voittivat kartan lopulta lukemin 16—13.

Päätöskartan paras pelaaja oli koko ottelun hyvässä vireessä ollut Lucky, jonka rating ratkaisevassa kartassa oli 1.63. Huonoimmaksi jäi Liquidin Michael “Grim” Wince, joka keräsi yhdeksän tappoa ja 0.57 ratingin.

Astralis on ollut Liquidille jo pitkään todellinen kivi kengässä. Liquid on voittanut tanskalaiset viimeksi joulukuussa 2019. Edes Astraliksen pelinsisäisen johtajan Lucas “gla1ve” Rossanderin puuttuminen ei näytä olevan ongelma Liquidin voittamiselle.

A-lohkon tulokset ovat täten selvillä. BLAST-finaaleihin jatkavat suoraan Vitality ja Astralis. Showdowniin etenevät Liquid ja Evil Geniuses. BLAST Premier Fall Groups 2021 -turnauksen B-lohko alkaa tulevana maanantaina kello 17.30, kun G2 ja MIBR kohtaavat lohkon avausottelussa. Heidän jälkeensä kohtaavat NIP ja BIG klo 20.30.

Pelaajatcom näyttää BLAST-ottelut suorana. Lähetyksiä pääset katsomaan täältä.

Lähde: AstralisCS, dupreeh

Kuva: AstralisCS

Tuoreimmat uutiset: