SEURAA MEITÄ:
×

äänestys

ETUSIVU / äänestys
äänestys

Kuka on tällä hetkellä mielestäsi kovin suomalainen kilpapelaaja tai -joukkue? Kuka on “kuumaa kamaa” ja kenellä on suurin potentiaali? Keneltä odotat eniten menestystä oman pelinsä e-urheilupuolella vuonna 2021?

Osallistu Suomen kuumin e-urheilunimi -äänestykseen ja vaikuta! Äänestys on käynnissä 29. joulukuuta – 10. tammikuuta. Oman äänen antaminen edellyttää Googleen sisäänkirjautumista.

Äänestyksen voittaja julkistetaan 10. tammikuuta!

Pelaajatcom on koonnut kymmenen (10) suomalaisehdokasta, joista voit äänestää mielestäsi sopivinta vaihtoehtoa. Ehdokkaita on kuuden eri pelin kilpapuolelta. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme viisi (5) kappaletta 50€ arvoisia Gigantin lahjakortteja!

Lue tarkemmat esittelyt ehdokkaista kyselyn alapuolelta!


HUOM! Ehdokkaat on valittu eri vaikuttavien tekijöiden, kuten e-urheilumenestyksen, pelien kilpapuolinäkymän sekä potentiaalia omaavien kokoonpanojen, perusteella. Listaus ei ole täydellinen representaatio Suomen tämän hetken e-urheiluedustuksesta. Ehdokkaita valittiin mahdollisimman monesta eri pelistä.

Aaro “hoody” Peltokangas

Aaro “hoody” Peltokangas on juuri tänä vuonna julkaistun VALORANT-pelin tunnetuimpia suomalaispelaajia. Vaikka peli onkin varsin tuore, sen e-urheilutoiminta vetää jo puoleensa rutkasti yleisöä, jonka lisäksi pelin tukena on huippusuositun League of Legends -pelin kehittäjä Riot Gamesin tuki ja tietotaito. VALORANTin odotetaan kasvavan merkittäväksi e-urheilupeliksi, ja alkuvaiheessa itsensä todistaneilla pelaajilla onkin mahdollisuus saavuttaa keskeinen asema vielä kasvavassa pelissä.

Peltokankaalla on takanaan vahva CS:GO-tausta, ja hän pelasi aiemmin mm. HAVUn riveissä. VALORANTin puolella Peltokangas pelaa tällä hetkellä Orgless-joukkueessa, joka taisteli tiensä Euroopan ensimmäiseen Riot Gamesin tukemaan turnaukseen, First Strike Europeen. Itse turnauksessa Orgless putosi jo neljännesfinaalissa, mutta turnauspaikka itsessään todisti, että joukkueesta löytyy potentiaalia. Peltokankaan tiimitovereihin kuuluu muun muassa entinen CS:GO-legenda Vincent “Happy” Schopenhauer.

Ensi vuosi tulee olemaan VALORANTin kannalta varsin merkittävä. Riot Games julkisti marraskuussa koko vuoden kattavan Champions Tour -turnaussarjan, joka huipentuu joulukuussa pidettäviin MM-kisoihin. Turnaussarja on saanut taaksensa myös merkittäviä sponsoreita, kuten esimerkiksi Red Bullin ja SecretLabsin. Ensi vuosi tarjoaa Peltokankaalle hyvän mahdollisuuden nostaa itsensä VALORANTin vakionimien joukkoon ja pedata tietään tulevaa varten.

Aleksi “Aleksib” Virolainen

Puhuttaessa kuumista suomalaisista e-urheilunimistä, ei voida sivuuttaa Aleksi “Aleksib” Virolaista. Paikka listalta ei tule kuitenkaan suomalaisen CS:GO-tähden pysäyttävästä leijonanharjasta, joskin se auttaa asiaa.

Virolainen nousi CS:GO-maailman suosioon ajaltaan ENCEssä, jolloin tämä saavutti joukkueineen muun muassa hopeaa pelin arvostetuimmassa Major-turnauksessa maaliskuussa 2019. Saman vuoden syksynä Virolainen kuitenkin penkitettiin ENCEstä. Penkityksen vaikutus näkyy vielä tänäkin päivänä.

Vuoden 2019 joulukuussa peliälystään ja taktiikoistaan tunnettu Virolainen liittyi OG:n kansainväliseen CS:GO-kokoonpanoon. Joukkue onnistui nousemaan vuodessa pelin maailmanlistalla peräti 7. sijalle asti.

OG:n viimeisin saavutus nähtiin joulukuun alussa, kun se pokkasi hopeaa ja 250 000$ palkintorahaa miljoonaliiga Flashpointin 2. kaudelta. Vaikka joukkueelta löytyykin jo menestystä CS:GO-kentältä, yksi asia puuttuu edelleen.

Virolaisen johtama OG ei ole voittanut vielä yhtäkään CS:GO-turnausta. Vuonna 2021 joukkue lähtee tavoittelemaan tätä varmasti nälkäisemmin kuin koskaan ja selvää on, ettei Virolainen ole tyytyväinen ennen kuin se saavutetaan.

Anssi ”mxey” Pekkonen

PlayerUnknown’s Battlegrounds on yksi maailman tunnetuimmista e-urheilupeleistä ja suomalaiset menestyvät sen kilpapuolella hyvin. Vaikka peli ei elä enää kulta-aikaansa, kuuluu se edelleen tämän hetken suosituimpiin battle royale -peleihin muun muassa Fortniten ohella. Pelin kehittäjät ovatkin ilmoittaneet tukevansa pelin kilpapuolta ensi vuonna aiempaa merkittävämmin: sen palkintopotti tulee olemaan yhteensä 14 miljoonaa dollaria.

Team Liquidissa pelaavalla Anssi ”mxey” Pekkosella tulee olemaan ensi vuonna merkittävä näytön paikka. Joukkue on menestynyt tänä vuonna kiitettävästi, vaikka kaikkein halutuimmat tittelit menivätkin sivu suun: se ylsi hopealle Euroopan PUBG-liigan toisella ja kolmannella kaudella sekä alkuvuoden PGS: Berlin Europe -finaaliturnauksessa. Ykkössijoja tuli sen sijaan esimerkiksi PUBG Finland -liigan seitsemänneltä kaudelta sekä DreamHack Fall Showdown -turnauksesta.

Liquid sai 31 muun joukkueen tavoin kutsun vuoden 2021 helmikuussa alkavaan huipputurnaukseen. Sen tämän hetkiseltä kokoonpanolta, Pekkonen mukaan lukien, on lupa odottaa paljon. Joukkueella on vuonna 2021 mahdollisuus nousta pelin kirkkaimpaan kärkeen.

Arttu “Artuzio” Mustila

Suomi on maa, jossa NHL-pelin e-urheilupuolella taso on äärimmäisen kova. Puhuttaessa tämän hetken kovimmista änärinimistä, kaikkien huulille nousee Arttu “Artuzio” Mustila. Suomalaispelaaja on voittanut vuoden 2020 syksynä käytännössä kaiken mahdollisen.

Kaksi vuotta sitten Mustila edusti Suomea Las Vegasissa NHL-pelin MM-kisoissa, jossa hän sijoittui kuudenneksi. Tänä vuonna MM-kisoja ei pelattu koronatilanteen vuoksi, mutta Euroopan mestaruudesta kamppailtiin, ja se meni Mustilalle.

EM-tittelin lisäksi Mustila haali itselleen samana syksynä 1v1-pelimuodon Suomen mestaruuden sekä viimeisimpänä eLiiga-voiton yhdessä Erik “Eki” Tammenpään kanssa. Kaksikko edusti liigassa Tapparaa.

Koska koronatilanne on yhä käynnissä, NHL-pelin kilpapuolelta mitään ei voida lyödä vielä lukkoon vuoden 2021 osalta. Varmaa on kuitenkin se, että turnauksia pelataan Suomessa sekä kansainvälisesti, ja Mustila toimii ennakkosuosikkina niistä jokaisessa.

HAVU CS:GO-joukkue

Suomalainen e-urheiluorganisaatio HAVU julkisti vuoden 2020 lopussa kokonaan uuden Counter-Strike: Global Offensive -joukkueensa pelaajiston. Vaikka tuore kokoonpano ei ole pelannutkaan vielä ottelun ottelua, on sanomattakin selvää, että siltä odotetaan ensi vuonna paljon.

Kokoonpanon ainoa verrattaen noviisi on siihen joulukuun alussa SJ Gamingista siirtynyt Jemi “jemi” Mäkinen. Muutoin tuoreesta kokoonpanosta ei kokemusta puutu, tulivoimasta puhumattakaan.

HAVUssa jo yli kaksi vuotta viihtyneet Olli “sLowi” Pitkänen sekä Lasse “ZOREE” Uronen kartuttivat joukkueellensa runsaasti menestystä vuonna 2020. Huhtikuussa kansainvälisestä miljoonaturnauksesta Flashpointista joukkue pokkasi pronssia. Tämän lisäksi mukaan tarttui samana vuonna vielä neljä turnausvoittoa, kuten FUNSPARK ULTI Europe sekä BLAST Rising -mestaruudet.

Sami “xseveN” Laasanen siirtyi ENCEstä HAVUun jo tämän vuoden elokuussa. Jani “Aerial” Jussila seurasi tiimitoverinsa jälkiä joulukuussa. Nyt kumpikin Major-hopeaa pokannut suomalaistähti on valmis nostamaan HAVUn CS:GO-maailman huipulle.

Jesse ”zehN” Linjala

Jesse ”zehN” Linjala on 29-vuotias suomalainen pitkän luokan CS:GO-pelaaja, joka on nostanut itseään esille etenkin tämän vuoden aikana. Linjala pelaa tällä hetkellä kansainvälisessä GODSENT-organisaation kokoonpanossa, joka on rankattu pelin maailmanlistalla sijalle 20. Aiemmin Linjala on pelannut muun muassa HAVUssa, Sproutissa ja iGame.comissa.

Kuluneen vuoden aikana Linjala on joukkueensa kanssa yltänyt muun muassa DreamHack Masters Winter -turnauksen 3.-4. sijalle, LOOT.BETin seitsemännen kauden sekä ICE Challenge -turnauksen voittoon. Lisäksi joukkue on ottanut osaa useisiin nimekkäisiin liigoihin ja turnauksiin, kuten esimerkiksi ESL Pro Leagueen ja BLAST Premieriin.

Vaikka GODSENT on ansainnut itselleen paikan CS:GOn kärkitason joukkueiden parissa, ei sen ole onnistunut kapuamaan huippua kohden tavalla, jota Linjalakin on varmasti toivonut. Ensi vuonna tullaan mitä todennäköisimmin näkemään yritys nostaa joukkue maailman kymmenen, jollei jopa viiden parhaan joukkueen joukkoon. Tästä kielivät myös GODSENTin huhutut kokoonpanomuutokset.

Vuosi 2021 muodostuu todennäköisesti Linjalan osalta vahvasti GODSENTin menestyksen pohjalle. Suomalaistähti on kovassa vireessä ja saatetaan vuoden lopussa nähdä pelaajauransa huipulla. Linjala on myös ilmaissut mielenkiintoa valmentajuutta kohden ja tältä saatetaan lähivuosina nähdä siirtyminen kyseiseen rooliin.

Joona ”Serral” Sotala

Vain harva kilpapelaaja on yltänyt omassa pelissään niin korkeaan asemaan kuin Joona ”Serral” Sotala, joka kuuluu strategiapeli StarCraft 2:n legendoihin. Sotalalla on takanaan liki kymmenvuotinen ura, jonka aikana voittoja on karttunut päätähuimaava määrä.

ENCEä edustavan Sotalan suurin saavutus on vuoden 2018 maailmanmestaruus, joka kruunasi vuoden, jota tämä oli dominoinut muutenkin. Sotala muun muassa voitti kaikki neljä MM-kisojen WCS-karsintaturnausta, jonka vuoksi kisoihin tuli lisätä uusia karsintapaikkoja.

Myös viime vuosi oli Sotalalle voittoisa ja täynnä mitalisijoja. Suomalaistähti voitti mm. DreamHackin Masters-turnauksen talvi- ja kesäkauden, tuli 3.-4. sijalle IEM Katowicessa ja otti hopeaa joulukuun Team Liquid StarLeaguessa. Vuosi oli siinä mielessä poikkeava, että lajin MM-sarja World Championship Series loisti poissaoloaan – pelin julkaisija Activision Blizzard oli päättänyt eläköittää sen vuoden 2019 jälkeen.

Vuonna 2021 Sotalalla on kuitenkin mahdollisuus havitella harvinaista tuplamestaruutta, sillä helmikuussa järjestetään MM-kisat korvaava IEM Katowice -turnaus. Voittaessaan Sotala olisi eteläkorealaisen Kim “sOs” Yoo-jinin lisäksi vasta toinen lajin tuplamestari, ja ainoa kaksinkertaiseen voittoon yltänyt ei-eteläkorealainen pelaaja. Vuoteen mahtuu myös monia muita turnauksia, joissa Sotalalta voi hyvin odottaa menestystä.

Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen

25-vuotias Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä ja tunnetuimmista kilpapelaajista. Vuonna 2017 maailmanmestaruuden Team Liquidin kanssa voittanut Dota2-pelaaja on kartuttanut menestystä ja mainetta maailmalla jo pitkään.

Vuoden 2019 marraskuussa Urpalainen liittyi Team Secretin Dota-kokoonpanoon. Uutisoimme tällöin joukkueen suuresta potentiaalista, emmekä turhaan.

Team Secret palkittiin marraskuussa Esports Awards -gaalassa vuoden parhaaksi e-urheilujoukkueeksi. TItteli oli ansaittu, sillä joukkue suorastaan pyyhki Dota2-kentän puhtaaksi vuonna 2020, voittaen pelkästään touko-syyskuu välillä peräti kahdeksan peräkkäistä turnausta. Jokainen finaalivoitto tuli myös 3-0 tuloksella.

Dota2:n arvostetuin turnaus The International peruttiin vuodelta 2020 koronatilanteen vuoksi, mutta on tarkoitus järjestää vuonna 2021. Täällä Urpalaisella on mahdollisuus hakea toista TI-voittoaan ja samalla liittymistä Jesse “Jerax” Vainikan sekä Topias “Topson” Taavitsaisen tuplamestaruus-klubiin. Urpalainen saattaa olla se avain, joka toisi vihdoin Team Secretille ensimmäisen The International -mestaruuden koskaan.

Matti “Whiteknight” Sormunen

Vuoden 2020 marraskuussa saatiin suomalaisittain hyviä uutisia, kun erityisesti CS:GO-joukkueestaan tunnettu e-urheiluorganisaatio Astralis julkaisi uuden League of Legends -joukkueensa. Joukkueen riveistä paljastui neljän muun pelaajan lisäksi suomalainen Matti “Whiteknight” Sormunen.

Viimeiset kaksi vuotta Sormunen on vaikuttanut Euroopan LoL-haastajaliigassa European Mastersissa edustaen BIG-organisaatiota. Syksyllä 2019 joukkue voitti kyseisen liigan mestaruuden.

Vaikka vuosi 2020 ei ollut Sormuselle menestyksekäs, kiinnitys Astraliksen kokoonpanoon tarjoaa suuren mahdollisuuden. Joukkue ottaa osaa Euroopan LoL-ykkösliigan (LEC) uudelle kaudelle, jonka on määrä alkaa tammikuussa 2021. Täällä Sormunen pääsee haastamaan maailman huippunimiä, kuten G2:n kauhukaksikko Rasmus “Caps” Borregaard ja Martin “Rekkles” Larsson.

Suomalaismenestyksestä LoLin kärkikahinoissa on aikaa, sitten Lauri “Cyanide” Happosen Fnatic-aikojen, kun tämä voitti joukkueineen pelin ensimmäisen maailmanmestaruuden vuonna 2011 ja menestyi hyvin aina vuoteen 2014 asti LoL-kentällä. Happonen lopetti uransa vuonna 2017 ja viime vuosina LEC-tasolla suomalaisedustuksesta on vastannut Aleksi” H1IVA” Kaikkonen, joka on toiminut monissa eri organisaatioissa, mutta pääasiassa Misfits Gamingissa.

Sormusen uusi joukkue sisältää paljon potentiaalia etenkin, kun takana on niin iso organisaatio kuin Astralis. Sormunen saattaa olla pelin uusi Happonen, joka pääsee jälleen kerran suomalaisena nostamaan LEC tai miksei jopa MM-pokaalia.

SKADE (ent. Saunabois)

Saunabois on suomalainen PlayerUnkown’s Battlegrounds -pelin kokoonpano, joka liittyi 17. joulukuuta norjalaisen SKADE-organisaation riveihin. Vuonna 2017 perustettu kokoonpano on pelannut lyhyen ajan sisällä monien eri organisaatioiden alla ja saanut läpikäymiensä uudistusten lisäksi osakseen myös epäonnea.

Viime helmikuussa joukkue jäi niukasti hopealle ENCEn taakse Lantrek 2020 -tapahtuman PUBG-turnauksessa, kun se pelasi vielä RÄHINÄ eGameStarsin alla. Tätä seurasi kuitenkin loppuvuodesta eSM-tittelin voitto ja hetki sitten 4. sija Euroopan DreamHack Winter Showdown -turnauksessa. Kutsu ensi vuoden 2021 ensimmäiseen huipputurnaukseen jäi kuitenkin saamatta.

Joukkueen valmentaja ja manageri Saul “SauKKi” Klemola kertoi kuukausi sitten heillä olevan paras PUBG-porukka, jonka Suomesta voi saada. Nyt, kun uusi ja luotettava organisaatio on löytynyt, saa se ensi vuonna mahdollisuuden todistaa olevansa todella Suomen paras sekä yksi Euroopan kärkinimistä.

SKADEn PUBG-joukkueessa pelaavat Joona “NOOKIE” Närvänen, Miska “Mise” Malkamäki, Tuomas “Anonymous” Mustaparta sekä Anttoni “Sikora” Helminen.

UUSIMMAT äänestys UUTISET
Aleksi “Aleksib” Virolainen on Suomen kuumin e-urheilunimi!
10.01.2021 17:19

Aleksi “Aleksib” Virolainen on Suomen kuumin e-urheilunimi!

Suomen CS:GO-tähti Aleksi “Aleksib” Virolainen oli kansan selvä suosikki. Kilpailu muiden ehdokkaiden välillä oli tiukkaa.

Suomen kuumin e-urheilunimi selviää sunnuntaina – Anna äänesi nyt!
04.01.2021 13:29

Suomen kuumin e-urheilunimi selviää sunnuntaina – Anna äänesi nyt!

Viime viikon tiistaina käynnistyi Suomen kuumin e-urheilunimi -äänestys. Ääniä otetaan vastaan aina tämän viikon sunnuntaihin 10. tammikuuta...

Kuka on Suomen kuumin e-urheilunimi? – Äänestä ja voita!
30.12.2020 11:38

Kuka on Suomen kuumin e-urheilunimi? – Äänestä ja voita!

Kuka on tällä hetkellä mielestäsi kovin suomalainen kilpapelaaja tai -joukkue? Kuka on “kuumaa kamaa” ja kenellä on suurin potentiaali?...

Luetuimmat nyt